31/01/11

Har varit lite extra effektiv idag. Efter en dag med franska, fysik och den första lektionen i matte b så blev det en trevlig och god fika på stan med Andrea. Efter det blev det en tur på stan med Cornelia, kom hem med en halsduk och några smycken. Här hemma har jag bl.a. lagat ett halsband till Cornelia, pluggat och bakat kladdkaka. Började förresten en ny tjej i klassen idag. Hitta Nemo och kladdkaka väntar.

 


30/01/11

Stan med Johanna och Cornelia i fredags, som vanligt på fredagar. Umgicks med Johanna, Cornelia, Anton, Gustav och Christoffer hos Gustav på kvällen, precis som förr. Dagen avslutades med en nattpromenad med Johanna och Cornelia, blött och halt men väldigt mysigt.

 

Som vanligt hände inget under dagen i lördags. Sov bort halva dagen, läste, tog en lång dusch då jag skrubbade, rakade och använde inpackning, målade nagalarna gjorde jag också. Kvällen bjöd på filmmys med Johanna och Cornelia hos mig. När kvällen började bli natt satt jag och Cornelia och spelade FIFA 11, min första gång. Har en stark känsla att vi kommer börja nörda det.

 

Dagen har varit väldigt händelselös, men det är väl så söndagar ska vara. Om jag orkar ska jag plugga lite men innan det ska jag lägga mig i sängen och läsa en bra bok.

 

Stärker längtan efter sommaren genom att titta på sommarkläder på diverse hemsidor. Värme, solbrända bara ben, glädje och långa kvällar utomhus med människorna man gillar allra bäst, kan ju inte bli så mycket bättre.


27/01/10

Tiden går för fort, alldeles för fort. Minns hur lång en dag kändes när man gick i ettan, nu hinner man knappt märka att det har gått en vecka. Risken för att tröttna på livet lär väl minska, om man vill vara lite positiv.

 

Gårdagen började med matteprovet. Tror det gick bra, väldigt bra faktiskt, men man vet ju aldrig. Resten av skoldagen var väldigt slapp och skön. Stan med Cornelia efter skolan. Kände att jag hade beslutångest så det slutade med att jag kom hem med två par skor och en underbar väska, så jag slapp bestämma mig då och riskera att ångra mig om de skulle ta slut. Visar troligen i helgen.

 

Har avklarat två redovisningar idag. Skönt att ha det gjort. Har inte så många skolarbeten nu, fast det brukar vi i och för sig inte ha. Känns som om folk tror att natur är jobbigare än vad det är. Skulle till tandläkaren efter skolan. Var rädd för det förut och brukade grina när jag kom hem om jag hade fått reda på att jag hade hål i tänderna. Har vant mig nu så jag orkar inte bry mig för mycket längre. Jag hade ett hål, såklart, och ska fylla igen en tand med plast för den var väldigt gropig, men om mina tänder är väldigt gropiga så är det ju självklart att jag får hål i tänder. När jag var liten fick jag aldrig hål men nu får jag det hela tiden, och ändå så sköter jag tänderna bättre nu. När Josefine och Andrea hade slutat följde jag med dem till deras lägenhet där jag tillbringade resten av dagen och kvällen.

 

Ska sova nu, vill ju vara någorlunda utvilad till nationella i matte imorgon. Matteprov är nog en favorit när det gäller skolan, är ju faktiskt rätt så underbart.


25/01/11

Tänkte bjuda på en sammanfattning av den senaste tiden.

 

Tog en väldigt kort tur på stan med Cornelia i onsdags. Body butter med blåbärslukt hade kommit tillbaka på Body Shop, var såklart tvungen att köpa den. Under två veckors tid så har jag alltså köpt tre stora och fyra små, kommer aldrig behöva vara torr. Gick hem för att skriva klart en uppgift vi trodde skulle vara klar på torsdagen men som vi tydligen har flera veckor på oss.

 

 

Finns inte mycket att säga om torsdagen, som vanligt så gick jag på stan med Cornelia och Johanna. När jag kom hem såg jag att mitt e.l.f.-paket hade kommit. Tror det är fjärde beställningen för min del. Rekommenderas verkligen.

 

Efter en kort skoldag i fredags fördrev jag och Andrea tiden tills vi orkade gå på stan. Lite senare kom Cornelia och ännu lite senare kom Johanna. Blev en fika med Johanna, Cornelia och Jasmine. Efter middagen gick jag till Maja där även Elin var. Maja fyllde ju år i onsdags och vi tre brukar träffas i samband med våra födelsedagar. Fast egentligen så gick jag inte, utan fick skjuts av min syster som tog körkort den dagen, även fast det tar typ 3 minuter att gå och troligen längre tid att köra, man ju inte körkort varje dag.

 

Lördag fördrevs väl på vanligt sätt. Blev en god middag med familjen på Loftet, gick därifrån lite tidigare för att gå till Cornelia där det blev en filmkväll full med skratt med henne och Johanna

 

Söndagen ägnade jag mig åt att göra tråkiga nödvändigheter, rengjorde sminkborstarna, städade rummet, dammsög och bytte sängkläder till troligtvis det finnaste jag har.

 

Efter skoldagen igår så följde jag med till Andreas och Josefines lägenhet för första gången, efter ett kort stopp hos Sofia. Var där med Andrea, Josefine, Sofia och Elina och åt en massa goda onyttigheter och skrattade väldigt mycket. Precis som det ska vara. Var där så länge som det gick, d.v.s. tills sista bussen åkte.

 

Idag så har jag varit ledig, så extremt härligt. Har pluggat lite men mest har jag bara tagit det lugnt framför filmer, serier och datorn.

 

Imorgon väntar gymnasiets första nationella prov. Är i matte A. Känner mig ganska lugn, får hoppas på det bästa. Ska sova nu, i bra tid för ovanlighetens skull.

 


18/01/11

Offrade 40 minuter av min sovmorgon imorse för att gå på information om något utbyte med Frankrike. Tror jag ska vara med. De kommer vara här en vecka i vår och vi åker dit i höst.

 

Har en debatt om dödsstraff imorgon men jag känner mig förbered. Ska nog arbeta lite till med det men inte nu, för nu ska jag använda min nya Body Scrub som jag köpte efter skolan, inpackning m.m. och ta ett härligt bubbelbad medan jag tittar på någon film.


tio

Tio oviktiga saker om mig, som ni kanske inte visste. Mina nära och kära vänner lär ju redan veta allt, men men.

 

 

1. När jag äter tacos äter jag bara brödet och köttfärsen, inget annat.

 

2. Jag har en smilgrop på min vänstra kind, men ingen på min högra.

 

3. När jag äter hamburgare på McDonalds och liknande ställen så beställer jag min hamburgare naturell, alltså med bara bröd och kött, och smetar ut ketchup själv med hjälp av strips.

 

4. Jag brukar säga frites istället för pommes frites. Tycker att det är helt rätt eftersom man säger strips fast det egentligen heter pommes strips, så därför borde man kunna säga frites istället för pommes frites. Vilket mina vänner alltid säger emot.

 

5. Jag samlar på nagellack och har fler än 80 stycken.

 

6. Jag har aldrig ätit en ostbåge/ostkrok.

 

7. Jag har egentligen glugg, men har fyllt igen den med plast. Snart ett år sedan jag gjorde det första gången.

 

8. Jag har väldigt bra minne, fast det varierar lite beroende på vad det handlar om. Johanna och Cornelia störde sig på det förut och ibland så låtsas jag att jag inte kommer ihåg vissa saker för att det inte ska verka för konstigt.

 

9. Jag hatar att ta värktabletter, känner mig oren på insidan eller hur man kan förklara det. Om man inte räknar med tabletterna som jag tog i samband med operationen så har jag ätit mindre än 5 under hela mitt liv.

 

10. Choklad är bland det bästa jag vet.


förutom bomull förstås

Har bara varit några minusgrader idag, helt underbart. Ska tydligen vara liknande resten av veckan.

Hade gymnasietidens första fysiklektion idag, dock har tvåorna kvar böckerna och kommer ha det ett tag till så vi håller på med matte istället, men jag klagar inte.

 

Gick till Body Shop efter skolan för att köpa body butter med blåbärslukt på rea som jag var nära att köpa senaste gången jag var där, men såklart var den slut. Fanns ett par nya saker på rean som jag såklart inte kunde låta bli att köpa.

 

Tog 8:an hem, det är nästan alltid bara pensionärer som åker den och det är så mysigt. De pratar högt och tydligt om hur skönt det är med varma ullsockar, knölar på fötterna, bröd och bagerier och om vänner som inte längre kan gå. "Nästan inget är så vitt som snön, förutom bomull förstås."

 

Jag har ju som sagt flera skolarbeten den här veckan som jag har jobbat med lite idag. Strykit lite kläder har jag också gjort. Ska läsa lite och sen ska jag sova, och klockan är bara elva. Är imponerad.


16/01/11

Det har varit en ganska så händelsellös helg för min del. Stannade kvar en timme extra på skolan i fredags för att vara med på Cornelias mattelektion och hjälpa till. Tidsfördriv tills på kvällen då jag, Johanna och Cornelia gick på Rockkarusellen och sen hem till Cornelia. Har mest fördrivit tiden och vilat upp mig igår och idag, har dock hunnit med lite plugg. Efter en mysig kväll med Solsidan, Morden i Midsomer och chokladfondue ska jag nu sova. Vårterminen börjar imorgon.

tjugondag Knut

Årets första skolvecka har än så länge varit bra, vanlig men bra. Har fått en hel del uppgifter till nästa vecka men det är mest små så det är lugnt ändå.

 

Var lite smått orolig att jag skulle glömma skolkortet hemma på måndag, så jag inte skulle få någon mat, men istället lyckades jag glömma det ovanpå skåpen när jag hade slutat. Som tur är finns det några vänliga själar i klassen så det ordnade sig. Gick på stan med Josefine och Andrea efter skolan i måndags, köpte några småsaker. Blev stan idag också med Cornelia och Johanna. Underbara älskade vänner. Köpte bland annat tre body butter från Body Shop, var ju rea. Underbara älskade Body Shop. Vi gick inte och tittade i så många affärer, tog en fika i ett par timmar och pratade om allt möjligt. Resten av tiden den här veckan har gått åt till att plugga, diska (har blivit helt galen i att diska av någon konstig anledning, förstår inte varför men tror det är på väg att gå över) och annat trevligt.

 

Är ju tjugondag Knut idag, vilket innebär julgransplundring, vilket innebär att få en stor mängd godis av mamma. Åt mindre än hälften men mår väldigt illa av allt socker.

 

Ska sova nu, för sent som resten av veckan.

 

200 kronor istället för 410. Otroligt vad jag fyndar.


09/01/11

Tänkte slänga in ett inlägg innan jag ska sova, har ju faktiskt lyckats vända på dygnet, vilket verkligen inte är något jag lyckas med varje år.

 

Dagen har bestått av, tro det eller ej, lite längdskidåkning och såklart en film, The Social Network. Är ju inte så förtjust i skidåkning, varken längd eller slalom, men eftersom jag fick ny skidutrustning av pappa i fredags så följer jag ju med. Annars har jag väl mest fixat och ordnat med lite allt möjligt.

 

Första skoldagen 2011 väntar imorgon, känns bra.


Walk the Line

Sitter här med en bit av min nybakda kladdkaka och ska sätta igång Walk the Line, andra filmen för dagen. Tar det lugnt och njuter helt enkelt av lovets näst sista dag.

 


första veckan

Skriver här igen, efter en paus under årets första vecka. Har varit som en vanlig lov-vecka, men vanligt ska man inte klaga på.

 

Var som sagt hos Andra över nyår med henne och Josefine. Vi lagade trerätters och allt annat som hör till, roligt var det. Sov ju över där och dagen efter inventerade vi en Ica-butik. Har aldrig räknat så mycket under en dag förut, och jag har ändå kallats matte-Sara ett antal gånger. Det var i alla fall helt klart värt det, var ju faktiskt inte så jobbigt.

 

Har inte gjort så mycket den senaste veckan förutom en rolig heldag med Johanna och Cornelia och en kväll hos Adrian med Johanna, Cornelia, Johannes, Anton och Adrian, såklart. Har läst en hel del, sett på alldeles för många filmer, sovit ovanligt mycket, satt upp min nya tv på väggen, blivit utelåst vid 2 på natten, fått nya längdskidor och skidkläder och sådant som hör till.

 

 

En söt bild på min katt som inte har ett dugg med texten att göra.


-


RSS 2.0