27/02/11

Umgicks med Johanna, Anton, Gustav och Jimmy igårkväll. Jag gillar att jag fortfarande träffar några från gamla klassen ibland, vore ju himla tråkigt att helt tappa kontakten med alla.


Har varit väldigt duktig idag. Började med att träna i 50 minuter, sen har jag bl.a. pluggat, bytt sängkläder, plockat undan på rummet, tvättat en maskin med kläder och hängt upp kläderna på torkning. Självklart har jag hunnit med att ta det lite lugnt också, det är ju faktiskt det söndagar är till för. Solsidan och chokladfondue gjorde ett bra avslut på veckan.


26/02/11

Det var som sagt drogdag i torsdag, den bestod av den debatt, frågor att svara på, en mässa och en föreläsning. Åkte hem och skrev referatet om rättegången, åkte till Ica MAxi för att köpa ansiktsrengöring och godis, var ju så himla billigt. Tränade i 40 minuter gjorde jag också.

 

Efter fredagens fyra lektioner åkte jag hem och gjorde näst intill ingenting. Bestämmde mig för att träna då klockan var halv 5, vilket gjorde att jag fick väldigt bråttom för när klockan var 6 skulle jag ha hunnit träna, duscha, laga mat och äta den. Jag, Cornelia och Johanna skulle nämligen på Musik Direkt vid halv 7, bestämde oss för det på dagen så vi trodde det var slut på biljetter men Cornelia lyckades som tur va fixa tre väldigt bra platser åt oss. Blev lite ätbart och mycket skratt på McDonalds när det var slut, gick vidare till Cornelia för att se på skräckfilm. Har inte så mycket att säga om filmen för jag sov under större delen, men det är ju också trevligt.

 

Dagen har varit som en typiskt helgdag då inget händer. Tränat har jag i alla fall gjort, är väldigt stolt över att jag har tränat 5-6 gånger i veckan i 2 veckor, med tanke på att jag aldrig tränade förut. Kvällen ska spenderas med härliga människor. För övrigt så kan jag berätta att min syster har åkt TjejVasan idag, tror hon är klar med Tjejklassikern nu. Jag måste medge att jag är rätt så imponerad


23/02/11

Hade egentligen sovmorgon imorse p.g.a. att franskaläraren skulle göra något annat, men jag skulle ju på NV-rådet så det blev ändå ingen sovmorgon för min del. Fikade lite snabbt och sen skyndade jag mig vidare mot matteprovet.

 

Var på en rättegång med klassen idag gällande grovt rattfylleri. Blev extremt chockad när det visade sig handla om en händelse i våras som jag och Johanna var med om, nämligen denna kväll. Ha i åtanke att det var 9 månader sen och att jag var nyligen hemkommen och alltså inte i mina sinnens fulla bruk när det skrevs. Kändes så konstigt att sitta där i rättsalen och lyssna på människor som pratar om något man själv var med om. Lär ju inte heller vara sådan stor chans att av alla rättegångar så skulle vi gå på just den där, men känner ju i alla fall inte killen. Ska skriva ett referat om rättegången och även svara på lite frågor, bl.a. vilket straff jag tycker att han ska få. Fick en hel del tid på skolan men vi fick välja om vi ville skriva där eller gå hem, det viktiga är att vi blir klar med det i tid. Satt i pentium i ungefär 2 timmar och pratade med Andrea om allt möjligt, orkade verkligen inte plugga.

 

När Cornelia hade slutat gick jag på stan med henne. Köpte en bok, bokrean började ju idag. Här hemma har jag bara tagit det lugnt framför teven med mamma och en semla, pappa är ju i Stockholm och syster på krogen och firar 100 dagars. Skulle egentligen träna och plugga men mår inte så bra och känner mig trött, så jag tog en vilodag. Ska sova nu, drogdag på skolan imorgon.

 


22/02/11

Sitter här nyduschad och trött efter träning, blev intervaller i 40 minuter som de senaste dagarna. Ska snart sova, är ju så himla skönt efter träning och dusch. Ska bara dricka lite vatten och äta någon frukt först.

 

Dagen har bestått av flera timmar matte, har prov imorgon. Tänkte stanna kvar på skolan medan jag väntade på min tid hos frisören men orkade inte så jag åkte hem och plugagde istället.

 

Jag tror att frisören klippte av runt 5 centimeter, behövdes verkligen. Visar nog någon bild imorgon. Hade ju tänkt gå till frisören i flera månader men det blev aldrig av.

 

Efter att jag hade proppat i mig mat från Max fortsatte jag med att plugga franska. Ingen läxa, uppgift eller så utan bara för att jag vill. Lär berätta mer om det sen, kan i alla fall berätta att det nog är mer ambitöst än när jag läste igenom vår biologibok i 9:an för att vara beredd för nationella provet.


bussen

Ska strax springa ner till bussen. Brukar vanligtvis inte orka anpassa mig efter bussen så om inte den passar mig går jag istället, men orkar inte längre gå när det är så här kallt. Ska till frisören i eftermiddag, håret har varit slitet alldeles för länge.

 


sammanfattning

Har varit lite väl dött här ett bra tag nu, tänkte göra något åt det. Ska försöka sammanfatta den senaste tiden. Lär bli ganska långt så förstår helt om ni inte orkar läsa, skulle troligen inte ens ha gjort det själv. Känns på något sätt ändå bra att skriva ner allt.

 

På onsdagen förra veckan var, precis som på måndagen, den första lektionen inställd, men det var ju inget vi visste om så vi gick dit ändå. Tillbringande min sovmorgon i Pentium då jag lyckades lösa tryck-mysteriet. Lång historia och den låter troligen tråkigare än den var men berättar den ändå. Cornelia smsade mig på måndag morgon innan skolan och sa att hon hade min tryck, eller  fjärrkontrol som ni korrekta säger. På morgonen följde jag med till hennes skåp för att ta tillbaka trycken men kände inte alls igen. Hon trodde den var min men jag trodde det var hennes. Hon tog med sig den hem men det var inte hennes så på onsdagen skulle jag ta med mig den hem utifall den var min. Kom på när jag satt i Pentium att den kanske var Gustavs eller Adrians. Gustav och Cornelia kom till mitt skåp samtidigt som Adrian gick förbi. Visade sig att Cornelia hade råkat tagit Adrians tryck. Tror inte att ni förstår hur förvirrade jag och Cornelia var innan. Efter skolan gick jag en kort sväng på stan med Andrea och Josefine. Köpte bl.a. Dove Summer Glow. Har använt den ett antal gånger nu och den fungerar bra, syns inte så mycket men det är ju det som är det som är bra med den. Gjorde inte mycket vettigt hemma, tog hand om mig själv och gjorde vad jag kände för helt enkelt.

 

Skolan i torsdags bestod bara av ett prov på morgonen, tog mindre än en timme. Hade hemuppgifter för resten av lektionerna. Kom hem och pluggade. Eftersom det var torsdag var det planerat att jag skulle gå på stan med Cornelia men det snöade så mycket så jag stannade hemma. Resten av torsdagen var jag hemma och gjorde liknande saker som på onsdagen.

 

De två första lektioner i fredags var som vanligt men efter lunch skulle vi till Jämtkraft. Finns inte mycket att säga om det. Cornelia skulle till Stockholm men hennes plan var inställt så hon skulle åka på kvällen istället, gick därför på stan med henne. Synd för henne men trevligt för mig. Åt en välbehövlig hamburgare på Sibylla. Tjejen från England var typ vegetarian, förutom att hon åt fisk. Så efter en vecka med vegetarisk mat och fisk kände jag ett starkt behov av kött. Skulle träffa Maja på kvällen men p.g.a. lite förvirring flyttades det till kvällen efter. Var hemma och umgicks med mina föräldrar istället och blev speedad på godis och glass.

 

När jag vaknade på lördagen bestämde jag mig för att springa på vår crosstrainer. Blev intervaller i en halvtimme. Bestämmde två mål, det första var att träna mer och det andra var att sova bättre under vardagarna. Tycker jag har lyckats bra än så länge. Gjorde väl lite av varje på dagen, övningskörde bl.a. Var hos Maja på kvällen. Söndagen såg väl ut på lite samma sätt, tränade lika mycket som på lördagen och gjorde lite av varje.

 

Var ju alla hjärtans dag i måndags, fik en nalle och chockladask av mamma, gulligt och väldigt typiskt henne. Var en obligatorisk konsert för oss som egentligen hade lektion på morgonen. Eftersom de inte kunde ta närvaro struntade de flesta i att gå. Jag gick såklart eftersom jag inte kan låta bli att göra saker man ska göra, fast det är ju egentligen bra. Hade ett långt hål eftersom det var labb och halvklass. Blev en kort runda på stan med Cornelia, köpte linser och bokade tid hos frisören. Här hemma så pluggade jag och tränade i en halvtimme.

 

Finns inte mycket att säga om skoldagen i tisdags. Var ett möte om franskautbytet ganska långt efter att jag hade slutat. Medan jag väntade passade jag på att prata med SYVen om i-valen, fick vänta på henne i en halvtimme och blev inte mycket klokare så den stora paniken jag hade växte. Hann även plugga lite medan jag väntade. Blev en tur på stan med Cornelia då också, köpte lite träningskläder och några nagellack, 8 stycken för att vara exakt. Tränade när jag kom hem och hann plugga en liten stund.

 

Vanlig dag i onsdags, jag hade en redovisning om bomull på sista lektionen. Gick på stan en kort stund med Cornelia, tredje dagen i rad. Köpte en foundation och en tröja, som för övrigt var ekologisk vilket kändes väldigt bra med tanke på att jag precis hade redovisat hur dåligt bomull är. Kom hem och tränade, för femte dagen i rad, kan ju säga att jag var väldigt stolt.

 

Finns inte mycket att säga om torsdagen. Blev som vanligt en fika på stan med Cornelia och Johanna. Gjorde klart rapporten som skulle in dagen efter. Struntade i att träna eftersom vi hade en rätt så jobbig idrottslektion på skolan.

 

Eftersom jag blev klar med rapporten dagen innan så fick jag sovmorgon och hade bara en lektion på 70 minuter. Blev överlycklig när jag såg att det fanns en ny smak från Marabou men blev mindre glad när den inte var så god. Gick hem och fixade lite av varje och tog det lugnt. En vän till min mamma hade kommit hit och skulle stanna över helgen. Var hos Adrian på kvällen med honom, Cornelia, Johanna, Anton, Gustav och Christoffer.

 

Lördagen passerade som vanligt. Tränade på crosstrainern i 40 minuter och pluggade. Var härligt nog hemma själv eftersom alla andra åkte slalom, det händer alldeles för sällan. Som vanlig på lördagar var det filmmys med Johanna och Cornelia, denna gång hos Johanna. Vi såg Paranormal Activity 2, såg ettan hos Jasmine i Stockholm i höstas men eftersom jag inte tror på något övernaturligt så blir filmerna inte så läskiga.

 

Finns väl inte så mycket att säga om söndagen, tränade och pluggade som i lördags. Solsidan förgyllde min kväll, precis som alla andras.

 

Sov väldigt dåligt i natt, vet inte hur många gånger jag lyckades vakna under natten. Det ledde såklart till att jag var extra trött. Planerade så jag gick från skolan så att jag skulle hinna köpa det som behövs och samtidigt hinna med favoritbussen 8:an, men eftersom hon på Åhlens frågade om jag ville bli medlem, vilket jag självklart ville och var därför tvungen att fylla i endel uppgifter, och för att jag som vanligt råkade hamna i en långsam kö med strul på hemköp så missade jag precis bussen. Blev lite less och när jag är trött och less blir jag arg och när jag är arg blir jag effektiv, så det var rätt så bra ändå. Jag har pluggat en hel del franska och även lite matte. Tränat på crosstrainern i 40 minuter har jag också gjort. Är väldigt stolt över mig. Ska sova nu så jag inte är lika trött imorgon.


semla

Blev inte så mycket pluggande, målade heller inte naglarna. Har istället ägnat mig åt viktigare saker, har t.ex. ätit årets första semla med mamma medan vi tittade på Halv åtta hos mig. Mysig kväll. Ska nu sova, som vanligt för sent.


08/02/11

Försöker återgå till pluggandet, går dock inte så bra. Det avbröts av en hundpromenad, apelsiner och lite tv, vilket gjorde att jag hittade en massa saker som var roligare att göra. Har bara ett prov och en rapport att skriva, så det är ju inte så mycket. Gymnasiet är verkligen mycket härligare än högstadiet, tyvärr så är jag inte så överförtjust i min klass, den förra var helt klart bättre. Ska försöka hinna med att läsa och måla naglarna också, men först plugga.

07/02/11

Gick till skola idag i tid till vår första lektion som skulle börja 9.55. Istället för en lärare som var där och väntade på oss fanns en lapp där det stod att lektionen var inställd, vilket innebar att jag var på skolan 2 hela timmar innan jag började.

 

Blev alltså två lektioner idag, fysik och matte. Fick tillbaka nationella i matte, mvg men missade ett poäng. Känns lite surt för nu när jag fick se provet såg jag direkt hur jag skulle göra det, men när det var prov krånglade jag till det och gjorde onödigt många steg vilket ledde till ett avrundningsfel. Hade varit härligt med alla rätt men är nöjd ändå.

 

Efter lite övertalning från Cornelias sida blev det en tur och fika på stan med henne. Köpte en klocka och ett par solglasögon. Var så billigt och mina andra klockor har slut på sina batterier. Här hemma har jag inte gjort mycket. TV:n har fyllt den största tiden, bl.a. Vetenskapens värld som handlade om experimentell psykologi, oerhört intressant men även obehagligt. Har varit trött och haft ont i huvudet hela dagen men nu ska jag äntligen sova, ska bara rengöra ansiktet innan.

 

 


helgen

Nu är snart ännu en helg över. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, tiden går obehagligt fort.

 

Efter skolan i fredags gick jag hem och gjorde lunch och en massa andra helt onödiga saker. Gick till Adrian där han, Cornelia och Johannes var, även Christoffer kom dit lite senare.

 

Hade många planer för gårdagen, genomförde dock inte så många. Övningskörde för första gången gjorde jag i alla fall. Det gick väldigt bra, så bra att jag fortfarande är lite chockad. Johanna och Cornelia förgyllde min kväll. Gick till Ica för att köpa lite gott, spelade FIFA, bakade kladdmuffins och jag och Johanna hade djupa samtal ända in på småtimmarna.

 

Vaknade av att mamma, som stod utanför min dörr, skrek "Sara behöver väl inte gå upp för att hon kommer!?" till pappa. Kändes ju inte så lyckat. "Hon" som mamma menade är en tjej från England som ska bo hos oss i en vecka, är något utbyte med min systers klass. Förra året kom en finsk och om några månader kommer en fransk. Jag har pluggat lite idag, inte så mycket som planerat men hur ofta gör man det? Tittat på tv, läst och fikat i mängder är några andra saker jag har gjort under dagen. Innan jag somnar ska jag nog se på en film, vilken är dock oklart.


03/02/11

Skrev ett inlägg igår, trodde jag publicerade det, hade tydligen fel.

 

Hände inte mycket iförrgår. Skola som vanligt och när jag kom hem pluggade jag.

 

Veckans längsta skoldag igår. Att jag var illamående, hade ont i huvudet och magen gjorde dagen inte bättre. Tänkte gå hem och vila men Cornelia mutade mig med en glass för att jag skulle följa med på stan, och jag gillar ju glass, så det blev en tur på stan ändå.

 

Finns inte mycket att säga om skolan idag. Sprang omkring i Wargen när jag hade slutat för att hitta Johanna och lyckades, hon har nämligen inte alltid så bra koll på mobilen. Gick till Cornelia, väntade på att Johanna skulle sluta, vi tre gick på stan. Som de flesta torsdagar med andra ord. Johanna fyller ju år idag, är nu 17 hela år. Jag och Cornelia bjöd på några goda saker på McDonalds, minst sagt lyxigt. Har målat mina naglar i en väldigt härlig färg men utöver det har jag inte gjort så mycket här hemma, men vad gör det så länge jag har fina naglar.

 

Ska krypa ner i sängen och läsa lite i en bok. Två lektioner väntar imorgon.


Jag är kvar hos er

"Det var nog det viktigaste som jag behövde lära mig just då: att inte vara rädd. Allting kommer till oss i den ordning vi ska möta det. Att vara rädd är att inte lita på ordningen. Att inte lita på ordningen är att tro att kaos är sanningen. Och i kaos bor skräcken, den kalla rädslan för kaos självt såväl som för den ordning som betvingar kaos.”

 

Jag är kvar hos er, Peter Pohl


RSS 2.0