abc

Har varit uppe ett tag nu för jag vaknade och kunde inte somna om. Förstår inte varför eftersom jag har inte sovit så mycket och jag är fortfarande trött. Tror jag tänker vara hemma idag, borde plugga, borde städa och vill baka. Antar att jag ska börja med något av det nu.

Karibu

Kom hem från Karibu för snart en timme sedan så nu har jag gjort mig i ordning och ska snart sova. Träffade som vanligt mycket folk på Karibu, det är det som är det roliga med det. Johanna, Emma, Elias, Aron, Adde, Cornelia och Jonathan, inte den vanliga eller den andra som har nämnts förut utan det här är den tredje. Christian som var mycket mycket mindre irriterande än förra gången vi träffade han, kan nog påstå att han inte var irriterande den här gången och tvillingarna som vi spelade kort med m.m.
Förutom kvällen så försvann i princip hela dagen. Det enda jag gjorde var att läsa klart boken vilket jag gjorde ganska tidigt, sen gjorde jag ingenting. Dagarna på lördagar brukar försvinna för mig.
Igår när vi slutade, vilket var innan lunch så gick jag, Arvid, Johanna och Cornelia runt på stan. Var även med Aron, Jonathan H(den vanliga Jonathan) och Elias, dock inte alla samtidigt. Vi var på invigningen och åt lite här och där.
Orkar inte skriva mer ingående eller mer överhuvudtaget för nu ska jag sova.

cookie

Otroligt skönt det var att ta ett bad. Hade så varmt vatten som gick, 42 grader. Badade tills jag blev svimfärdig, det blev svart framför ögonen och huvudet snurrade. Var nära på att somna flera gånger. Blir totalt avslappnad i både kropp och sinne. Huvudet blir helt tomt och jag tänker inte, det går helt enkelt inte. Det jobbiga är när jag gick upp ur badet och hade inget balanssinne och som det står där upp, svimfärdig, svart framför ögonen och huvudet snurrar så jag var tvungen att sitta på golvet i flera och vänta tills jag mådde bättre. Trots det så är det obeskrivligt härligt. Det är ett av de väldigt få sätten jag kan slappna av helt på.
Förutom det har jag inte gjort något särskilt, har bara haft en vilodag. Ska lägga mig och läsa lite i boken vi har i svenskan och sen sova.
Mamma kom förresten hem med tre receptböcker åt mig, får en sån lust att börja baka. Måste verkligen göra det så fort som möjligt när jag har tid.

25/02/10

Vid klockan 3 var jag hemma efter både skolan och stan. Var tvungen att köpa ansiktsrengöring och hårinpackning eftersom båda var slut. Bokrean började ju idag så jag köpte även tre böcker, var ju så billigt.
Tänker ta ett varmt och härligt bubbelbad nu, gör det verkligen för sällan. Får se om jag är hemma ikväll eller hittar på något.



24/02/10

Känns som om jag blir mer och mer sjuk. Som tur är så är jag inte så sjuk att jag måste vara hemma, vill inte missa något. Har läst lite i alla fall, för er som inte vet ska min klass göra en litteraturanalys. Såg även när Sverige tog OS-guld, bra kämpat.
Under dessa dagar som är så kalla som 30 minus så borde människan som uppfann täckbyxor få extra mycket kärlek, räddar mina ben.
Kan även berätta att jag sen ett litet tag tillbaka har kommit in i en sparperiod. Har än så länge gått bra för en gångs skull. Tummen upp för mig.

Svar till Maja min vän, det är självklart, bara att säga till.

god natt

Köpte nagellacksremover, tog bort nagellack, åt semla, pluggade, läste och nu säger jag god natt.

23/02/10

Gick bara två lektioner. Vi slutade 3 lektioner innan vi skulle. Underbart. Inte underbart att man inte kan vara ute utan att man fryser sönder. Pluggat, inte mycket men lite i alla fall. Känns som om det är ganska lugnt i skolan nu. Fast det kan vända väldigt fort. Har ont i huvudet och väldigt ont i magen plus att det känns som om jag börjar bli förskyld, ingen vidare kombination, är i och för sig inte bra enskilt heller. Ska snart äta och förhoppningsvis sova tidigt. Om jag hinner ska jag till Lidl och köpa nagellacksremover, förutsatt att dom har den i den här Lidlbutiken. Har någon miljövanlig från Depend nu men chockerande nog så ska Lidls vara den bästa. Det är värt att testa i alla fall.

22/02/10

Sen jag kom hem från skolan har jag pluggat och ätit middag, nu ska jag, tro det eller ej, sova. är extremt trött efter nattens 4 timmars sömn. Kände för en helomvändning, tänker verkligen inte göra det till en vana men känns skönt en natt. Förhoppningsvis kommer jag lyckas gå och lägga mig vid 10-11 i fortsättninngen.
Nu ska man börja söka sommarjobb, vet verkligen inte vad jag ska söka.

livet i Norrland

Blev glad när det såg ut som termometern visade -2.6, blev mindre glad när jag såg att den egentligen visade -26.

förändring

All energi är som bortblåst. Orkar inte bry mig om något. Har knappt lust att göra något. Gör ingenting förutom det nödvändiga. Pluggar det som är nödvändigt just då. Tar dag för dag. Trött på allt. Varje dag är den andra lik. Dagarna är bra, men bara bra, håller sig på en jämn linje, händer inget speciellt. Behöver en omväxling. Vill åka bort ett tag, spelar ingen roll vart, bara bort. Tycker inte mitt liv är dåligt. Tycker definitivt inte synd om mig själv. Vill bara att något ska hända, något bra. Vill att rutinerna ändras en aning. Vill ha en förändring, problemet är att jag inte vet vad.

A Walk to Remember

Har som vanligt varit för oeffektiv, tänkte träna, plugga, läsa, pyssla, se på film, baka o.s.v. Av det har jag pysslat och bakat, ska se på film nu. Har mest tagit det lugnt. Sett på Melodifestivalen också, var inte någon jag tycker speciellt mycket om. Mina matvanor förstörs totalt så fort jag är ledig, speciellt idag. Åt varken frukost eller lunch. Det första jag åt var jordgubbsmarängtårta i eftermiddags som min mamma hade bakat för att fira mina föräldrars bröllopdag. Gifta i 22 år idag, grattis! Åt middag gjorde jag i alla fall. Ska äta kladdkaka och se på film nu, A Walk to Remember, den ska tydligen vara underbar. Kanske läser lite efter filmen innan jag går och lägger mig, så jag får lite mer gjort i alla fall.


19/02/10

Hade tänkt ha en mysig dag hemma, läsa, ta ett bad, se en film, baka något gott. Åh, vad trevligt kanske ni tänker nu, det tänkte jag också, men har jag gjort något av det? Nej. Vad gjorde jag istället? Absolut ingenting, eller jo, jag gjorde några smycken, men det är inte mycket under en dag. Känns som om dagen bara försvann väldigt fort, som om varje gång jag tittade på klockan hade det gått ännu en timme utan att något hade hänt. Gillar verkligen inte sådana dagar, på gränsen till hatar, men jag hatar inget för att hata är inte bra.
För övrigt fick jag och Johanna vänta 35-40 minuter på badet för att få det sista som beställdes, majskolv. Nästan lika länge för ett hamburgermål och en macka, brukar ta mindre än hälften, gjorde det för våra vänner. Inte okej, inte okej!


18/02/10

Man kan ju tro att jag borde vara pigg efter gårdagens tupplur, men inte. När jag är för trött är jag oeffektiv, vilket innebär att jag inte fått mycket gjort idag, pluggat lite till provet imorgon, suttit vid datorn och bara tagit det lugnt. Såg lite på OS också, kan inte påstå att jag är intresserad eller bryr mig så mycket men blir att jag tittar lite ändå eftersom familjen sitter och tittar på det mest hela tiden.

trötter

Sov längre än planerat. Gick upp för en timme sen, skulle ha fortsatt sova om inte telefonen ringde, men det var nog ändå bra så jag hinner göra lite. Sov alltså i 6½ timmar, det är mer än jag brukar sova på nätterna. Ikväll ska jag däremot sova tidigt, försöka i alla fall. Nu ska jag äta middag och sedan plugga.

17/02/10

Har precis ätit lunch. Har tänkt sova en stund nu, behövs verkligen. Skulle egentligen sluta 15.20 men slutade 11.45 istället för det var en lektion jag inte skulle ha och det kändes segt att inte ha någon lektion mellan 11.45 till 14.20, och eftersom sista lektionen är halvklass är jag med andra halvan imorgonbitti istället. Vi hade prov idag, hade som många andra gånger pluggat mycket mer än som kom på provet, känns lite surt men bättre det än tvärtom.

fettisdagen

Förstår inte att jag fortfarande är uppe. Är obeskrivligt trött, har varit det hela dagen, känns som om jag är en aning borta. Anledningen till att jag inte bloggade igårkväll var för att jag råkade somna när jag läste so-boken. Hade läst den innan så det var ingen fara. Gick inte att se valparna för det verkar som om det hade hänt ägaren något. Förutom det såg jag bara på tv och pluggade igår. Idag har jag mest gjort igenting, har helt enkelt inte orkat, men jag har pluggat konsumentekonomi, tittat på tv o.s.v. Jag har självklart ätit en semla också, hembakt till och med.

NEJ!

NEJNEJNEJNEJ!!!!! Fick nyligen ett samtal från STS och det var inte tillräckligt många för att språkresan ska bli av. Har känt på mig det hela tiden. Får antingen välja att byta datum eller bo i en värdfamilj, jag vet inte men det kanske möjligtvis skulle gå att byta resemål, men det vill jag inte! Vill åka till Brighton och bo på Club STS, och om jag ändrar datum missar jag yran, det vill jag verkligen inte. Är rädd för att det blir så ändå. På något sätt är det tänkt att jag ska hinna åka på språkresa, åka till Paris, åka till Skåne, åka till Grebo, gå på Yran, sommarjobba och träffa vänner. Nu när språkresan strula till sig vet jag inte hur det ska gå till.
Hur som helst delades provet som skulle vara imorgon upp till ett muntligt prov idag och imorgon. Känner inte lika stor press då. Är bara att läsa på och prata i klassen typ. Känns inte som om allt måste sitta helt perfekt då.
Ska om ett tag iväg och titta på valpar, har inga planer på att köpa utan bara träffa dom. Det är våran hunds brors valpar.

14/02/10

Borde egentligen sova nu, men gör det tydligen inte. Idag har jag pysslat, rengjort några silversmycken, pluggat o.s.v. Jag har alltså inte haft speciellt roligt. Har en inlämning imorgon och prov på tisdag, onsdag och fredag. Vecken kommer därför mest troligt bestå av mycket plugg. Jag ska ändå försöka hinna med annat också. Om bara tre veckor är det lov, längtar. Fick en ask med choklad av mor min, bara en bit kvar, men troligen inte så länge till. Hur som helst så hoppas jag att alla har haft en bra alla hjärtans dag.

Sara a.k.a. vetarn a.k.a. flinet

Kom hem för en halvtimme sedan efter en väldigt rolig kväll på Karibu. Hade inte tänkt jobba men blev så ändå. Som många andra gånger på Karibu träffar man nya människor.
Sara a.k.a. vetarn a.k.a. flinet säger god natt.

13/02/10

Fint väder idag, bara några minusgrader och sol, omöjligt att inte vara glad då. Har tyvärr inte varit ute, har varit inne och pluggat (borde ha gjort mer men bättre än inget), fixat naglarna, bytt sängkläder och andra nödvändigheter. Även fast jag borde vara hemma och plugga tänker jag gå till Karibu, känner ändå att jag förtjänar det.

12/02/10

Vanlig men slapp dag på skolan. Blev lika som förra gången jagad av en snöskyffel eller var det heter på skridskor. Var med Maja Elg. efter skolan, vi såg på film m.m. Hon skulle på träning så jag gick hem och åt och la mig sedan i soffan och tittade halvt på tv och sov halvt. Är väldigt trött så nu ska jag sova och sova ut ordentligt, inte alldeles för länge dock för jag har som vanligt saker som måste göras.

11/02/10

Är extremt trött, ska snart gå och lägga mig. Är på tiden. Nationella provet idag gick bra, över förväntan. Hade så otroligt gott om tid så jag kunde ta det väldigt lugnt och ändå gå tidigare. Har gjort lite av allt här hemma men pluggat är det jag har gjort mest. Inte så förvånande. Känns som om det är det mitt liv kretsar kring för tillfället, är det enda jag gör.

köpt igår



nytt leende

Är väldigt trött så det blir ett kort inlägg.
Vanlig dag på skolan, franskaprovet gick bra. Gick på stan med vänner, handlade lite. Gick till tandläkaren. Gick på stan med mamma, handlade lite till. Kom hem och gjorde lite av olika saker, pluggade lite, pysslade lite o.s.v.
Imorgon klockan halv 9 väntar det nationella provet i svenska c på 160 minuter.
Tänderna blev inte helt perfekta men jag är otrolgt nöjd. Känns en aning konstigt i munnen men vänjer mig nog snart. Om jag vill får jag vänta några veckor tills jag bestämmer om jag vill ha det som det är eller göra någon ändring. Lär mest troligt ha det som det är nu.

09/02/10

Det lär inte chockera er att jag har pluggat här hemma. Verkligen ett intressant och händelserikt liv jag har.
Har avklarat det första nationella provet. Gick bra, tror jag. Trodde av någon anledning att det var till 20 i, men det visade sig att det var till 10 i så det blev det lugnt med tiden, vilket var det som jag var mest orolig för. Tänker inte hoppas och förvänta mig något för jag vill inte bli besviken om det inte blev så. Tänker bara vänta och se.
Fick hem mitt pyssel idag så jag har pysslat lite grann. När jag stansade min andra bricka märkte jag att det saknades ett f, försökte hitta det men märkte att det istället fanns två c. Ska byta men problemet är att min pappa har kvittot och han är i Stockholm och jobbar. Kommer ordna sig för eller senare ändå.
Prov i franska imorgon. Skulle egentligen ha varit förra veckan så jag lärde mig det då så nu har det varit lugnt. Kollade bara igenom lite grann.
Ska till tandläkaren imorgon eftermiddag för att fylla igen gluggen. Så om det blir bra och jag blir nöjd kommer jag inte ha någon glugg nästa gång jag skriver här. Bara för att det här kanske är sista gången ni ser mig i glugg bjuder jag på tjusiga bilder.

08/02/10

Har en hel del i skolan just nu, är ju inte omöjligt att klara av men tillräckligt för att jag ska hålla mig hemma och plugga. Vilket är det jag har gjort idag. Hade tänkt att plugga mer men en bultande huvudvärk stoppade mig. Håller mig som vanligt borta från Alvedon, Ipred och liknade. Har nog max tagit 5 under min livstid. Väntar istället på att det ska bli bättre. Kom hit en finsk tjej som ska bo hos oss i ungefär en vecka, tror hon åker på söndag. Det är något utbyttesaktigt min systers klass håller på med. Ska sova nu, eller i alla fall snart. Klockan är bara 11, är ganska stolt över mig själv. Första riktiga nationella provet imorgon. Svenska läsförståelse. Hoppas att det går bra.

07/02/10

Har varit uppe ett tag nu, inte ofta jag går upp så här tidigt på söndagar men har saker att göra. Ska till Jula och/eller Clas Ohlson för att köpa stansar, beställa pyssel, städa, plugga mycket och träna. Kanske blir någet mer eller mindre. Ska duscha nu och sen är det bara att sätta igång.

06/02/10

Har varit hemma och hållit på hela dagen. Har blivit mindre social på sista tiden. Antar att det beror på en blandning av vinter, trötthet och tidsbrist. Har städat och fixat, vilket jag ska fortsätta med imorgon, pluggat, vilket jag även måste göra imorgon, gjort klart ett par smycken, målat naglar och även tagit det lugnt framför tv:n ett tag. Har mycket att göra imorgon så det är bäst att jag sover snart. Är förresten bara 4 veckor kvar till sportlovet.

pyssel

Fick inte gjort det som var tänkt idag, inte på långa vägar. Får göra det i helgen istället. Blev istället en lugn och slapp dag för att få tillbaka lite energi. Har tittat på tv och bakat kladdkaka. Den mesta tiden har gått åt till att kika runt på internet på saker till att göra smycken. Har många idéer och planer. Ser mest fram emot att stansa. Ska bara införskaffa mig saker som behövs och sen så.

Broder Daniel - Shoreline


04/02/10

Körde ganska nyligen ett pilatespass, lite sent men lika bra att ta tag i det. Lär sova gott i alla fall. Vet inte riktigt vad jag har gjort idag, inte mycket antagligen. Pluggat väldigt lite, satt upp krokar för mina väskor, hade ingen plats för dom förut, och fixat lite annat, inte mycket alltså. Förstår inte vad jag har gjort resten av dagen.

Fick ett stort arbete på so:n idag, självklart börjar några klaga och gnälla över för lite tid o.s.v. Vilket för övrigt är ganska onödigt med tanke på att vi ändå hade vikarie. Även fast flera klagade så satt mer än hälften, nästan alla, inklusive dom som klagade och gjorde ingenting, eller det är inte sant, dom pratade, spelade kort, lyssnade på musik m.m. Att dom inte jobbar spelar ingen roll för mig men att vissa då klagar över för lite tid gör mig irriterad. Det är som att sitta hemma hela dagarna när man är arbetslös utan att söka jobb och klaga på att man inte har pengar. I sådana fall får man skylla sig själv, det finns något som kallas eget ansvar. Om man ska klaga tycker jag man åtminstone ska försöka och anstränga sig lite först. Kände att jag var tvungen att skriva av mig.

köpt

Alldeles för sena men ändå.




525600 minuter

Förlorade all min energi, ork och vilja att göra något när jag kom hem. Spenderade därför nästan hela dagen i soffan framför tv:n. Tänkte köra ett pass med pilates eller liknande men gjorde det därför inte, får ta tag i det någon annan dag, kanske imorgon. Har ändå gjort lite läxor. Har inget just nu i skolan men några saker längre fram som jag tänker försöka vara i god tid med. Var hos privattandläkaren i morse för att kolla min glugg. Fick tid om en vecka då vi ska fylla igen den. Är nästan säker på att jag blir nöjd men annars är det bara att skrapa bort det. Ska sova nu och vänta på en ny dag.

02/02/10

Finns inte mycket att säga/skriva. Vanlig dag på skolan och vanlig dag här hemma. Filmerna kom idag, testade två stycken. Dom var helt okej.
Ni får tåla ett tråkigt inlägg för nu vill jag verkligen sova.


01/02/10

Det blev inget plugg efter One Tree Hill, istället gjorde jag ett armband och pysslade lite. Efter maten skyndade jag och mamma oss till stadium och köpte yogamatta och lite träningskläder. Kommer att visa, även dom andra kläderna jag köpte förra veckan, är bara lite lat. Pluggade lite efter det men inte mycket. Ska sova nu, inte en bra tid men bättre än vanligt i alla fall.



kylan är tillbaka

Inte det trevligaste att vakna upp till -27 grader. Slapp skridskor på idrotten i alla fall. Vi fick även sluta vid 13.40 istället för 15.00, aldrig fel. Gick hem medan mina kinder stelnade så det gjorde ont ner jag log. Sedan jag kom hem har jag mesta dels pluggat. Ska fortsätta med det efter att jag har sett ett avsnitt av One Tree Hill som börjar snart.

god natt

Säger god natt efter en helt vanlig söndag som inte har bestått av mycket, är ju det som gör det till en typisk söndag. Pluggade lite och dagen avslutades med filmen A Lot Like Love som gick på femman. Har sen den 1 eller möjligtvis 2 gånger förut men kunde allt se den en till gång.

RSS 2.0