film

Fördrivit tiden idag med att städa och göra igenting, känns bra. Blir film nu, factory girl, fick den när jag köpte en tidning, filmen handlar om den sanna berättelsen om Edie Sedgwick, en av 60-talets största stilikoner. Är inte så pepp på att gå ut ikväll, men kanske gör det ändå. Himlen öppnade sig precis och det verkligen öser ner regn, får vänta och se om det slutar.

tröja - h&m
linne - h&m
leggins - ?
armband - gjort själv
örhängen - glitter

bilder från fjällvandringen

Orkar inte skriva om fjällvandringen, så det blir överdrivet mycket bilder istället, men det är väll aldrig fel?
bild lånad av cornelia

Igår på kvällen var jag hemma och proppade i mig godsaker.
Idag så målade jag klart det sista, firade mamma som fylde år, hade farbrors fru över på fika, slappat, överdoserat myggmedel och varit ute på kvällen med Anton, Adrian, Cornelia, Theo och Johannes.

t-shirt - h&m
sjal - jc
jeans - cheap monday

Hemma

Kom för ett tag sen hem från fjällvandringen med x antal myggbett. Har haft det bra men är rätt så slut. Har tagits en hel del bilder som jag kommer lägga upp senare och skriva om vad som har hänt. Känns otroligt skönt att vara hemma och det blir ju bara bättre nu när man har fått en ben&jerry och lite godis som väntar på en. Nu ska jag ta ett långt bad och så får jag se vad jag gör ikväll.

fjällvandring

Första dagen på skolan igår, gick bara i mindre än en timme, men roligt att träffa alla. Ingen har slutat i klassen men en ny har börjat, Linette. Sen blev det stan med Elin och Maja, inte Maja som jag nämnt förut, utan hon som går i klassen, fikade på tehuset och köpte två tröjor till fjällvandringen, en scarf och en kalender, ska lyckas med att planera i år. Verkade som om alla var på stan i går, såg dom flesta från klassen. Gick hem till Maja och gjorde inget, Elin gick hem och vi fortsatte att göra inget, sen lagade vi middag och gick ut och gick runt lite.
Andra skoldagen idag, planerade lite för imorgon då fjällvandringen börjar, testade tält och triangia. Har inte fått se vårt riktiga schema ännu, hoppas det är bra, men kan omöjligt vara lika bra som förra året. Gick och handlade maten jag ska ha med mig. Sen gick jag hem och packade och tog det lugnt. Kan bli kul på fjällvandringen, men då beror det nog på den härliga klassen jag går i, hoppas bara att det blir bra väder. Idag fick hem en parfym jag beställde från bellme för några dagar sen, paris hilton can can, gillar doften, och den kostade ju bara 179:- för 50 ml så det var det värt.
Ska försöka sova nu, ska helst vara på skolan senast kvart i åtta och vill se till att sova bra innan jag ska iväg.
Tar med kameran så jag ska försöka ta många bilder, kommer hem på fredag så jag skriver igen då.

gårdagens

t-shirt - gina tricot
jeans - cheap monday
armband - pilgrim

dagens

linne - h&m
skjorta - pappas garderob
jeans - gina tricot
halsband- glitter
klocka - ?
ring - guldfynd

promenad

Blev en lugn dag idag också, målade några timmar och tog det lugnt. Är nyduschad och ska snart äta. Som det verkar nu så tänker jag ta en långpromenad med hunden efter maten.
Första skoldagen i 9:an imorn, känns bra. Går bara två timmar, 10-12. Måste till stan sen och leta efter lite saker till fjällvandringen och en kalender om vi inte får nån bra på skolan.

hemmakväll

Blir hemmakväll idag, precis som igår, verkar som om dom flesta av vännerna stannar hemma ikväll, varför vet jag inte.
Har fått ganska mycket gjort idag, målat i fem timmar och tagit fram nästan allt till fjällvandringen. Är ganska opepp på det men försöker intala mig att det ska bli kul, hjälper ju inte att Cornelia, som jag skulle dela tält med har blivit sjuk igen, men det är ju fyra dagar kvar så förhoppningsvis hinner hon bli frisk tills dess.

tshirt store

Jag är med och tävlar om en tshirt från tshirt store här.

stan idag igen

Blev stan idag igen, fast idag var det med Cornelia. Köpte mig en väska. Igår var det varmt och fint väder, idag motsattsen. Satt på donken och väntade på att det skulle sluta regna, men vi gav upp och tog bussen hem istället. Nu känns det som att sommaren är slut, hoppas verkligen att det inte regnar nästa vecka när klassen ska fjällvandra. Ikväll vet jag inte vad som händer, troligen hemma och tar det lugnt, kanske bakar mig nått gott, men om det är okej väder och roligt folk som är ute så kanske jag hänger med, får se hur det blir.
sköna kläder och osminkad fick det bli idag, inget märkvärdigt men vad gör det?

t-shirt - outlet
jeans - crocker
kofta - h&m


10 saker...

10 saker ni (kanske) inte visst om mig

  1. Jag har bara en smilegrop.
  2. Änder är det härligaste djuret jag vet.
  3. När jag var liten hatade jag att gå på stan och leta kläder och skor, mamma mutade mig med fika och att jag fick gå på lekstugan och kolla på barbie. Nu älskar jag det.
  4. Mina fötter är olika stora, nästan ingen skillnad nu, men var minst en centimeter förut.
  5. Jag samlar på nagellack, har runt 40 stycken nu.
  6. Äter inte skaldjur och har aldrig gjort det av någon okänd anledning. Min familj gör det men jag har aldrig smakat men det ser väldigt obehagligt ut.
  7. Jag har aldrig rökt, inte ens provat, trots att flera av mina vänner gör det.
  8. Jag har väldigt svårt för att slänga saker.
  9. När jag gick i 6:an så var jag nästan enbart med killarna i klassen och kallades "sara the boy" av dom, inte på något vis negativt menat utan snarare positivt.
  10. Jag klarar inte av att låna böcker på biblioteket, känns inte lika bra att läsa då, läser heller aldrig böcker mer än en gång. Det blir något speciellt med varje bok, väldigt svårt att förklara.

stan

Blev stan med Maja idag, en outlet också, trevlans. 2 nagellack, 2 t-shirts och en tidning fick följa hem, femte tidningen på fem dagar, ofta presenterna som lockar, men gillar såklart att läsa också. Ska nog köpa en kalender snart också, varje år försöker jag intala mig att om jag har en kalender så kommer jag planera och vara mycket mer ordningssam, något som jag aldrig har lyckas med, men nu ska jag lyckas! Fikade som vanligt. Mittpunkten börjar se riktigt bra ut, längtar till dom nya affärerna öppnar, speciellt gina tricot.
På kvällen var jag med Johanna, Jessica, Cornelia och Arvid, gick runt, hängde i hamnen och på Parkskolan.
En månad kvar tills jag fyller år, känns bra, låter så litet med 14 år, 15 också men bättre iaf.

linne - h&m
skorta - pappas garderob
jeans - cheap monday
väska - guldfynd
ring - glitter

Kyla

Trött tjej som sitter och skriver, även fast klockan just passerat midnatt.
Målat idag, det uppskattar plånboken, föräldrarna också för den delen.
Träffade Adrian, Anton, Christoffer, Jennifer, Rebecca, Johanna, Jasmine, Love och Johannes en stund på kvällen. Kan inte vara ute så länge utan att man börjar frysa rejält, sticker fortfarande i fötterna pga. kylan fast jag kom hem för mer än en timme sedan. Men vad ska man ha på sig? Vägrar ha på mig vinterkläder i augusti, och i allt annat fryser jag. Väldigt lockande att flytta söderut i Sverige.
Just nu lyssnar jag på Sugerplum Fairy, gillar dom, har inte lyckats tröttna på dom än iaf.


jacka - gina tricot
linne - present från glamour
jeans - bikbok
halsband - glitter

skratt, max och grekisk dans

Efter jag hade sett på film och fixat naglarna (torka i vatten fungerar riktigt bra) så gick jag och köpte en tidning och sen fördrev jag tiden tills det var mat. Efter det så gick jag till Fager för att träffa lite vänner, kom fler efter ett tag, tillslut var det jag, Johanna, Anton, Christoffer, Adrian, Gustav, Arvid, Johannes och Love, härliga männsikor. Hela kvällen bestod av skratt, blev bl.a. ett besök på Max och ett väldigt kort försök till grekisk dans också, kan inte påstå att det var så lyckat eftersom ingen av oss vet hur man gör. Gick hem ganska tidigt och drack varm o'boy (har blivit en vana att dricka minst en kopp per dag), det började bli kallt och jag vägrar bli sjuk igen nu när skolan börjar.

Anton, kvällens skönaste, får stå för bilden

Regn

Klev upp 9 idag, härligt att inte sova bort dagen, mindre härligt att det spöregnade.
Får bli film medans jag fixar naglarna. Ska prova att snabbtorka naglarna genom att doppa dom i iskallt vatten, ska tydligen fungera, annars så har jag ju min nageltorkare, som många underskattar.
Ikväll ska jag troligen träffa Johanna, kanske någon mer, har förhoppningsvis slutat regna då.


linne - gina tricot
kofta - gina tricot
jeans - gina tricot
halsband - glitter

Godis och Grease

Detta är vad jag roar mig med. Var och köpte godis och en tidning. Har läst lite men nu är det dags för film, Grease 1 får det ta och bli, det var länge sen.
Målade huset lite idag, alltid bra med extra pengar. Mycket kvar men det ska jag inte tänka på nu.
Har inte så mycket att skriva om när jag är hemma och är sjuk, men håller på att bli bättre så imorgon ska jag göra något.

Några gamla bilder

syster och jag
syster och jag
syster och jag
jag
kusiner, jag och syster
syster och jag
jag
jag, syster och kusiner
jag
jag
ko/tjur, jag och morfar

En vecka kvar

Fortfarande sjuk, känns som om det bara blir sämre. Gjort det vanliga, fördrivit tiden och försökt att bli frisk. Åkte till Lillänge också, blir galen om jag bara går runt hemma i flera dagar. Vill ut ikväll men blir nog inte så, hemma och tar det lugnt med förhoppningsvis nåt bra på tv och nåt gott att äta istället.
Nu är det en vecka kvar av sommarlovet, känns förvånansvärt bra, längtar till och med. Speciellt när det är så här kallt, molnigt och regnigt. Har gjort tillräckligt mycket under lovet för att det ska kännas bra att börja igen, var inte skoltrött när jag slutade heller så...
Har scannat endel gamla fotografier till datorn från när jag var liten som jag lovar att lägga upp senare ikväll.


tröja - gina tricot
jeans - levi's
armband - kappahl

Björnes magasin

Varken målade eller träffade någon vän idag, bara varit hemma och tagit det lugnt medans jag väntar på att bli bättre. På kvällen har jag sett på gamla Björnes magasin klipp på youtube, nostalgi på hög nivå! Om ni har tid över tycker jag att ni borde se på några klipp.

John Blund

Har precis sett klart dubbelavsnitt av my name is earl och ätit choklad, underbart när man är sjuk. Förut idag åkte jag till stan för att hämta glasögon och linser och sen har jag bara tagit det lugnt, förhoppningsvis mår jag bättre imorgon. Isf så ska jag nog måla det som är kvar på huset och sen på kvällen kolla om jag kan träffa någon vän. Nu ska jag gå och lägga mig och vänta på John Blund.

Sjuk

Känner mig sjuk, har varit så i några dagar, ignorerat det men nu har det blivit värre. Vill ändå hitta på något, kanske träffa vänner, men är nog inte det smartaste, få se hur jag gör.
Måste kanske till stan sen för att hämta glasögon och linser, om jag inte lyckas få pappa att göra det utan mig.
Var för svag styrka på mina glasögon men nu är det fixat, fast använder dom nästan aldrig, någon gång ibland här hemma, och om jag är riktigt sjuk. Tror inte att någon av mina vänner har sett mig i dom, eller kanske Maja?
Använder linser istället, har gjort det sen första början. Har tänkt operera ögonen när jag blir äldre, får inte göra det i min ålder.
Nu ska göra varm o'boy och kolla om det finns något tillräkligt bra på tv, annars blir det väll datorn som får underhålla mig

Om mig

Tänkte skrivs lite om mig, för er som inte känner mig så bra eller inte alls.

Jag heter Sara Emelie Mårtensson, kallas Sara av nästan alla, har inte nåt riktigt smeknamn. Föddes 20 september 1994 här i Östersund, där jag har bott hela mitt liv. Bor i ett hus med mina föräldrar och min två år äldre syster, mitt enda syskon, flyttade till det här huset några dagar innan jag fyllde 1. Många av mina släktingar bor i Linköping, eller  på landet en bit utanför, så jag åker dit minst en gång per år, oftast mer.

På fritiden gillar jag att shoppa och så är jag mycket med mina vänner, som betyder otroligt mycket för mig. Tycker om att lära känna nytt folk också. Älskar kläder, väskor osv. Har gått i/ provat på dans, fotboll, gymnastik, segling och tennis men inget fall mig i smaken, så jag håller inte på med nån sport nu. Det godaste jag vet är choklad, det kan jag äta hur mycket som helst av.

Skulle nog påstå att jag har haft ett rätt så lättsamt liv, har som alla haft dåliga dagar men det har inte hänt något hemskt eller dramatiskt för mig. Har varit en tjej som ofta smält in, anpassat mig och bråkar nästan aldrig, känner inget behov av att sticka ut. Folk runt om kring mig har ofta anset mig som "pluggis", något jag inte har emot, förstår vad dom menar. Har varit och är ambitös i skolan, har aldrig skolkat, gör alltid läxorna och lämnar in uppgifter i tid, vilket har lett till bra betyg.

Efter sommarlovet börjar jag 9:an, på gymnasiet ska jag troligen läsa natur-natur, vet inte om jag väljer internationel eller inte. Efter det har jag ingen aning om vad jag ska göra.

Jag anser mig inte direkt som troende, konfirmerade mig, vilket jag gjorde för det är en traditon i min släkt, har alltid varit en självklarhet för mig. Men det är något jag inte ångrar, bra erfarenhet och träffade flera nya vänner.

Om det är något jag missat är det bara att fråga.

Sova

Snart ska jag sova men tänkte först slänga in ett inlägg.
Igår (onsdag) på dagen tog jag det bara lugnt, tv och datorn fick vara mina vänner. Kläderna från h&m kom, tur det, började bli lite otålig. På kvällen träffade jag Johanna och Arvid, sen kom Anton och Love också. Hade kul, svårt att ha nåt annat med dom.


t-shirt - slowmotion, www.slowmotionshop.com
jeans - cheap monday

kläderna från h&m, kanske visar upp dom tydligt sen

familjen vet vad jag vill ska finnas i kylskåpet


Idag så blev det stan med Johanna, köpte inget.
På kvällen tog jag och Johanna oss in till stan igen, nu för att träffa Jessica, händer alldeles för sällan. När hon hade åkte hem var vi med Love, Christoffer och Anton, härliga killar, aldrig en tråkig stund med dom.


tröja - h&m
väst - gina tricot
jeans - cheap monday
halsband - guldfynd

Efter

Jag är lite efter med uppdateringen, men jag försöker fixa till det.

I måndags på var jag ute med Johanna, hamnade på Park, pratade om skolan, framtiden, livet och så vidare.
På kvällen var jag, Jennifer, Cornelia, Johanna och Arvid, gick mest bara runt.

                          dagen                                                     kvällen

                                                       t-shirt - gina tricot
                                                          ring - glitter
                     kjol - gina tricot                                  jeans - cheap monday
          halsband - h&m                                         tröja - gina tricot

På tisdagskvällen var jag och firade Jasmine hos henne, blev inte riktigt som alla hade tänkt men blev bra ändå, träffade rätt så mycket folk, tänker inte nämna någon för då blir ingen glömd. Jag gick därifrån vid halv 2 så jag missade en del men känner att jag inte vill vända helt fel på dygnet nu när skolan börjar snart.

Nu ska jag ut och träffa några vänner, ska försöka skriva så snart som möjligt.

lördag och söndag

I lördags åkte jag och min familj till Andersön med båten. Var trevligt förutom att det började spöregna och åska när vi skulle grilla, men det gick bra ändå. Sov över där tills på söndag och när jag kom hem tog jag det bara lugnt.

linne - h&m
shorts - bikbok
bikiniöverdel - bikbok


I fredags

På förmiddagen i fredags gick jag på stan igen, hade tid hos optikern men köpte en kofta, ett linne och ett nagellack också.
På kvällen blev det middag med släkten hemma hos oss, mycket skratt och bra väder

linne - gina tricot
shorts - bikbok
örhängen - present
ring - guldfynd

idag

Idag har jag gjort nada och ikväll ska jag fira Jasmine som fyller 15 år.

linne - gina tricot
jeansleggins - bikbok

I torsdags

I torsdags blev det stan igen, denna gång med Maja. Köpte ögonskuggor, var ju på rea så varför inte. Gick runt och kollade och köpte glass.
På kvällen var jag med Johanna, Cornelia, Rebecca, Arvid och Adrian. Spelade tennis och badminton ett litet tag sen bestämde vi oss för att åka och bada. Så vi åkte hem och bytte om och sen cyklade vi till Mårtensviken. Men var bara jag, Rebecca och Johanna som badade. Väldigt härlig kväll. Skönt med sommarvärme.
                           dagen                                                   kvällen

                                                        linne - monki
                                                          ring - present
                                                halsband - present
                   shorts - bikbok                                      jeans - gina tricot
                                                                                      tröja - gina tricot

I onsdags

Efter jag hade varit på stan med mamma så skulle jag och Johanna vara med varandra, vi gick förbi Cornelia och sen hamnade vi tre på stan, köpte ett par strumper för att få broschen som satt på, vet inte när jag ska använda den men gillar den ändå.
Efter maten så stack vi ut igen, Arvid var också med. Hängde i badhusparken och sen gick vi upp halvvägs på Gustavsbergsbacken, satt där och pratade, utsikten var verkligen vacker.


Webbläsare

Har haft problem med min dator, varken explorer, firefox eller opera fungerar, har varit så i snart en vecka. Min pappa är i stockholm, men om några dagar är han hemma så då kan han få fortsätta att försöka lösa det. Det är därför jag inte uppdaterat, jag har haft tillgång till andra datorer men jag gillar inte att använda andras  eller delade datorer till annat än det nödvändigaste. Men jag har nyligen skaffat safari och det fungerar bra, så idag har jag tänkt uppdatera er vad som  har hänt dom senaste dagarna.

Stan

På förmiddagen blev det stan med mamma, kom hem med ett par skor, en ring och en berlock.
Sen ska jag troligen träffa Johanna.
Har kommit på att jag inte har badat i Storsjön än, något som jag har tänkt ändra på innan sommarlovet är slut, förhoppningsvis så kommer det bli lite bättre väder.





kofta - jc
t-shirt - hm
jeans - cheap monday
halsband - guldfynd

Inget

Har inte skrivit något på ett tag, huvudsakligen för att jag nästan inte gjort något, kände mig sjuk och var trött igår så jag tog det lugnt, gjorde lite nytta och beställde hem lite kläder från H&M, några bikins, tröjor, linnen och en klänning, passar på nu när det är rea. Orkade inte bry mig om mobilen så det är därför jag inte svarade på alla samtal och sms. Idag har det blivit ungefär samma sak. Känns skönt att bara ha tagit det lugnt men nu börjar jag bli för uttråkad, så imorgon kanske det bli stan med mamma och syster och sen kanske jag träffar någon vän. Får se hur det blir.

...

Ska snart gå och lägga mig, är väldigt pigg men ska försöka vända tillbaka på dygnet.
Var som sagt med Maja idag, cyklade till ica och köpte glass, ben & jerry, sjukt gott och åkte till olssonskulle där vi satte oss och åt och pratade.
Fixat designen har jag också gjort, vill påstå att den är helt okej med tanke på att den är gjord av en amatör.

Flukta har en blid på mig, Johanna och killen som köpte Emmas plats från igår.
Ser brunare ut än i verkligeheten, hört flera kommentarer om det. Kan tillägga att jag aldrig använt bus eller solat solarium, bara naturligt.

Här får ni en annan bild på mig några timmar innan den andra, togs på båten när vi var på väg till middagen.

Nu ska jag lägga mig och läsa lite innan jag ska somna, älskar verkligen att läsa.
Har inte läst så mycket ur den här boken än, men verkar helt okej. Fick den när jag köpte en ELLE-tidning.
Har ca. 5 nya böcker i bokhyllan som väntar på att bli lästa. Klarar inte av att låna böcker från bibliotek, känns fel, så jag måste köpa eller önska mig böcker om jag vill läsa, fast ibland kan jag låna böcker av vänner, men inte ofta.

Nu är det över

Vaknade för en timme sen, skönt att få sova ut. Nu är yran över, blandade känslor. Har haft grymt kul, men är helt slut, ont i hela kroppen. Det bästa igår var ju helt klart presidenttalet och Lady Gaga, stämningen var på topp, fyrverkerier blev det också. Blev ihopklämd men det var det värt, såg ju bra så.
Idag ska jag bara ta det lugnt, händer inte så ofta. Fast ikväll ska jag va med Maja, alldeles för länge sen nu.

Yran

Har nyss vaknat, hade riktigt roligt igår. Såg en kort stund på flera olika, hjälpte en vän, men gick mest runt. Träffade mycket folk, sånt gillas. Jag och Johanna var på hela Silent Disco, alltså från 01.15 till 03.05, kom inte hem fören lite innan fyra och somnade vid halv 5. Gick till kön en halvtimme innan dom började med insläppet, men det var det värt. Mycket konstig musik, men var bra ibland också.
Inte helt bestämmt vad vi ska se på ikväll, men blir nog Lady Gaga och presidenttalet iaf.
Nu ska jag duscha och fixa till mig för snart ska jag iväg till min farbror och hans familj (inte han jag träffade igår) och träffa folk jag knappt minns vilka dom är, blir en tidig middag där för sen ska dom flesta till yran.

RSS 2.0