30/12/10

I tisdags var jag duktig och sorterade och gjorde om i lådor. Jag har ju svårt för att slänga saker vilket leder till att alla mina låder blir överfulla. När jag till exempel sorterade för ett antal år sedan så hittade jag en skraplott som var flera år gammal, utan visst, men till mitt försvar så var det faktiskt en sån som såg ut som en labyrint. Jag hann även med en hel del avsnitt av Solsidan. På kvällen var jag med Cornelia, Adrian, Anton och Johannes hos Adrian.

 

Största delen av gårdagen tillbringades med Maja. Först var vi på stan, där jag köpte ett torrshampoo och på kvällen var det filmmys hos Maja.

 

Har inte gjort något under hela dagen, förutom att måla naglarna svarta och börja läsa en ny bok, men om man inte ska göra något så ska man ju passa på när det är lov.

 

Årskiftet kommer jag fira med Andrea och Josefine hos Andrea i skogen, närmare bestämt i Alsen. Åker på dagen imorgon. Om jag ska vara ärlig är jag ju en aning orad över bussen, Stadsbussarna har jag ju inget emot men Länstrafiken är inte riktigt min grej. Som tur är behöver jag ju bara åka till Krokom för därifrån får jag skjuts, men vem vet, jag kanske får skjuts till Krokom också. Dagen efter så ska vi och ett par av deras vänner inventera en mataffär. Jobba på nyårsdagen alltså, hoppas ni blir lite imponerade.

 

Kan ju passa på att tipsa er om e.l.f.s nagellack, kan nog påstå att de är mina favoriter.


mellandagsrea


27/12/10

Igår var jag och Johanna på stan redan vid halv elva. Ganska så imponerade. Var lite folk och inte så mycket rea, men lyckades ändå hitta en del saker. Bilder kommer i ett tidsinställt inlägg.. Efter stan åkte jag och pappa till Onoff där jag köpte mig en kamera. På kvällen gick jag till Johanna där vi var ett tag innan vi gick vidare till Adrian där även Anton var.

 

Idag vaknade jag tjugo över ett av att Cornelia ringde, men det var tur för annars vet jag inte hur länge jag skulle ha sovit. Varannan dag har jag gått upp tidigt och varannan sen. Åkte in till stan senare på eftermiddagen för att träffa Cornelia. Sen jag kom hem har jag inte gjort särskilt mycket, men det gör ju inget när det är lov.


25/12/10

Hoppas alla hade en bra jul igår, det hade jag. Mys på dagen och på kvällen kom släkten på pappas sida hit, vi var sammanlagt åtta personer, tre hundar och en katt. Som vanligt var det julbord, klappöppning o.s.v. Hade från början ingen julkänsla överhuvudtaget men lyckades som tur var bygga upp den fram till kvällen. Jag får dock delvis skylla mig själv för det här var första julen jag inte var med och klädde julgranen, jag julpyntade inte mitt rum och kvällen innan när resten av familjen åt gröt och sånt så åt jag kycklingnudlar och drack Vira Blåtira.

 

Skulle ha köpt något att ha på mig när jag var på stan i förrgår men glömde, vilket egentligen var bäst eftersom jag borde vara lite sparsam nu när jag måste köpa en ny kamera. Hittade en svart transparant skjorta, en tajt svart midjekjol, ett rött linne och ett par gråa leggings i garderoben så det ordnade sig ändå.

 

 

Idag har jag inte gjort mycket för världen, jag har haft det mysigt med sällskapsspel, tv:n, datorn m.m. Började äta på min 500 grams chokladtomte och målade nagalarna.

 

 

 

Imorgon väntar mellandagsrea med Johanna. Ska troligen åka upp till Lillänge lite senare för att leta efter en kamera.


23/12/10

Jag har städat, sorterat, dammtorkat och annat tråkigt både igår och idag, struntade i julpyntet som jag även har gjort många andra år. Nu är det äntligen en någorlunda ordning på mitt rum. Har även suttit och gjort ingenting, bara för att jag kan nu när det är lov.

 

Kvällen igår tillbringades hos Johanna med de två bästa, alltså Cornelia ochh Johanna.

 

Blev en lång och mysig fika på Törnes med Alexandra idag. Vi träffades på språkresan i Brighton men hade inte setts sen dess, hon bor ju i Stockholm men hälsar på släkt här så då passade vi på att träffas.

 

För övrigt så kan jag berätta att jag har förstört min kamera. Den åkte ner i golvet så objektivet blev snett, jag har försökt att laga den men det verkar inte gå. Är i alla fall stolt över att jag inte började gråta som jag alltid gör när jag gör sönder något. Lite synd att det blev dagen innan julafton, hade ju stora problem med att komma på vad jag önskade mig i julklapp av pappa igår eftersom jag inte kände att jag behövde något speciellt och så går den sönder idag. Men men, får väl helt enkelt köpa en ny, livet känns för härligt just nu för att förstöras av en trasig kamera, eller det faktum att det nästan är -30 grader utomhus.

 

Tänker inte säga god jul än, för även fast det egentligen är julafton nu så räknas det inte förrän man vaknar, så det får vänta några timmar. Ska krypa ner i min säng nu, har precis bytt sängkläder så nu är den extra mysig.


lov

Nu är det äntligen lov. Dagen bjöd på en slapp lektion, en två timmar lång lunch och sen julavslutningen. Var alldeles för trött för att göra något efteråt. Drog hem och fikade och tillbringande resten av dagen i soffan och vid datorn, förutom när jag gjorde godis. Blev minimarshmallows doppade i chocklad, lätt och gott. Mätt och belåten efter all thaimat som vi hämtade ska jag nu sova. Har mycket att göra imorgon.

 


20/12/10

Två lektioner avklarade idag. En kvar imorgon innan avslutningen. Härligt.

 

Nya skolkatalogen har kommit, det är som alltid en rätt så stor grej, löjligt nog, men bra med något att göra under håltimmen. Jag gick på stan med Josefine och Andrea efter skolan, köpte bara några tråkiga men nödvändiga saker som handkräm m.m. När jag kom hem tittade jag på Baksmällan. Så skönt att ha tid för sånna saker nu när vi inte har något skolarbete. Alla julkklappar är nu inslagna, om jag inte kommer på något mer jag måste köpa. Ska nu göra samma sak som igårkväll, nämligen krypa ner i sängen och titta på någon mysig film.


helgen

Har inte haft någon tid över till bloggen i helgen.

 

Som vanligt var det bara två lektioner i fredags. Eftersom det var vår sista biologilektion innan jul så blev det fika och film. Fick även tillbaka det enda provet vi kommer att ha i Nk A, kunde inte ha gått bättre så jag är väldigt nöjd. Efter att jag hade slutat så var jag med på Cornelias mattelektionen där jag hjälpte henne och väntade på att hon skulle sluta. Vi satt en stund i Lyan och fikade för vi ville inte gå ut i snöstormen. Gick tillslut hem till Cornelia där vi väntade på Johanna. När hon kom dit så gick vi runt på stan, fikade och åt middag för att sedan gå vidare till kyrkan där Vittra hade någon vinterkonsert eller liknande. När konserten var slut så köpte jag och Johanna godis och åkte hem till hennne där vi såg på en film.

 

Gårdagen började jag med ett pilatespass med en sån här dvd där det är någon som säger och visar vad man ska göra, känns lite komiskt med filmen men härligt var det. Tillbringade 4 timmar på pappas kontor där jag började julstäda. På kvällen var jag hos Adrian där även Gustav, Johanna och Cornelia var, precis som förr.

 

Fjärde advent idag, julen närmar sig. Jag städade klart pappas kontor idag, härligt med extra pengar. Jag har även gjort lite rischoklad. Har överlåtit i princip allt julbak till mamma och syster, eller mest min syster, men rischoklad kände jag att jag kunde göra. Ska nu krypa ner i sängen, sätta igång någon mysig film och äta glass.

 


16/12/10

Hade min första idrottslektionen på ungefär en och en halv månad. Trots att jag inte direkt sportar eller tränar så mycket så känns det skönt.

 

Tillbringade ett antal timmar på stan med Cornelia. Tog en lång fika och jag köpte den sista juklappen, tror jag i alla fall.

 

Här hemma har jag inte gjort så mycket. Fördrivit tiden på lite olika sätt, bl.a. genom att måla naglarna. Löjligt nog så tror jag att valet av nagellack varje vecka är det som tar längst tid och är svårast att göra.

 

Känner att jag verkligen inte har något intressant att skriva. Kan bero på att livet känns lite enkelt och händelselöst just nu men det kanske ändras snart, fast det är i och för sig så det brukar vara.

 

Ska sova nu. Är nästan lite imponerad av mig själv för att jag går och lägger mig i så bra tider.


15/12/10

Jag har, som så många andra dagar, inte mycket att berätta. Inget speciellt hände på skolan och inget speciellt har hänt här hemma. Har bara pluggat, suttit vid datorn och fixat lite småsaker.

 

Klockan är bara 10 men ändå så ska jag sova nu, länge sen jag gick och la mig så här tidigt. Det kan dock behövas eftersom jag har sovit för lite hela veckan.

 

För att kompensera den innehållslösa texten så bjuder jag på några bilder från sommarens resor. Tyvärr har jag inte så många bilder och knappt några bra med de här får duga.

 

Monte Carlo, Monaco.

 

 

Nice, Frankrike.

 

 

Paris, Frankrike.

 

 

Brighton, England.

 

 

London, England.


14/12/10

Förstår inte varför jag inte sover nu, varför jag alltid brukar vara uppe mycket längre än vad jag hade tänkt, istället sitter jag här. Kan ju inte vara så svårt att gå och lägga sig i någorlunda bra tid så jag i alla fall får sova i 8 timmar.

 

I övrigt så har min dag flutit på lite extra bra. De sista samhällslektionerna innan lovet hade vi idag, troligtvis de värsta lektionerna vi har. De är dock inte så farliga men det är ändå skönt att ha det gjort. Nu är det bara en vecka kvar till lovet. Jag är inte så skoltrött men längtar ändå väldigt mycket.

 

Strax efter att jag hade kommit hem så kom Maja hit. Vi bakade kladdkaka, tittade på tv och hade det trevligt. Har pluggat lite grann på kvällen, är ett engelskaförhör imorgon och ett på torsdag men annars så har vi typ inget. Såg självklart på Desperat Housewives och Cougar Town, var ju säsongsavslutning.

 

Är dags för mig att sova nu, annars lär jag ju aldrig orka ta mig ur sängen imorgon. Är jobbigt nog som det är.


lucia

Är ju lucia idag, tråkigt nog så har jag inte sett på något luciatåg. Cornelia och jag hade planer på att gå på luciakonserten i kyrkan som eleverna från estet musik från Palcrantz höll i, men biljetterna var slut. Blev en ganska händelselös dag, vanlig dag på skolan och vanlig dag här hemma.

 

 

Sängen väntar.


mys

Har tänt några ljus lite här och där i min rum och ska nu äta chokladmousse och se på en film, troligen Dear John. Mysigt slut på veckan.

tredje advent

Planerna för dagen är att:

  • Plugga matte
  • Plugga franska
  • Plugga engelska
  • Plocka undan på rummet
  • Damsuga
  • Stryka kläder

Är klar med allt jag skulle göra idag. Guldstjärna till mig. Den kommande timmen kommer tillbringas framför tv:n,  Gossip Girl börjar ju nu.


Är ju förresten tredje advent idag. Kan verkligen inte förstå att tiden går så fort. Som vanligt när det är advent så blev fika med lussebullar, pepparkakor, knäck och annat julgodis.


planering

Klockan är inte mycket över 10 och ändå har jag varit uppe ett bra tag. Är ganska imponerad av mig själv. Visst finns det galningar som har varit uppe betydligt längre men man ska ju inte jämföra sig med andra. Om man nu ska jämföra sig så ska man ju alltid göra med de som är lite sämre, aldrig bättre. Kloka ord från en morgontrött 16-åring.

 

Planerna för dagen är att:

  • Plugga matte
  • Plugga franska
  • Plugga engelska
  • Plocka undan på rummet
  • Damsuga
  • Stryka kläder

 


"När man stänger munnen blir det mörkt."

Dagen är över. Blev inte riktigt som planerat. Har jag städat? Nej. Har jag pluggat? Nej. Har jag gjort något vettigt? Nej, fast jag har ju faktiskt ätit, och det är ju faktiskt både vettigt och viktigt. Så om man skulle bortse från behoven man har för att leva så har jag inte gjort något vettigt, men det behöver vi ju faktiskt inte göra.

 

Kvällen tillbringades hos Maja. Vi såg Sex and the City, filmen alltså. Finns inte så mycket mer att tillägga. Ska sova nu, eller egentligen när jag har lyckats värma upp min säng, kan ju inte sova när det är kallt. Hoppas det går fort, måste tyvärr gå upp tidigt imorgon för jag har mycket att göra imorgon.

 


11/12/10

Jag blev väckt för inte så länge sen men jag är så himla trött och har en hemsk huvudvärk. Förstår verkligen inte varför. Kom hem vid halv tre och somnade en timme senare och eftersom jag har sovit dåligt de senaste dagarna så skulle jag nog ha behövt några extra timmars sömn.

 

Provet igår tror jag gick väldigt bra. Åkte hem för att äta lunch och då jag råkade dricka ett stort glas med kranvatten. Är lite orolig eftersom jag vill inte bli sjuk till jul, men förhoppningsvis klarar jag mig. Efter ett tag åkte jag tillbaka ner till stan för att att vara med Johanna och Cornelia. Skrattade konstant. Efter middagen gick jag till Johanna där vi såg (500) Days of Summer, Pensionärs jävlar som jag aldrig kan få nog av fast jag har sett alla avsnitt minst en gång och så tittade vi igen papper från Johannas gamla utvecklingssamtal m.m. Mycket skratt blandat med våra djupa obligatoriska samtal.

 

Vet inte vad som händer under dagen, kanske städar och pluggar lite. Har planerat att vara med Maja ikväll.

 

Passar på och bjuder på några bilder.

På sjukhuset. Första gången jag fick dropp, blev sövd, opererades och låg på sjukhus, tror till och med att det var första gången jag tog blodprov.  Kände därför att jag var tvungen att ta några bilder.

 

Så här fin såg min mage ut strax innan jag tog bort stygnen drygt en vecka efter operationen. Väldigt uppsvälld var den också, enligt någon som jobbar där så blåste de upp hela magen vid operationen.

 

En dissekerad bläckfisk. Det plastiga och genomskinliga där uppe är skelettet och det blodiga som ligger vid sidan om är ett öga.

 


09/12/10

Blev tyvärr ingen sovmorgon för min del. Jag åkte nämligen in till skolan tidigare för att jobba med matte, eftersom jag har varit sjuk ligger jag några sidor efter. Det var i alla fall en skön dag med bara två lektioner. Sista gången jag inte får vara med på idrotten p.g.a. operationen. Kan passa på att skryta lite och nämna att jag fick alla rätt på det senaste matteprovet också, fick veta det idag.

 

Morgondagen bjuder också på bara två lektioner, som vanligt. Får passa på att njuta extra mycket nu för nästa termin ändras schemat. På den sista lektionen så ska vi ha vårat enda prov i Nk A, lite extra press alltså. Nästan hela dagen har gått åt till att plugga inför provet, så jag tror och hoppas att det kommer gå rätt så bra.


08/12/10

Imorgon är det en månad sedan jag senast bloggade. Kände att det var dags att ta tag i det nu. Förstår om alla har gett upp bloggen efter en månad, jag skulle ha gjort det samma, dock gör ju det ingenting för mig.

 

Har ändå inte hänt så mycket den senaste månaden. Har mestadels pluggat, umgåtts med fina vänner, vandrat runt på stan och vilat. För övrigt så har magen läkt ihop fint, kan visa en halväcklig bild sen, förstår ju att det önskas. Jag har varit hemma och varit sjuk sedan i fredags. En liten trevlig blandning mellan förkylning och parasiten cryptosporidium som har invaderat vårat vatten, som säkert ingen kan ha missat.

 

Vi hade bara två av dagens fyra lektioner idag. Det gjorde dock ingen större skillnad för mig eftersom jag inte visste att första lektionen utgick, så jag var ju där kvart över åtta som vanligt ändå. På sista lektionen skulle vi dissekera en bläckfisk, väldigt vidrigt kan jag berätta. Det var lite problematiskt eftersom varken jag, Josefine eller Andrea ville röra den, men vi lyckades faktiskt rätt så bra ändå. Efter skolan gick jag på stan med Cornelia ett par timmar, vi åt mat och jag köpte en jacka, en tröja, inpackning och julklappar. Mellan klockan fyra och sju skulle jag nämligen till trafikskolan för någon informationsgrej, trevligt nog var Elin också där. Efter veckans avsnitt av Grey's Anatomy ska jag nu sova. En härlig sovmorgon väntar imorgon.

. när matten börjar, typ 9.50
Sara Nord
Emma Ericson
Cornelia Lilly Astrid Junestig
Jacob Johansson
Chatt (27)


Startsida
Profil
Konto
Sara Mårtensson
Redigera min profil



Nyheter
15

Meddelanden

Evenemang

Vänner


Skapa grupp...


Foton
32

Spelförfrågningar
7

Applikationsförfrågningar
Mer
20+
























Visa alla
Evenemang

Marias traderaPågår nu

Svara: · ·


Sponsrad

Hej Sara! Prova vår vänsökareHitta dina vänner med hjälp av den automatiska vänsökaren.




Visa alla
Förfrågningar

4 vänförfrågningar
1 vänförslag
57 gruppinbjudningar
32 spelförfrågningar
7 applikationsförfrågningar
20 andra förfrågningar
Puffar
Cornelia Lilly Astrid Junestig · Puffa tillbaka

Sara Nord · Puffa tillbaka



Håll dig uppdaterad
Vem finns på Facebook?
Hitta dina vänner

Vem finns inte på Facebook?
Bjud in dem nu

Vem är här tack vare dig?
Spåra dina inbjudningar

Logga in var du än är
Prova Facebook i mobilen



Toppnyheter · Senaste300+
Nyheter



Madeleine Nilsson
skrev nyss upp nya wow på önskelistan, gryyyyymt!
för 33 minuter sedan · Gilla · Kommentera
Jennifer Olofsson, Adrian Nordmark, Theo Axelsson och 7 andra gillar detta.

Adrian Nordmark ‎(Y)
för 12 minuter sedan · Gilla

Viktor Limpan Lindström du är fan värre än calle
för 11 minuter sedan · Gilla





Maja EngströmElin Westman
du är vackrast i världen! ♥för 34 minuter sedan via iPhone · Gilla · Kommentera · Visa vänskapssida


Marcus Nyberg, Ejja Olsson och Elin Jonsson gillar detta.

Marcus Nyberg jag då?:) har du rankat mig också?:)
för 29 minuter sedan · Gilla · 1 person

Jesper Magnusson Marcus ligger näst sist!


RSS 2.0