28/06/10

I lördagskväll efter att jag hade varit hemma och ätit grillade kycklingspett och grillade bär med glass till efterrätt så gick jag tillbaka till Johanna. Bl.a. så såg vi Adam, väldigt bra och gullig film.

 

Igår så gjorde jag i princip ingenting på hela dagen, skönt. På kvällen spelade jag tennis med Adrian, Johanna och Anton. Även Linette kom dit lite senare. Hade även sällskap av myggorna vilket inte var så trevligt.

 

Idag har jag jobbat med lite allt möjligt här hemma i några timmar. Blev stan med mamma och syster sen. Bytte berlocker, köpte armband, sololja och balsam. Valde att ha en hemmakväll ikväll, extra mysigt när det regnade och åskade. Har läst, tittat på tv, ätit gott m.m. Första dagen på sommarlovet som jag är hemma i Östersund och inte har varit med någon vän. Var så trött så det var nog behövligt.


midsommar

Ska försöka bli bättre på att uppdatera. Känns som om jag har haft ganska mycket att göra, men det gillar jag.

 

I onsdags jobbade jag på förmiddagen och dagen. På kvällen var jag nere vid sjön med lite folk. För att vara lite mer specifik så var det Johanna, Cornelia, Jonathan K, Anton, Adrian, Jimmy, Linette, Fabian och Love. Några av oss grillade korv och marshmallows. Mysig kväll.

 

I torsdags var det för en gångs skull riktigt sommarväder. Solade några timmar på förmiddagen. Sen åkte jag på lite ärenden med pappa, leta spånsug, hämta post m.m. Inte så kul men himla bra för att vara jobb. När han var på systembolaget passade jag på att  köpa mig två nagellack. Pastellgrön och pastellblå. Samlar ju på nagellack. Åkte hem och målade naglarna och sen gick jag och Johanna  till stan och var med Cornelia. På kvällen var jag med Johanna, Adrian, Anton och Fredrik.

 

Igår, alltså midsommarafton, tog jag det lugnt på dagen, tittade på tv, bakade och åt kladdkaka o.s.v. Städade och strykte lite gjorde jag också, bytte även sängkläder. På kvällen gick jag och Johanna ner till stan där vi var med Elias, Arvid, Julia och Sandra L. Var iskallt ute, det är inte okej att jag tappar känseln i fingrarna och att dom blir helt vita när det snart är juli.

 

Idag blev jag väckt av mamma som gav mig en förtidig namnsdagspresent. Är ju borta på min namnsdag. Två berlocker från Pilgrim, tror dock jag ska byta till ett par andra berlocker. Åkte iväg och handlade med mamma. Fick fem nagellack, även det var namnsdagspresent. Fick body butter, rakgel och en ny rakhyvel också. Har precis mumsat i mig lite hallonsorbet och ska nu gå till Johanna. Himla bra det är att bo mindre än 5 minuter bort.


22/06/10

Klarade inte av att gå upp den tid jag hade planerat, det var likadant igår. Borde gå och lägga mig tidigare. Tänkte göra det idag men lyckades inte så bra med det. Jobbade en kort stund och sen blev det stan med Maja Elg. Som vanligt så var det alldeles för länge sedan jag var med henne. Köpte ett par jeans, en klänning, två tröjor, en blus, armband, ringar, ett halsband, ett par solglasögon och en liten väska. Kom hem och fortsatte jobba. Hade på mig en enorm overall över de andra kläderna så inte huden irriteras. Har inte gjort så mycket under kvällen, mest tagit det lugnt. Har precis rengjort ansiktet ordentligt med ansiktsskrubb, ansiktsrengöring, ansiktsmask, ansiktsvatten och sen avlutade jag så klart med ansiktskräm. Allt från Formula 10.0.6, rekommenderas.

21/06/10

Fixade passet, nu är det bara att vänta på att det blir klart. Var som vanligt väldigt lång kö hos polisen så jag hann inte jobba så mycket, blev 3 timmar. Skulle nog inte ha orkat så mycket mer ändå. Vinden är helt full av sågspån och isolering som jag ska få bort och det irriterar huden rejält, även genom kläderna. Jobbigt att andas är det också där uppe, luften är så dålig så jag måste ha sån här andningsskydd eller andningsmask eller vad det nu heter om jag inte vill nysa och hosta. Åkte ner till stan för att vara med Johanna och Cornelia. Elias kom efter ett tag och efter ännu ett tag gick Cornelia. Blev mycket  kortspel, en promenad till Frösön där vi gick runt lite och så plockade vi en blombukett m.m. Har tänkt att sova nu, har planerat att gå upp relativt tidigt imorgon.

21/06/10

Har inte hänt så mycket de senaste dagarna. I lördags var jag iväg och köpte riktiga arbetskläder, ska ju jobba och bygga på vinden. Kronprinsessans bröllop såg jag på. På kvällen var jag med Linette, Johanna och några av Linettes vänner. Var iskallt ute då, tror det var ca. 5 grader och blåsigt. Igår såg jag på Dear John, den var bra. På kvällen var jag åter igen med Linette och Johanna. Städat lite har jag också gjort, men är långt ifrån klar. Många år sedan det var så fruktansvärt stökigt som det är nu.

Ska cykla iväg till polisen för att fixa pass nu. Åker ju till England om mindre än 3 veckor. Efter det har jag tänkt börja jobba på vinden. Är ju i behov av lite mer pengar.

Pojken som kallades Det


Segat mest hela dagen, tittat på tv, målat naglarna o.s.v. På kvällen var jag med Johanna och Linette hos Johanna. Trevligt trevligt. Lånade hem en bok, Pojken som kallades Det, ska tydligen vara väldigt bra.

Tre bilder från avslutningsdagen. Det är Linneas, Madeleines och Arvids bilder.


hemma

Kom fram till Östersund trött och barbent klädd i en klänning. Möttes av kyla och regn. Blev inte så glad över det först, nu känns det istället mysigt. Kollade vad jag hade missat på facebook, vilade, åt frukost, satt mig i soffan och slötittade på tv och åt chocklad. Nu lyssnar jag på härlig musik på hög volym och spelar meninglösa spel på internet. Länge sedan jag gjorde det, internetspelen alltså. Har haft massa måsten, bråttom, saker som ska göras, för mycket för att hinna med och saker som tynger ner mig i en längre tid. Visst har jag saker som behöver göras nu, t.ex. packa upp, men nu känns det inte som om det spelar sådan stor roll, bryr mig inte helt enkelt. Kan inte minnas senaste gången jag var så här avslappnad.

Sitter nu på ett tåg på väg till Stock...

Sitter nu på ett tåg på väg till Stockholm. Ska byta till ett nattåg till Östersund där. Skulle egentligen redan vara framme i Stockholm nu men tåget är nästan en halvtimme försenat. Dagen har bestått av bl.a. läsning, kortspel, packning och solning. Det har varit väldigt fint väder idag; klar himmel och cirka 20 grader hela dagen.


Rolig dag på stan idag. Blev några köp;...

Rolig dag på stan idag. Blev några köp; en väska, en klänning, en skjorta, ett linne och lite annat smått. Alla saker finns hemma också men av någon anledning känns det lättare och bättre att köpa saker någon annanstans. Vi gick bl.a. till Bosses glassbar och åt glass. Ett måste när man är i Linköping. Har nog varit där de senaste åren. De har verkligen otroligt god glass. Efteråt har jag tagit det lugnt och läst mycket. Läsa är ju det jag gör mest här. Har tänkt att sova nu, måste gå upp relativt tidigt imorgon.


Ska om ett par timmar åka in till Linköp...

Ska om ett par timmar åka in till Linköping med mina två yngsta kusiner, de är dock äldre än mig, födda 92 och 90. Mina andra två kusiner är födda 88. Ska få se på två av deras lägenheter som jag inte har sett än. Sen antar jag att vi ska gå runt och kolla lite på stan och luncha någonstans. Kommunen ringde nyligen igen om ett nytt jobb. Jag som så gärna ville ha ett jobb och nu har de ringt två gånger och så kan jag inte ta det för jag inte är hemma. Behöver ju många tusen till språkresan. Om de bara hade ringt tidigare så kunde jag ju vara hemma och jobba nu och åka ner hit sen.


Åkte in till Åtvidaberg idag för att ha...

Åkte in till Åtvidaberg idag för att handla, förutom mat så köpte vi bl.a. 4 pocketböcker åt mig. Fikade på Sandelius gjorde vi också. Har läst ut boken jag började med igår kväll så nu ska jag börja på en ny. Tur att vi köpte några böcker idag. Hunnit med ett långt samtal med Johanna har jag också gjort. Vet inte vad jag skulle göra utan dig och våra samtal, Johanna. Känns alltid som om tiden går så sakta här, jämfört med hemma där det alltid finns saker som ska göras. Ska läsa lite nu och sen ska jag sova, blir tidigt som det brukar bli när jag är här. Kommer att vara rejält utvilad när jag kommer hem.


Livet rullar på. Tar det bara lugnt. Sove...

Livet rullar på. Tar det bara lugnt. Sover, vilar, äter mycket, läser, solar o.s.v. Är ju på landet hos mormor och morfar så det finns inte så värst mycket att göra. Internet har de inte heller. Lite jobbigt men ändå rätt så skönt. Nu blir det en lång och härlig sömn.


Ger mobilbloggning en chans. Hade svårt ...

Ger mobilbloggning en chans. Hade svårt att somna igår kväll så jag sov bara i ungefär en halvtimme. Har varit extremt trött och illamående och haft en hemsk huvudvärk, eller så är det ju fortfarande. Idag tog som sagt en kusin till mig studenten. Trevligt att träffa alla men riktigt synd att det regnade. Någon från kommunen ringde förut och erbjöd mig ett jobb på ett äldreboende. Ville ju ha det men eftersom jag har en biljett hem på torsdag kväll och jag skulle börja jobba på måndag så gick det inte. Efter att jag hade lagt på så kom jag på att jag skulle kunna åka hem med de andra i bilen på söndag men har ju inte deras nummer. Så himla typiskt. Ska redan sova, det är ju faktiskt ändå ett mirakel att jag har hållit mig vaken så pass länge.


avslutning

Kom hem för drygt en halvtimme sedan. Har varit en galen kväll.

Idag på skolan var det brännboll och volleyboll, 9:orna mot lärarna. Åt tårta och såg på en film som Arvid hade klippt ihop om våran klass. Så himla vacker, fick tårar i ögonen.

Efter skolan kom jag hem och packade lite och gjorde mig i ordning inför avslutningen. Har lite kvar att packa men det fixar jag när jag går upp, det vill säga om ca. 1 timme. Fikade med min mamma och syster, min pappa är i Stockholm och jobbar nu, syster tog ett flyg till Stockholm någon timme senare. Fick mycket fika och presenter. Avslutningen är ju extra speciell när man går i 9:an, fick tårar i ögonen då med. Fick förresten ett stipendium, i matte. Trodde att jag skulle få det men ville ju inte förvänta mig något. Känns i alla fall galet bra. Fick som sagt 315 poäng, alla mvg förutom två vg, trodde  jag skulle få ett g som jag skulle kunna ta bort men så blev det inte. Grattis till alla ni andra som fick stipendium. Fick en ros av en rektor, en av mamma och en av Madeleine, gulligt av dem. Gick runt med några vänner från klassen innan klassen gick på Eastern Palace och åt. Efter det gick jag och Johanna hem och bytte om och sånt och sen gick vi ner till sjön en bra bit bort från Minnesgärdet där vi var med de från klassen och några fler. Tänkte ta det lite lagomt lugnt men så blev det ju inte. Hade kul men lär inte ha så kul imorgon när jag ska fira min kusins student. Känns som om jag skämde ut mig en hel del också.

Kommer sakna min klass galet mycket. Vill träffa så många som möjligt under lovet, så tveka inte att höra av er.

Borde snart sova, har tänkt gå upp mellan 4 och halv 5 eftersom vi ska åka iväg väldigt tidigt. Flyg till Stockholm och sen tåg till Linköping och då blir det direkt student. Blir knappt någon sömn för mig.

Får se om jag mobilbloggar men annars är jag tillbaka nästa fredag.

en dag kvar

En dag kvar med 9 grön. Känns en aning sorgligt men mest konstigt. Har gått med dem i tre år, flera sedan 1:an och två sedan dagis.

Har varit hemma idag, var alldeles för sjuk. Lite surt att det blev dagen då solen sken mer än vanligt, dagen innan avlutningen och två dagar innan jag ska till Linköping. Hade tänkt att köpa lite saker på stan och vara med Maja Elg idag men det gick ju inte. Har istället mest sovit, vilat och ätit. Packat det mesta har jag också gjort, får göra det sista imorgon. Gillar verkligen inte att packa, packar alltid för mycket, fast det är ännu värre att packa upp. Mamma fixade dock sakerna jag skulle köpa, en BH, en ansiktskräm, en ansiktsskrubb, en ansiktsmask och läppsyler.

Ska sova nu, borde egentligen redan göra det. Behöver sova med 5 kuddar, samma sak förra natten.

avslutningsmiddag

Hade verkligen ingen koll på tiden när jag skrev förra inlägget. Slapp i alla fall ta hunden för jag är sjuk, fick även skjuts till och från middagen, skönt. Orkade verkligen inte klä upp mig, dels för att det är skitväder men mest för jag är sjuk, och då är jag även trött och kall. Slängde istället på mig ett par jeans och en mysig stickad tröja. Middagen var faktiskt rätt så rolig, klassen körde viskleken några gånger, vi fick se klassfoton från när vi började, Johanna och Cornelia sjöng m.m.

Har gjort slut på en låda med näsdukar, fyllt en papperskorg, fått sår på näsan, nyst och hostat oräkneligt många gånger, andats tungt och högt genom munnen och nu har ögonen börjat rinna. Verkligen trevligt.

Imorgon är det sovmorgon till klockan 10 och då ska vi samlas i Badhusparken. Ska tydligen vara en poängjakt med grupper blandat med 6:or, 7.or och 9:or. Får se om jag går dit eller sjukanmäls. Ska läsa lite snart och sen ska jag sova, vilket är väldigt tidigt för mig, så om jag har tur mår jag bättre imorgon. Vill inte missa näst sista dagen, även om den inte blir så rolig.

Har förresten gett upp hoppet om att bli solbränd tills på torsdag, känns omöjligt om jag inte solar solarium eller använder brun utan sol, och det tänker jag inte göra.

Parklyran

Har tagit en lång dusch och tvättat bort färgen från mig. Var ju Parklyran idag och våran klass var utklädda till zombies. Gick inte lika bra för oss som det gjorde förra året då vi var den bästa 8:an och jag tror vi förlorade finalen som var mot förra årets 9 grön med två poäng, vi vann även bästa laganda. Idag blev det lika i en match och vi vann i den andra men inte med tillräckligt för att gå vidare. Bästa utklädnad vann vi dock, tycker nästan vi borde ha vunnit bästa laganda också men om man inte går vidare brukar det vara svårare eftersom man inte spelar lika många matcher och jag tror de inte brukar dela ut bästa laganda och bästa utklädnad till samma klass.

Har fått en förskylning, halsen svider, näsan rinner och kan nästan inte andas. Är avslutningsmiddag för Parkskolans 9:or ikväll och det vill jag ju inte missa så jag ska dit ändå, är dock extremt lockande att stanna hemma i sängen.

Ska ta hunden på en promenad nu och sen ska jag nog krypa ihop i soffan under en filt och dricka varm o'boy, förhoppningsvis så känns halsen bättre efter. Borde egentligen börja packa så om jag har tid och ork ska jag nog göra det idag.


9 grön, den bästa klassen.
Tog bilden från Johanna.

07/06/10

En skoldag på två timmar, skönt. Samling vid Lillsjön, promenad till Spikbodarna, brännboll i 40 minuter, äta lunch och sen fick vi sluta.

Tog det lite lugnt här hemma och såg på en till typisk amerikansk film.

På kvällen blev det brännboll med klassen. Är ju Parklyran imorgon.

Ska läsa lite nu och sen kommer jag förhoppningsvis sova tidigt ikväll.

tips

Glass och jorgubbar, kladdkaka, typisk amerikansk film på voddler. Johanna gav ju nämligen mig en invite för ett tag sedan.

4 dagar kvar på Parkskolan. Känns bra. Längtar verkligen till gymnasiet, ny klass och ny skola.

Åker till Grebo utanför Linköping tidigt på fredag för en kusin tar studenten. Är borta i en vecka. Känns nödvändigt med lite omväxling.

Skulle förresten uppskatta lite tips på böcker och filmer.

06/06/10



Solade på torget med Johanna och Cornelia igår. På kvällen blev det Karibu.

Har varit på varvet och fixat till våran båt idag. Cyklade hem lite tidigare och la mig på gräsmattan och solade, riktigt härligt. Måste fixa en bränna tills på torsdag så jag måste passa på. Vill helst fortsätta undvika solarium och brun utan sol.

Blir troligen en film ikväll, vilken det blir är dock oklart.

315

Igår fick jag reda på att jag har fått mvg i franska och hkk också. Det innebär att om ingen lärare har lurat mig så går jag ut med 315 poäng. 315 poäng! 320 är max. Är lycklig, otroligt lycklig, obeskrivligt lycklig. Tror inte ens att det är möjligt att beskriva med ord. Kunde inte sluta le när jag fick reda på det. Under dessa 10 år i skolan har jag nästan alltid gjort mitt absolut bästa och har alltid lämnat in saker i tid, även om jag var tvungen att sitta uppe halva natten. Nu är allt värt det. Även om det inte gör någon större skillnad för mig eftersom betygen är till för att komma in på gymnasiet och för det behöver jag inte så mycket poäng så betyder det här så otroligt mycket för mig. Det underbara är att jag fick det jag satsade på i varje ämne, satsade ju inte på mvg i alla ämnen, bara nästan. Har varit en aning orolig för att jag skulle få lite lägre för då skulle jag vara kvar på gränsen mellan vg och mvg och det tycker jag är hemskt. Det härligaste är att jag känner att jag förtjänar beygen.

Skolan de senaste dagarna har självklart varit väldigt slappa, gör mest ingenting. Hemma har jag ätit glass och jordgubbar, nödvändigt när det är sommar. I tisdags gjorde jag det sista lilla jag behövde för skolan. I onsdags blev det stan med Cornelia och Johanna, det är typ det vi alltid gör när vi inte har något vi måste göra. Köpte mig ett par örhängen. Igår blev det också stan med Cornelia, Johanna och Nicole. Köpte en hel del, två linnen, två t-shirts, en underbar tröja, två shorts och även en påse lösviktsgodis.

Idag har jag gått runt på stan och tittat på studenter med Johanna, Emma, Aron, Arvid, Elias, Cornelia, Jessica och Julia. Skulle se ner Adde gick ut men det blev för stressigt så Johanna och jag kom ner precis efter, men gratulera honom hann vi. Ska snart äta och sen ska jag väl ut med trevliga människor.

RSS 2.0