sista oktober

Hann inte med allt som jag skulle göra, men en del i alla fall.
Ska snart äta. Sen ska jag ner till stan där jag, Emma, Arvid och Johanna ska hyra film och sen ska vi hem till Emma för att se den. Perfekt. Var egentligen tänkt att vi skulle till Karibu med mera men det gick inte, men det här tror jag ändå blir bättre.

planerna för dagen

Är äntligen uppe. Har ganska mycket planerat för dagen.
  • baka
  • se på en film
  • plugga
  • stryka kläder
  • plocka undan på rummet
  • fixa till en av garderoberna
  • gå till affären och handla
Det här ska jag alltså göra på cirka 6 timmar. Måste även äta lunch under den tiden. Ganska fullt upp.

Placebo - Running Up That Hill


Nu ska jag gå och lägga mig. Brukar försöka gå upp vid 10 men struntar nog i det imorgon.

if I only could

Kom hem för drygt en halvtimme sen. Ska snart sova. Hatar att man måste tvätta bort smink och sånt innan.
Kvällen började med att jag, Johanna och Cornelia gick runt på stan. Efter ett tag gick vi hem till Arvid. Spelade dataspel med mera. Johanna åkte hem och vi andra gick ut. Hamnade till slut på McDonalds, som alltid. Jonathan, Andreas och jag tror det var 5 av deras vänner som var väldigt energirika och glada kom dit. Spenderade resten av kvällen lite här och där med dom.
Många människor var utklädda. Jokern var väldigt vanligt. Vi såg några som var utklädda till käglor, originellt och bra.

Johanna och Cornelia

Har nyss ätit. Tränade på franska innan, går framåt.
Tar bussen in till stan om en liten stund. Ska vara med Johanna och Cornelia. Vet inte vad vi ska göra, kanske träffar några fler sen, vem vet.
Kan berätta att jag inte gillar Halloween så mycket, beror på all förvirringen kring vilken dag det är.

30/10/09

Har knappt gjort något idag. Tränade, duschade, åt lunch och det är typ allt. Kan delvis bero på att jag gick upp först vid halv 12, kom inte upp innan eftersom jag gick och la mig över 2. Är inte så sent egentligen men jag sover bort dagen om jag gör så. Ska fika med familjen nu. Får höra mig runt sen och se vad som händer ikväll. Inga planer än så länge.

MoZella - Light years Away



Jag hålls uppe av msn, inte bra, inte bra. Ska sova, snart.

månen är inte rund

Gick som sagt till Cornelia. Johanna var också där. Världens mjukaste soffa finns där. Gick till stan. Arvid och Jessica kom efter ett tag. Gick på stan men satt mest på McDonald's och Subway. Låter illa i mina öron, som om vi bara sitter och äter på snabbmatskedjor, men så är det inte riktigt.
Började bli tråkigt och jag ville hellre vara med familjen så jag tog bussen som går 21.15 hem.
Som vanligt har jag inga planer för morgondagen. Tror jag håller mig hemma på dagen och gör något roligt på kvällen. Ska träna på morgonen också. Vill verkligen inte men ska göra det ändå. Ska försöka få mamma att intervjua mig på franska. Min franskalärare ska göra det snart så jag behöver träna så jag är förberedd. Mina föräldrar har bott i Frankrike i tre år så dom är duktiga på franska, det är jag glad för.
Vill på bio någon dag. Vet inte vilken film jag vill se dock. Länge sedan nu.
Har inte några direkta planer på att fira hallowen. Som det verkar nu så blir det Karibu med bra människor.

The Kooks - Seaside


lilla molntuss

Hade lite svårt att hitta till Erika. Gjorde lite av varje, åt mjukglass, satt vid datorn och spelade kort.
Har precis ätit och nu ska jag iväg till Cornelia. Vi har inga planer om vad vi ska göra ikväll, får se vad som händer.

bråttom

Har nyss ätit och nu har jag lite bråttom för jag ska till Erika. Har inte varit med henne på ett halvår. Vet inte säkert vart hon bor men hittar nog tillslut.


min kväll

Kom hem för en timme sen. Var på stan med Emma, Arvid och Cornelia. Johanna kom också efter ett tag. Var på  McDonald's i en evighet. Gick runt och hade allmänt roligt. Spelade in en födelsedagssång till Erik, väldigt vackert.
Kan berätta att det finns inget bättre än en skinnjacka. Otroligt varmt. Eller okej, inte otroligt, men mycket, mycket varmare än vad jag hade förväntat mig. Frös inte ett dugg.
Nu ska jag se på Kvällsöppet med Ekdal. Händer inte så ofta, snarare aldrig. Känner mig så duktig och när jag kollar på sådana program.

inhandlat

Efter att ha varit duktig och pluggat så ska jag ut och ha kul. Ska ta bussen in till stan nu för att vara med Cornelia, Emma och Arvid. Får se vad som händer sen.
Mamma var och hämtade en väst och en väska som jag la undan igår som jag visar imorgon. Köpte även en äkta skinnjacka igår, älskar den. Visar också den imorgon. Får inte köpa nåt mer på ett bra tag nu.
Här är det jag köpte igår och en bild på hur kort håret blev. Toppade bara som sagt.

28/10/09

Tränade idag igen. Gör det varannan dag nu när jag är ledig, har tyvärr en känsla av att det inte kommer hålla i sig efter att lovet har tagit slut, men man vet aldrig.
Nu ska jag ägna min tid åt att plugga. Har inte öpnnat en enda bok under lovet än.

stan

Förstår inte varför det är flera som läser bloggen och klickar sig in här förvånansvärt många gånger under en dag när jag inte skriver något, när det är motsatsen när jag skriver mycket.
Åkte ner på stan för jag skulle till frisören kvart i två. Toppade bara, men ändå 4 cm, vågar inte göra annat för mitt hår växer otroligt väldigt extremt sakta.
Cornelia kom ner så vi gick på stan efter att jag hade klippt mig. Roligt, som vanligt. Köpte mig tre t-shirts på H&M för bara 50 kr/st.
Efter att vi hade varit hemma och ätit så åkte vi ner på stan igen för att gå på VIP-kväll på Cubus. Snälla Emma hade biljetter men ville inte gå så vi fick dom. Var 40% på alla kläder och 20% på all kosmetik. Köpte mig en t-shirt och ett linne. Nästan bara vuxna kvinnor.  Väldigt skönt för alla var lugna jämfört med kvällen då Gina Tricot öppnade. Fick dricka och snacks också. När vi var klar där var vi med Andreas och Jonathan (inte samma Jonathan som för ett par dagar sen) tills vi tog bussen hem.
Här hemma blev det tv-kväll med Desperate Housewives och Christine.
Lägger upp bilder på vad jag har köpt imorgon.

gino

Sitter här med ett stelnat ansikte, har på en chokladansiktsmask. Luktar ljuvligt. Ska tvätta bort det nu och sen blir det efterrätt, närmare bestämt gino. Efter det blir det film, en av mina favoriter.
Låter perfekt i mina öron, helt perfekt.

(tröjan jag köpte igår)

solo och polly

Jag har inte gjort något speciellt idag, mest tagit det lugnt. Städat har jag också gjort.
Sitter och läser en tidning och äter lite godis som jag nyss var och köpte.
Blir nog en hemmakväll sen, känns som om det är dags för det nu.


en död munk med solglasögon

Tänkte berätta om vad som hände igår...
Först gick jag, Johanna och Cornelia ner till stan. Efter ett tag mötte vi upp Arvid. Finns inte så många affärer som är öppna på söndagar men några i alla fall. Köpte mig en tröja, visar bild sen. Cornelia gick hem och vi andra gick hem till Arvid. Väntande på Elin och sen såg vi på en film, Mammut. Den hade ingen riktigt handling men var riktigt, riktigt bra. Tittade även på bilder och filmer på mig, Arvid och Johanna sen i somras(?), älskar att se på gamla filmer. Elin gick hem för att äta och sen gjorde jag också det. Blev hämtad thaimat med familjen, mums. Efter det gick jag, Elin och Maja ner för att träffa dom. Dom var på Hemköp men vi gick på fel, men det tog inte sån lång tid att gå till det rätta. Dom som vi var med var Emma, Johanna, Arvid och Aron. Jonathan kom också efter ett tag. Gick runt på stan och var på torgets scen. Vid 9 började dom flesta dra sig hemåt , men jag, Aron och Jonathan gick till Statoil vid badhuset och satt där och åt hallonkräm. Sen var dom tvungna att gå så då gick jag till Adrian och kollade sista timmen på en skräckfilm. Har mycket lättare för att bli rädd jämfört med när jag var liten. Av timmen jag såg tycker jag att den var bra, men vet inte vad den heter. Efter att jag hade varit där och hängt ett tag efter filmen gick jag hem och sov. Hade väldigt ont i fötterna.

And i takes away our fears

Gick upp för inte så länge sen. Ska snart träna en stund på min crosstrainer.
Idag vet jag inte vad jag ska göra. Många saker jag vill göra och många saker jag måste göra men alldeles för lite tid. Det enda jag har gjort under lovet är ju att vara med vänner, hela tiden. Ska försöka att göra något annat idag, i alla fall en del av dagen.

Secondhand Serenade - Your Call

Kom hem för drygt en timme sen efter en lång kväll som har haft lite allt möjligt och mycket bra. Orkar inte skriva vad som har hänt nu men det gör jag imorgon.

stan

Ska till stan nu med Johanna och Cornelia. Ska troligen träffa Emma och Arvid sen också.
Slänger in bilder på det jag köpte i fredags och en på mig, för ovanlighetens skull.


en extra timme

Fick nyss veta av mamma att inatt ställs tiden om till vintertid. Har en plan på att ställa om alla mina klockor nu innan jag går och lägger mig. Vore inte så roligt att vara en timme förtidig på allt, men å andra sidan inte så illa att slippa stressa på morgonen imorgon. Men tror jag föredrar en timmes mer sömn.
Gick förut till Cornelia för att vara med henne och Johanna. Senare var Anton och Adrian också med oss. Var lite här och där men mest hos Cornelia. Gick hem ganska tidigt, vid 11, för att träffa familjen en stund.
Imorgon blir det nog stan en sväng med Johanna. Måste ju fixa tröjan. Kanske ska vara med fler också, vem vet.

hmpf

Lyckat, märkte att dom hade glömt att ta bort stödskyddet på tröjan, blir visst en tur till stan imorgon igen.

lov!

Kom nyss ut ur duschen, har tränat lite. Gick upp en stund innan 1 så jag är väldigt utvilad. Ska snart göra mig något att äta, har inte ätit något än. Rutinerna försvinner fort när jag har lov. Ska kanske vara med Johanna sen, låter bra tycker jag.
Blev som ni kanske märkte inget inlägg igår. Hade inte varit hemma förens över 12 på natten, och var inte så pepp på att sätta mig vid datorn då.
Skolan var som förväntat väldigt slapp. Började med no och redovisade designanalyser som vi hade gjort. Riktigt kul blev det för klassen var inte så seriös. På idrotten fick vi göra vad vi ville. Jag spelade pingis med Linnea, Cornelia och Nicole. Nicole kunde inte riktigt reglerna men det gjorde det bara roligare. Hon börjar lära sig i alla fall. På dom två andra lektionerna såg vi på en film, Freedom Writers, väldigt bra. Jag och Cornelia väntade på skolan på att Emma skulla sluta, underhöll oss med att Cornelia spelade gitarr och med fotbollsspel.
Efter skolan skulle jag, Emma och Cornelia till stan, gick förbi hemma hos Emma. Dit kom även Arvid och Jessica, sen gick alla vi till stan. Vi gick mest runt, gjorde inget speciellt. Efter ett tag kom Marcus också. Efter att Marcus, Jessica och Arvid hade gått gick vi andra och fikade på tehuset. Efter det mötte vi upp Johanna. Var som sagt invigning av stortorget. Några uppträdande och en liten marknad, inget speciellt. Cornelia och jag köpte oss en varsin tröja på Gina Tricot, jag köpte mig att halsband. Var huvudsakligen för att det var rea, och då har jag svårt för att låta bli.
Ett tag innan 9 började folk ta sig hemåt m.m. men jag gick hem till Adrian där han, Anton och Gustav var. Såg på film och bara slappade. Tror jag sov en stund under filmen, men hade ändå inte sett början så det gjorde inget. Gustav gick hem och vi andra gick ut. Gillar att bara umgås. Det svåra var när jag skulle hem för Adrian och Anton gjorde det mesta för att jag skulle stanna kvar. Kom hem till slut och satt mig en stund framför tv:n med choklad.

1 dag kvar

Ganska kort dag idag, 9.05-13.25. Tur det, skulle inte orka mer. So provet gick bra.
Blev klar med min sista uppgift innan lovet för några timmar sen, väldigt skönt. Ändrade ämne för det jag tänkte ta var för flummigt. Väldigt glad över att jag gjorde det.
Har haft väldiga humörsvängningar dom senaste dagarna, men nu lär det bero på stress och press blandat med alldeles för lite sömn.
Så otroligt skönt att det bara är en dag kvar, som jag har en känsla av inte kommer bli så jobbig. Lovet är bara en vecka men det räcker. Har mina punkter om vad jag ska hinna göra.
Imorgon efter skolan ska troligen jag och Cornelia till stan, är ju invigningen av torget. Kanske inte händer så mycket men känns som om man borde gå dit ändå, man vet jag aldrig.
Nu ska jag sova, behövs verkligen.

sova vs. plugga

Verkligen lyckat. Skulle ju som sagt plugga. Läste om andra världskriget vid mitt skrivbord men fanns för många saker som störde. Valde att sätta mig i soffan och se till att det inte fanns något som störde och vad händer då? Jag somnar. När jag satt där var fullt medveten om att om jag inte skulle flytta så skulle jag somna, men var helt enkelt för trött för att bry mig. Men nu tar jag nya tag, mätt och snäppet mer utvilad.

Awesome!

Bra dag på skolan idag. Slöjd där jag broderade klar min tygväska/kasse. Matte där vi spelade ett mattespel. Fick veta vad vi fick på provet, alla rätt, 40/40 sammanlagt. Grymt! Brukar få det så jag har en stor press på mig. Utvecklingssamtal och franska.
Utvecklingssamtalet gick väldigt bra, brukar göra det men nu var det över förväntan. Alldeles utmärkt! En väldigt glad nyhet är att jag numera ska jobba i en egen, snabbare takt i matte. Får alltså bestämma när jag ska ha mina prov så jag hinner gå igenom fler delar. Awesome! Kommer nog bli roligare för då anstränger jag mig mer och pressar mig att bli bättre och lära mig mer ännu snabbare. Kanske inte alla som skulle glädja sig över sånt men det gör jag, helt okej att kalla mig pluggis.
Som ni märker är jag på väldigt bra humör.
Idag blir det väl mest att plugga till provet vi har i so imorgon.

20/10/09

Läst många sidor i so och kollat upp lite fakta till debattartikeln, duger för idag i alla fall. Är väldigt glad över att jag inte har två till prov den här veckan som några andra i klassen.
Jag ska om inte så länge gå och lägga mig. Somnade sent igår vilket resulterade i att jag blev arg när väckarklockan i mobilen ringde och jag förstod inte att det var klockan som ringde, så jag försov mig, hann i tid till skolan men var stressad.
Hade en trevlig idé om att jag skulle gå och lägga mig innan Desperate Housewives, men jag kunde ju inte missa det! Jag såg också på Christine som var efter.
Utvecklingssamtal imorgon. Har aldrig tyckt om det, men måste få det gjort.

lov? ja tack

Borde verkligen göra läxor och träna på prov nu, annars kommer jag få det väldigt jobbigt sen. Har bara suttit vid datorn, lyssnat på musik och dragit ut på tiden. Skulle egentligen ha ett oförberett prov på so:n idag men det var en SCB-undersökning istället.
Vore inte helt fel om jag skulle städa på mitt rum, ser hemskt ut nu.
Känns som om det enda mitt liv kretsar kring är skolan, men om några dagar börjar lovet och då blir det ändring på det.
Vill baka, jättemycket, vet inte vad.
Vill se på någon film, vet inte vilken. Bara för att ta det lugnt och slappna av.
Vill vara med mina vänner, det vill jag nästan alltid.
Vill gå på stan och shoppa. Har sett flera saker jag har tänkt köpa.
Vill läsa mer. Brukar läsa innan jag gå går och lägger mig men orkar inte när jag ska upp tidigt.
Några saker av det jag vill göra. Ska göra allt någon gång under lovet.

like a rootless tree

Nästan hela min tid har använts till att plugga till prov. Jag har inte så mycket men har inte orkat ta tag i det så det var dags nu. Matteprov imorgon och jag ska som alltid satsa på att få alla rätt, fick det i alla fall på grunddelen.
Möte med studievägledaren idag, natur känns bara mer och mer självklart. Kanske blir en civilingenjörsutbildning efter det, låter bra, men har lång tid kvar att fundera.
Adrian funderar också på att gå natur, vore grymt om vi skulle gå med varandra i sammanlagt 13 år. Problemet att jag lutar mer åt Wargen och han åt Östersunds gymnasium.
Bara 4 dagar kvar till lovet, känns underbart. Inget speciellt som jag vet att jag ska göra men det är skönt att bara få vara ledig.
Nu borde jag verkligen gå och lägga mig, sover för lite.

Nomy - You Better Die Young


jawbreakers

Idag har varit en sån där ganska meningslös dag. Har gjort lite av varje men inget viktigt, åkt och handlat mat och annat gott, gjort alldeles för lite läxor, tittat på tv, suttit vid datorn o.s.v. Gick ut till Anton och Adrian gjorde jag också, även Cornelia kom efter ett tag. Har inget att skriva så det här får bli allt.

somebody told me

Igår var jag som sagt med Maja hela dagen och kvällen, börjar bli en fredagsgrej.
Duellen i idol är ju bara dumt. Varför ska man sitta och se samma nummer som folket tycker minst om 2 gånger bara för att idol ska få in mer pengar.
Idag fixade jag lite i trädgården.
Min kusin som har kommit hem från linköping på besök och min faster (min farbrors fru men jag kallar henne min faster) kom på fika, vi åt enorma krämbullar och annat gott.
Jag tänkte göra läxor men det blev inte av, har i alla fall en idé om vad jag ska skriva om i min debattartikel.
Nu ska jag till Anton där han och Adrian är, men vi lär väl träffa fler vänner under kvällen

can't hold on

  • Äter goda clementiner
  • Det är fredag
  • Skolan var bra, prov, badet och två slappa lektioner
  • Provet gick ganska bra
  • Ska vara med Maja Elg. nu
  • Om en vecka är det lov
Livet är enkelt och riktig bra.
Känslan jag får när det är fredag är helt underbar. Släpper alla måsten och bekymmer, skiter i det jobbiga, har en helg framför mig och är helt enkelt väldigt lycklig.

plugg

Vanlig skoldag idag. Under en so genomgång avbröt Anton som jag sitter brevid och bad so-läraren säga till mig att sluta hålla på säga snuskiga ord till han. Han skämtade såklart men herre vad jag skrattde! Helt oförväntat, han brukar göra lektionerna lite roligare.
Tror jag har missat 4 av 7 lektioner av temat som vi håller på med i franskan, inte bra. Måste verkligen jobba i kapp, som tur är så ska det vara klart efter lovet.
Har pluggat nästan hela tiden sen jag kom hem från skolan, inför no-provet som är imorgon. Får vara glad för att no är ett ämne jag gillar, det var motsatsen när jag gick på Fagervallen. Träffade föresten förra no-läraren igår, synd att hon inte jobbar kvar för hon var riktigt bra. Tror inte att provet kommer att vara så svårt, kan nog det mesta vid det här laget. Men ska nog kolla igenom lite till innan jag nöjer mig.

old habits die hard

Som vanligt en trött tjej som sitter och skriver, men när jag är klar med det så ska jag gå och lägga mig.
Köpte inget på stan idag förutom fika, väldigt duktigt av mig. Innan vi gick på stan skulle såklart Anton ge mig en kommentar om att han trodde jag skulle köpa mig en till liten väska. Vet inte hur många gånger han har klagat på dom. Han tycker dom är alldeles för små för att rymma något och att jag har onödigt många. Men han vet inte hur bra dom är! Älskar såna, hittar jämt flera som jag vill ha. Kom hem lite innan 7 så jag har inte gjort så mycket annat. Hur som helst hade vi det bra på stan, kan ju inte vara hemma med läxor hela tiden.
Vore rätt så skönt att inte vara ambitös i skolan och nöja sig med g, men det kommer jag inte göra. Fast läxor lär bli det enda jag gör imorgon. Har inte tränat så mycket på no-provet vi har på fredag, men det ordnar sig nog om jag tränar imorgon. Tycker dock att många klagar överdrivet mycket på att vi har för mycket läxor och prov. Vi går ju ändå i 9:an, det är ju självklart att vi ska ha några läxor och prov. Jag tycker det är förvånansvärt lite ändå. Skulle ju inte få mer än vad som är möjligt att utföra. Är väldigt tur att jag känner så annars skulle jag nog vara ganska körd på natur.
Överlevde hos tandläkaren, men det gick inte tillräckligt bra för att inte få en ny tid. En ointressant nyhet är att dom har fått nya stolar, som är väldigt sköna. Man måste uppskatta dom små sakerna.

Stan

Kom hem från skolan för inte så länge sen. Nu ska jag gå på stan med Cornelia, skriver mer när jag kommer hem.

bloggdesign

Gjorde inte mer läxor än nödvändigt igår och gick och la mig ganska sent så det blev inte mycket sömn. Är därför helt slut. Har inte orkat gjort så mycket idag heller. Hade matteprov idag, tror det gick bra, var ju grundelen så. Ska skriva en debattartikel i svenska, måste komma på något bra att skriva om, som det är nu har jag ingen aning.
Desperate Housewives var ikväll, det missas inte. Förra säsongen missade jag flera avsnitt av både det och grey's anatomy, var ute med vänner istället. När det är så här kallt väljer jag att vara hemma på kvällarna istället och vara med vännerna på helgerna, fast blir såklart vissa undantag.
Fixat bloggdesignen har jag gjort, rätt så nöjd, förbättring i alla fall.
Om det fortfarande ser ut som förut eller om ni inte har den här bilden som header så tryck på F5 så ska det nog ordna sig.
Nu ska jag ställa mig i ordning och sen gå och lägga mig. Är nog dags nu för ögonlocken håller på att falla ihop.
Imorgon blir det besök hos tandläkaren, obehagligt varje gång. Förväntar mig hål, brukar bli så. När jag var liten fick jag aldrig hål men nu får jag det mest hela tiden, även fast jag sköter om mina tänder bättre nu.
På tal om tandläkare så har jag bokat tid hos en privattandläkare för att diskutera om man kan göra något åt min glugg. Vill inte hoppas på för mycket men känns bra att få veta om det går att göras på något bra sätt.

På flykt

Var som sagt på Jamtli idag, var ett rollspel där vi spelade flyktingar, helt okej. Ganska skönt att slippa en lång dag i skolan, slutade ju någorlunda tidigt.
Jag skulle till skolläkaren så det kändes onödigt att gå hem emellan, istället gick jag en kort sväng på stan och köpte lite underkläder.
Det gick bra hos skolläkaren. Gick dit för att få en remiss till en logoped som ska göra en bedömning om mitt band som sitter under tungan ska klippas av. Har haft problem med att säga r, har gått hos talpedagog i många år när jag var mindre och det har hjälpt väldigt mycket men är inte helt bra. Vissa tycker inte att det hörs med ibland är det tydligt. Har nog ett för kort tungband så borde kunna hjälpa om jag klipper det.
Har bara segat framför datorn sen jag kom hem från skolan. Varken vill eller orkar göra något skolarbete med borde göra det, så det är väl bara att sätta igång.

Karibu

Underbar kväll igår, som spenderades med underbara människor. Kvällen började på Karibu med Emma, Cornelia, Johanna, Arivd, Aron och Love. Alltid bra stämning där. När vi hade varit där så gick vi runt på stan, men inte Love för han försvann. Arvid kröp in på torget så nu har han varit där innan det invigs (visserligen så var det öppet under yran men det gills inte), några klättrade på kören o.s.v. Riktigt kul hade vi. När Emma och Arvid gick hem gick resten av oss för att träffa Adrian med folk. Då gick vi (jag, Aron, Johanna, Cornelia, Adrian, Anton, Gustav och Johannes) till Max och åt lite. Efter det gick vi till Cornelias lokal och hade det mysigt med musik. Som sagt underbar kväll.
Det enda jag hann göra idag var i princip att jobba lite grann med referatet. Kom ut ur duschen lite innan 1 och då fick jag veta att det var tänkt att vi (jag, Emma, Johanna och Cornelia) skulle mötas halv 2. Fixade ordning mig snabbt, slängde i mig lite mat och gick, glömde såklart att sätta i linserna. Vi gick ner till stan och mötte upp Aron och Arvid och såg sedan på film hos Arvid.
Kom hem och åt mat och resten av kvällen har jag stannat hemma med familjen, har inte gjort det sedan i onsdags så det var dags nu. Syster kom hem ikväll. Datorn har strulat så det har inte gått att göra klart referatet men det ska in på tisdag så det är lugnt. Skulle även jobba lite i trädgården men det finns ju en dag imorgon också.
Klassen ska vara på Jamtli imorgon, något som heter På flykt. Tyvärr måste jag tillbaka till skolan efter att vi har slutat där för jag ska till skolläkaren och hon är bara på skolan en gång per månad. Anledningen tar jag imorgon för nu ska jag sova.

Gymnasieval?

Igårkväll var jag med Cornelia, Johanna, Adrian, Anton, Gustav och Johannes, var mest i Cornelias lokal. Skönt att kunna vara inne när det är så här kallt. Länge sen Johannes var med så kul att träffa han igen.
Har jobbat med trädgården idag, klippt häcken. Bra med lite extra pengar. Annars har jag mest tagit det lugnt, sov länge så mycket tid av dagen försvann.
Nu ska jag snart äta och sen blir det Karibu, med Cornelia, Emma, Johanna och Arvid vad jag vet. Det blir första gången sen det öppnade i höst, i vintras var vi där dom flesta lördagarna. Om det går att ordna på något sett så ska jag kanske träffa Adrian med folk en stund ikväll också.
Fick hem någon gymnasietidning idag, börjar nästan få lite panik om vad jag ska välja. Nu lutar det åt natur-natur, förut så funderade jag på natur-internationell. Det är det som min syster går. Men vet inte om jag orkar natur, känns som att min mesta tid kommer gå åt till skolan, men vill ju ha tid att ha kul också. Fast det borde väl gå att ordna även fast man vill ha bra betyg. Vet inte vad jag ska gå annars. Samhälle kanske? Men i såna fall blir det kanske ekonomi. Men eftersom jag inte har den blekaste aning om vad jag vill jobba med så känns det smart att välja natur. Det värsta är att man har nästan alltid svårare att få bra betyg i natur i jämförelse till andra linjer för att lärarna brukar oftast kräva mer om natur-eleverna, vilket är fel!
Mycket babbel som kanske var lite osammanhängande, men kände för att skriva av mig, är så fundersam över det.

Death Cab For Cutie - Crooked Teeth

Sidan fungerade inte så bra för mig igårkväll så uppdaterar nu istället. Igår hade vi föreläsning på so:n. Han som pratade var riktigt duktig, fick en att lyssna och tänka till. Det handlade om andra värlskriget, huvudsakligen om vad som hände i Sverige, krig i allmänhet och människosyn o.s.v. Berättad om en massa sjuka saker som händer i världen, berörde verkligen.
Hemma gjorde jag nästan ingenting bara för att jag kunde. Inga läxor eller annat som jag var tvungen att göra. Välbehövt.
På kvällen var jag ute med Cornelia, Johanna och Arvid, virrade runt på stan.
Kort dag på skolan idag, sista lektionen slutade 11.40. Idrottsläraren verkar nu ha förstått att jag inte är så dålig på orientering. Verkade chockad och frågade "men varför är du så duktig?", han verkar ha svårt att tro bra om mig. Klantade till det för jag tog en annan på kontrollerna för det var lättare men då råkade jag kollade fel på vilket nummer kontrollen skulle ha, så jag gick runt på samma ställe i en evighet för jag trodde inte att det var rätt kontroll.
Gick en väldigt kort tur på stan för att hitta någon jacka och ett set med vantar, mössa och halsduk. Köpte ett gulligt rosa set och la undan en kappa som mamma har åkt och köpt.
Min syster åkte nyss till något ställe över helgen för att träffa några, upplandsväsby kanske? Glad att ha hennne som syster men ändå lite skönt att få vara ensamt barn i några dagar.
Ett grattis till mina föräldrar som har varit tillsammans i 28 år.
Antar att jag ska vara med vänner ikväll.

skor

Gick bra på hofvallen, lite snö men inte så kallt. Jag och Jacob fick ta hand om en bra grupp, igen uppkäftig eller som vägrade göra något och var inte tvungen att springa runt och jaga dom. Tycker synd om dom nior som blev tvugna till det. Jag och Jacob blev ägd på flera grenar av dom, men å andra sidan var två av dom fyra friidrottare.
Dagen har mest bestått av plugg. Åkte en kort stund till skopunkten för att köpa skor, kom hem med 3 par skor som jag älskar för bara 400 kr tillsammans. Har fått riktigt ont i ena höften, gör hemskt ont om jag rör på mig, vet inte varför. Ska måla naglarna svart och sen blir det snart sängen.


snön förstör

Skolan var ovanligt lättsam för att vara tisdag. Var med Emma, Arvid och Cornelia efteråt, härliga vänner. Vi gick ner på stan, köpte mat på subway, eller jag köpte kakor istället, gillar inte mackor. Var hos Arvid först och sen hos Emma. Älskar hennes hund, helt underbar. Innan jag skulle gå hem så började det såklart att snöa och som om det inte var illa nog så tappade jag bort mig, skyller på snön. Skulle tillbaka dit efter att jag hade ätit, men var inte lockande att både gå både dit och hem igen i snön, så jag stannade hemma istället. Kallt, blött och snöigt, inte bra! Lägntar redan till sommaren. Desperate Housewives och Christine började ikväll, satt självklart och tittade på det.
Vet inte hur lyckat det kommer bli på imorgon på friluftsdagen på hofvallan. Springa, längdhopp, höjdhopp, grodhopp m.m. går nog inte så bra i snö, men snöar förhoppningsvis inte imorgon. Hoppas på det bästa.

hansel and gretel

Lite kort om helgen. Åkte på torsdag förmiddag till Grebo, ett väldigt litet ställe untanför Linköping. Umgicks med mormor och morfar och gjorde lite skolarbete.
På fredagen var det begravning, gick relativt bra. Trevligt att få träffa släkten, fel omständigheter men får försöka se det positiva.
På förmiddagen på lördagen åkte vi in till min enda kusin här ifrån jämtland, men som nyligen har flyttat till Linköping för att plugga. Så nu har jag alla kusiner där. Vi fikade med henne och hennes vän som hon delar lägenhet med, jättegullig tjej. Hon har gått på samma skolar som jag och jag haft henne som vikarie på en idrottslektion. Kom in på det här med dialekter, folk hade klagat på dom för dom inte sa i plural när dom beskriver saker, t.ex. vad dom där killarna är lång, kolla vad snabb dom är, ser konstigt ut när man skriver men brukar säga så, troligen inte alla i jämtland men många. Får inte glömma det fantastiska ordet he, he koppen där, he ner papperet i väskan. Som sagt, ett helt fantastiskt ord, ska aldrig sluta använda det bara för det inte är ett riktigt ord.
På eftermiddagen gick vi till min farbror med famillj för dom skulle fira mig och min syster i efterskott. Fick en väska, body lotion och shower gel. Lovely.
På söndagen spenderades nästan hela dagen på tåget. Det var en glad och orginel pratare på tåget, "öka takten sista kvarten!" och "snälla, söta, rara, se till att inte glömma något på tåget". Lyckades tappa bort mitt USB-minne på tåget, roligt för den som hittar den och får se bilder från vissa kvällar och några dokument.
Blev galen på idrottsläraren idag, slutade aldrig att fråga om jag verkligen förstod orientering. Det är nog den del i idrott jag är bäst på (inte bäst i klassen utan om man jämför mig i den delan och andra delar). Kvittade hur många gånger jag sa ja. Tog bana 8 av 10 och fick alla rätt, men det verkade inte spela någon roll, och det var bara åt mig han sa så till, var jättepositiv till dom som hade tagit samma bana och lyckats lika bra. Men det är ju ett faktum att det enda sättet att lyckas med honom är att fjäska eller vara proffs på någon idrott. Men jag vägrar fjäska för honom för att bli en av hans favoriter, aldrig!
Tränade på pjäsen nästan hela dagen som spelades upp ikväll. För er som inte vet så har vi gjort moderna parodier på gamla sagor på engelska, min grupp gjorde Hans och Greta, gick bra. Alla grupper var duktiga. Lämnade in språkuppsatsen i svenska idag eftersom jag var ledig på fredag, riktigt missnöjd med den.
Mellan skolan och pjäsen var jag med Arvid, Cornelia och Emma, är med dom alldeles för sällan.
Om det är någon av er som läser som känner mig och har en blogg som vill att jag lägger till er på länkar så är det bara att säga till.
Nu blir det troligen tv, är ju roast på berns.
Måste även tillägga att jag älskar min klass, finns ingen bättre.

back home

Jag är tillbaka hemma, skriver mer imorgon.

True or false it may be

Ska försöka skriva så kort som möjligt för det jag helst vill göra just nu är att sova.
Finns inte så mycket att säga om igår. Skoladagen på tisdag är den värsta på veckan, känns som om den håller på en evighet. Kom hem och gjorde läxor, är inte så effektiv när jag gör läxor, men fick ändå endel gjort. Känns konstigt att inte ha varit med dom vanliga vännerna på kvällarna, men måste se till att göra läxor, kommer aldrig att strunta i skolan.
Idag är däremot den skönaste dagen, gick fort förbi. Hade franskaprov, gick rätt så bra. Nästa arbete är ett tema om en själv, ska bli intervjuad om hur man är nu, när vi var 5 och när vi är 30, känns inte bra. Segade ut eftermiddagen på stan, gick runt i butikerna flera gånger bara för att få tiden att gå, ville inte komma hem till en massa måsten. Köpte lite smått som är bra att ha. Har i princip inte gjort några läxor i dag, får ta med mig så jag kan göra på vägen. Har packat det mesta, det sista får jag ta imorgon.



RSS 2.0