31/08/10

Blir ännu ett kvällsinlägg. Har upptäckt att det är oftast då jag uppdaterar.
Allt känns bara bättre och bättre för varje dag som går. Vi fick veta resultatet från mattetestet vi gjorde igår men inte se det idag, läraren sa att jag hade 57 rätt och 2 fel. Ganska nöjd. Var ju bäst i klassen i alla fall så det känns väldigt bra. Det vi har börjat med idag på matten är bara repetition så det känns också bra, väldigt lätt men dock en aning tråkigt. Slutade typ en timme innan vi skulle, vid kvart över 3 ungefär. Har inte gjort så mycket sen dess. Mest tagit det lugnt och pluggat och sånt. Känner att jag borde bli lite mer social, har inte varit med någon sen i lördags. Är ju med folk i skolan och idag blev det en kort fika med Johanna i Lyan efter skolan men det är ju inte mycket. Förutom det så finns det inte mycket jag kan klaga på just nu. Livet flyter på bra.

sovmorgon

Det här med sovmorgon är inte min grej, sovar ju nästan lika mycket ändå så jag slutar hellre tidigt. Börjar fem i nio, samma tid som igår, och båda mornarna har jag bara fördrivit tiden tills det är dags att åka till skolan. Gör allt jättesakta och kollar runt lite på internet för att tiden ska gå, men nu börjar det äntligen bli dags för mig att cykla iväg.

30/08/10

Det känns bara bättre och bättre med klassen. Nu gillar jag skolan, klassen och lärarna. Känns riktigt bra.
Jag hade bara två lektioner idag, franska och matematik. Känns nästan som om att ettan är slappare än nian. Har bara fått en läxa än så länge, och det är bara glosor. Franskaläraren liknar ingen lärare jag har haft förut, ska bli intressant. Tydligen har hon vunnit ett fredspris, tror det var förra året, och en europeisk kvalitetsutmärkelse år 2002 för hennes undervisningsmodell. Blev ett test i matten, känns bra att ha kommit igång med pluggandet. Håltimme där emellan, enda gången under hela veckan. Gick hem till en tjej i klassen som bor i stan så det gjorde inte så mycket.
Har inte så mycket berätta om dagen, har mest bara varit hemma och tagit det lugnt.
Ska sova nu. Har blivit mycket bättre på att lägga mig i bra tid nu om man jämför med i nian då det var lite av ett mirakel om jag somnade innan tolv. Stressar inte ihjäl mig på mornarna heller som jag alltid har gjort. Ska även försöka vara i god tid med läxor och sådant så jag slipper sitta uppe sent på kvällarna och ibland halva nätterna för att bli klar i tid. Är i alla fall ganska imponerad av mig än så länge.
Är förresten bara tre veckor tills jag har fyllt 16 år. Fyller den tjugonde september.

F5

Har ändrat bloggdesignen lite grann. Ny header och lite bredare, funderar om det blev för brett men det var lättast så, kanske ändrar sen någon gång. Som vanligt så ska ni trycka F5 om ni inte ser någon skillnad.


30-tal

Sitter här med ont i halsen och är täppt i näsan. Har varit en aning förskyld i en vecka nu och det blir sakta men säkert sämre.
Igår var jag med Elin. På kvällen cyklade jag till Cornelia och såg på skräckfilm.
Idag fyllde min mamma år. Min faster och hennes två hundar kom över på fika. Förutom det så har jag jobbat en stund på vinden, strykit kläder, pluggat fast jag inte har behövt, o.s.v.
Jag har hittat en hel del saker på vinden från tidigt 30-tal. Tidningar där det står om Mussolini, att Kiruna hotas av överbefolkning, Lyckoslanten med Spara och Slösa, har såklart läst igenom en hel del modesidor, annonser om hotell runt om i Sverige där man kan få ett enkelrum för två kronor och ett dubbelrum för fem, leksaker, en vante, en fickkniv och mycket mer.
Nu ska jag sova, andra veckan på gymnasiet börjar ju imorgon.

kvällen

Stängde till slut av musiken och gick över till att läsa en bok. Blev hämtpizza med familjen och sen gick jag över till Johanna. Kom hem och möttes av en glad hund och en väldigt varm kamin. Sitter nu och äter Ahlgrens bilar husvagnar och dricker iste.
Livet är rätt bra ändå.

27/08/10

Fredag. Äntligen.
Hade bara två lektioner idag, svenska och biologi. Åt lunch med Cornelia. Fördrev tiden på stan medan jag väntade på min tid hos optikern. Väntande på att Cornelia skulle sluta och då blev det stan med henne. Kom hem och bytte om till en mysig tröja och satt mig vid datorn och gjorde ingenting och jag sitter fortfarande här, och gör ingenting. Lyssnar på låtar som jag byter innan de är slut för jag är trött på varje låt och om jag väl hittar någon låt som känns någorlunda bra blir jag less efter jag har hört den en gång. Blir så ibland, vad det än är för låt, vare sig jag har hört den eller inte och hur bra den än är, men ändå fortsätter jag lyssna, vill inte ha det tyst just nu. Det här är en sån stund då jag inte riktigt vet vad jag känner. Inget som gör mig ledsen och inget som gör mig glad, är ganska nollställd fast mitt huvud är full av tankar. Kan ju nämna att jag i alla fall börjar gilla klassen en smula mer.
Följde med några program till min väldigt gamla webbkamera och har precis upptäckt att det fanns ett betydligt bättre program än det jag har använt . Mycket man inte märker. Jag kan nu välja format vilket jag inte kunde på det förra så jag var tvungen att ändra i Paint för att lägga in här, kan välja när den ska ta kort så jag kan ha två händer fria vilket jag inte kunde på det förra, jag kan välja storlek på bilden och välja hur många den ska ta i rad. Även om kvaliteten fortfarande inte är den bästa så var ju det lite trevligt. Lär därför bli några extra meningslösa webbkamerabilder den närmsta tiden, men det är väl ingen som klagar?
Lite blandade känslor just nu.
En tjusig ring från Indiska som jag köpte igår.
Gratis dricka från Monki, fanns klubbor också.
Jag i min väldigt mysiga tröja från Paris.

26/08/10

Sitter och fryser. Har gjort det de senaste dagarna. Hösten och kylan skulle jag nog säga kom i tisdags. Det regnade både tisdag och onsdag. Förutom att det var sex grader när jag skulle till skulle till skolan imorse så är det även kallt här hemma, våra element fungerar inte just nu eftersom pappa renoverar toaletten på nedervåningen så då är vattnet till elementen avstängda och så håller vi på att fixa till vinden lite och då ingår det att göra om isoleringen så just nu är det knappt någon riktigt isolering där. Så nu har det blivit dags för halsduk, mössa och vantar, känns inte riktigt okej för att vara augusti.

Hade matematik och engelska idag, slutade tio i elva. Har inte riktigt kommit igång med arbete på lektionerna men det känns bra och som om jag har valt rätt linje i.a.f. Gillar verkligen att plugga och lära mig, ni får kalla mig töntig men så är det. Känns även bra att komma tillbaka in i rutiner. Skippade skolans lunch och satt istället i Lyan med Cornelia och åt en chokladmuffin. Gillar att jag har träffat henne nästan varje dag på skolan än så länge. Gick till stan för att boka tid för linsundersökning, köpte present till mamma, en halsduk och ring till mig. Köpte lite mat och gick hem för att göra lunch. Sedan dess har jag varit väldigt duktig; pluggat fast jag egentligen inte behöver, strukit kläder, plockat undan på rummet o.s.v.

Även fast klockan inte ens har slagit nio så har jag tänkt att snart krypa till sängs.

hänt sen senast

Väldigt länge sedan jag skrev nu och mycket har hänt sedan dess.

Börjar väl helt enkelt med Englandsresan. Åkte alltså till Brighton, England på en spårkresa med STS i tre veckor, var där mellan 10/7 och 30/7. Det blev även en dag i Hasting och två i London, förutom det så spenderade även vi det sista dygnet i London. Var skola tre timmar varje vardag då vi endast hade engelska. Vi hade många obligatoriska aktiviteter och många frivilliga, bl.a. bowling, lekar, "kayaking"(vet inte vad det kallas på svenska för jag tror det varken var kajak eller kanot, i.s.f. en väldigt konstig variant), discon, "Evenig crusie", o.s.v. Vi hade även mycket fritid så det blev mycket shopping, många kvällsdopp i havet och många turer ut på piren där vi bl.a. åkte karuseller. Jag bodde på STS Club, vilket är typ ett hotel, men det var inte så lyxigt men låg ganska centralt, väldigt nära piren. Det är inte lika strängt som man kan tro, fast alla grupper har olika ledare så det varierar väl en del, t.ex. så kom några hem fulla mitt i natten och det händer i princip ingenting. Skolan är också verkligen varierande beroende på vilka ledera man har, de i värdfamiljerna hade ju andra ledare och lärare än oss och de fick läxor nästan varje dag medan vi inte fick någon under hela tiden. Överlag så tycker jag resan var rolig, är ju väldigt roligt med många nya människor och vänner, men STS var lite av en besvikelse, fast jag tror nog ändå att STS är bättre än EF, men det var eleverna som gjorde det roligt. Landade på Arlanda på fredagkväll, alltså 30/7 och tog natttåget hem till Östersund så jag var hemma lördagmorgon.

Blev som sagt Yran på kvällen, såklart. Gick med Johanna, Johannes, Cornelia och Jonathan K, även Sebastian var med ett tag. Gick mest runt från början och lyssnade ett litet tag på några olika artister, stod väldigt långt fram på Hoffmaestro men jag och Johanna gav upp efter ett par låtar eftersom vi blev helt mosade. Stod även långt fram på presidenttalet och Teddybears, tror det var det enda vi såg allt på.

På söndagen jobbade jag uppe på vinden. På kvällen åkte vi med båten till min äldsta farbrors sommarstuga för att fira hans födelsedag i efterskott. Min andra farbror och hans familj var också där. Typisk svensk kväll, sommarstuga vid vattnet, båtar, hundar, grillat, jordgubbar, kubb o.s.v. Trevlig kväll.

Elin och Maja Elg tillbringade jag en del av måndagen med. Tycker att jag har träffat dem alldeles för lite under lovet. På kvällen blev det bara en hemmakväll.

Minns inte riktigt vad jag hade för mig på tisdagen, troligen inget speciellt eftersom jag inte kommer ihåg.

Onsdagen var den sista dagen innan jag skulle åka till Frankrike, blev därför lite förberedelser inför resan, packning m.m.

Tidigt på torsdag morgon åkte jag och familjen tåg till Trondhiem för att sedan ta flyget till Nice som ligger på Franska Rivieran. Solade och badade, åt gott, gick runt i staden, tog en tur till Monte Carlo i Monaco där vi bl.a. såg deras kända casino. Efter några dagar tog vi tåget till Paris. I Paris såg vi såklart på massa kända sevärdheter, Eiffeltornet, Triumfbågen, Notre-Dame, Sacré Cœur och många fler.

Kom hem till Östersund på fredagkväll. Efter  middagen gick jag ner för att träffa Johanna och Cornelia, herregud vad jag hade saknat dem. Blev en lång fika på Pause.

Tror jag jobbade lite på vinden på lördagen. På kvällen blev det återigen en lång fika på Pause, men denna gång med Johanna, Cornelia, Linette och hennes vän Alexandra. Jag tycker det är väldigt mysigt på Pause, speciellt där ute med filtarna.

Jag och mamma åkte in på stan på söndagen och köpte en väska till mig. Blev en sväng på stan med Johanna och Linette på kvällen men vi gick snabbt vidare hem till mig och såg på film.

På måndagkväll så blev det filmkväll med Elin. Hyrde film och köpte lite gott.

Blev en tur ner till Storsjön med Elin där vi satte oss och pratade. Efter middagen blev det minsann bad i Storsjön, var en aning kallt. Blev film efteråt.

Min gluggfyllning åkte bort en av de första dagarna i England men på onsdag ringde tandläkaren upp och hade en tid den dagen så jag tog cyklade ner till stan och fyllde igen min glugg för andra gången. Efter det gick jag runt på stan med Cornelia och sedan tog jag en fika med Erika på Tehuset.

Tog en heldag hemma på torsdag, fixade lite och gjorde det jag kände för.

Jag var med Cornelia och Johanna på fredageftermiddag. På kvällen var jag bara hemma och tog det lugnt.

På lördag städade jag rummet, strök kläder och andra tråkiga nödvädigheter. På kvällen åkte jag och Johanna till Jonathan K i Krokom där även Corneliavar. Åt tacos, spelade Guitar Hero, lyssnade på musik och hade det trevligt.

Jag fortsatte fixa i ordning lite saker på söndagen och på kvällen tog jag en promenad med Maja Elg i regnet.

Min första dag på gymnasiet var i måndags. Klass NV10a. Kände inte en enda människa, men härligt med nytt folk. Hade trevligt nog sällskap med Elin dit. Var förväntansfull men inte nervös. Upprop, papper, information, rundtur, gruppaktiviteter o.s.v. Gick förvånansvärt snabbt att lära sig hitta. Blev stan med Cornelia tills det blev dags för middag. Köpte ett graffitinagellack i vit, gillar det verkligen.

Igår var det mest gruppaktiviteter och liknanade. Blev en kort sväng på stan för att köpa kollegieblock och sen tillbringade jag resten av dagen hemma. Blev lite pyssel eftersom pysslet jag hade beställt hade kommit hem då.

Idag började vi med lektionerna, hade engelska och biologi. Kände, kollade och luktade på några träd på biologin. Nu vet jag hur man kan ta reda på om det är en vårtbjörk eller glasbjörk, bra att kunna liksom. Skulle sluta lite över fyra men blev istället ungefär vid halv tre, inte illa. Klassen verkar helt okej, men alla är lite väl tystlåtna, har dock inte pratat med alla än. Blev stan och fika med Johanna efter skolan. Passade på att köpa ansiktskräm och rengöring. Blir stan efter skolan mest varje dag men svårt att undvika när det ligger så nära. Jag har sedan jag kom hem bara tagit det lugnt, ska väl fortsätta med det och läsa en bok eller liknande.

Både imorgon och på fredag kommer jag sluta innan lunch, d.v.s. innan elva. Helt underbart.

Blev extremt mycket text men jag förväntar mig inte att ni ska orka läsa igenom allt. Jag gör det mer för min egen skull så jag kan se tillbaka på och komma ihåg vad jag gjorde under lovet.

hemma igen

Kom hem från England igår. Det har varit grymt, fast ganska oorganiserat. Berättar mer sen. På kvällen igår blev det Yran, såklart. Blev mosad och tafsad på, jag sjöng och skrek med lite öl i kroppen. Som en vanlig festivalkväll helt enkelt. Det är synd att jag missade de två andra dagarna men hellre tre veckor i England än två dagar av Yran. Berättar kanske lite mer om vad vi såg o.s.v. senare. Mamma väckte mig när klockan var över två idag men jag var hur trött som helst och ville bara sova, har ju inte sovit ut ordentligt på väldigt länge. Tog mig imponerande nog ut ur sängen och så åkte jag, mamma och syster ner till stråket och åt lunch. Sen dess har jag bara slappat framför tv. Har tänkt att ta tag i lite saker nu, som att packa upp och städa lite. Jag kommer dock snart att behöva packa igen för om några ska jag till Frankrike, Rivieran och Paris väntar.


RSS 2.0