valborg

Blir en aning deprimerad när jag tittar på bilder från förra årets valborg och ser att vi var klädd i klänningar och kortärmat och solen sken, för just nu är vädret inte så underbart, mulet och det ska tydligen regna ikväll, men hoppas starkt på att det inte stämmer. Någorlunda varmt är det i alla fall.
Har sedan jag vaknade i morse nästan bara pluggat, minst sagt nödvändigt. Har tänkt att duscha nu för sen ska tydligen vi, och med vi menar jag min familj, grilla. Efter det ska jag vara med Johanna och troligen några till, vad vi ska hitta på är dock inte helt bestämt.

29/04/10

Började dagen med ännu ett besök hos tandläkaren, hade en tillfällig fyllning för att läka tanden eller liknande som nu skulle ersättas med en riktig fyllning. Att jag är hos tandläkaren onormalt ofta har i alla fall lett till något bra, min tandläkarskräck är borta. När jag var liten var det något av det värsta jag visste.
Har knappt hänt något här hemma, började läsa lite men kände mig så trött så jag la mig och vilade vilket resulterade i att jag vilade och sov i tre timmar, tills att det var mat. Sen har jag väl mestadels tittat på tv och sånt. Lugn dag.


Present från min mamma som jag fick idag, ringhållare i form av en svan från Guldfynd, älskar den. I bakgrunden syns en shoppingpåse med ett jordgubbsfodral som man kan få gratis om man uppger koden som finns på deras hemsida i butiken. Gratis är gott.

28/04/10

Just nu vill jag att tiden ska hoppa fram 6 veckor. Dock vet jag att detta inte kommer att ske så istället gläds jag åt att det enbart är en skoldag kvar på veckan. Underbart, fantastiskt, o.s.v.
Vanlig dag på skolan och vanlig dag här hemma. Har fortsatt med biologiboken, jag lär mig verkligen mycket, målat naglarna och lite andra saker.
Nu ska jag sova så jag inte är helt slut imorgon

27/04/10

Dagen liknade gårdagen. Skola, sen stan med Maja Elg. Köpte enbart ett nagellack och strumpor, har blivit förvånansvärt sparsam. Väldigt stolt över mig själv. Fikade på Torgbrinken, minst sagt ett av det mysigaste caféerna i stan. Gick hem och läste i biologiboken m.m. Tittade bl.a. på Desperate Housewives och nu ska jag sova. Går ju och lägger mig lite tidigare nu än vad jag gjorde för ett tag sen, fast bättre ska det förhoppningsvis bli. Nöjd är jag ändå, konstigt nog känns det dock som om jag är tröttare nu än vad jag var när jag sov mindre.

26/04/10

Skola. Stan med Johanna och Cornelia. Köpte randiga tygskor. Läste lite i biologiboken. Tittade på Svenska Hollywoodfruar, Maria är för underbar för att inte se det. Nu: sömn.
Några delar av dagen.

25/04/10

Min mest produktiva söndag på länge. Har åkt iväg och fikat med farbrors fru(fast egentligen är de inte gifta men vet inte vad jag annars skulle säga), har bytt sängkläder, suttit ute i solen och läst, cyklat iväg till ica och handlat mat, pluggat, städat, gjort chokladmousse(dock var det pulvermousse så det är inte direkt något att komma med) o.s.v. Stolt tjej, nu kan jag sova med gott samvete. Ska snart äta och sen ska jag självklart se på Gossip Girl och njuta av min chokladmousse.
Bra dag.

kvällen

Kom hem för redan en och en halvtimme sedan, skönt med en tidig kväll.
Har befunnit mig på Fagervallen och Max med Johanna, Rebecca, Christoffer, Adrian, Anton, Gustav, Fabian och Jimmy.
Sängen väntar, men först ska jag läsa lite.

brännboll

På skolan igår spelade vi brännboll på två av fyra lektioner, fast en av dem var en idrottslektion. Skolan var alltså som vanligt förvånansvärt slapp, förstår inte hur vissa i klassen kan tycka att 9:an är jobbigare än 8:an. Här hemma höll jag på med diverse saker. På kvällen blev det åter igen brännboll med Johanna, Jimmy, Rebecca, Anton, Adrian, Christoffer, Gustav, Jessica och Erika. Blev senare hemskt kallt så alla försvann åt olika håll. Jag och Johanna cyklade hem till mig. Försökte tända en brasa i kaminen men gick inte så bra, mer än en tändsticksask senare var det fortfarande ingen eld, hade dock varit nära några gånger, så jag gav upp för jag brände mig på fingret så nu har jag fått en blåsa. Verkligen lyckat. Drack varm o'boy och pratade länge om allt mellan himmel och jord.
Har sedan jag vaknade utvilad klockan halv 1 nästan bara läst. Har även strukit kläder och läst lite i biologiboken. Har tänkt att jag ska försöka läsa ut den snarast men vet inte hur det blir med det. Är på sida 80 och den är drygt 400 sidor, finns ju många böcker som är roligare. Nu sitter jag här nyduschad och mätt och försöker reda ut mitt hår. Ska snart iväg och vara med vänner.

22/04/10

Har inte mycket att dela med mig av. Har inget skolarbete tills imorgon så idag har jag passat på att mest bara ta det lugnt. Har mestadels läst, även fixat naglarna m.m.
Om 7 veckor har jag lov, längtar extremt mycket.

21/04/10

Sista franska nationella provet avklarat, sista i matte imorgon. Borde kanske ha kollat igenom lite matte tills imorgon men har inte orkat, Känns dock som om det kommer gå bra ändå, hoppas kan man ju i alla fall alltid göra. Slutade tidigt idag, ganska i alla fall. Har slutat tidigare varje dag den här veckan, i måndags en halvtimme tidigare, igår en timme och 45 minuter och idag en timme och 40 minuter, eller vi fick sluta ännu tidigare om vi blev klar med provet tidigare, klagar verkligen inte. Blev en kort sväng på stan med Johanna och Cornelia. Precis när vi var på väg hem kom jag på att jag skulle till affären för att köpa något till provet imorgon och en tidning, Solo, så jag passade på att gå till Gina Tricot innan och där var det mycket rea så när jag kom hem var jag några klädesplagg och smycken rikare och bara lite pengar fattigare.
Nu ska jag sova så jag inte är helt död imorgon.

Råder er att prova på parasailing om ni får chansen. Riktigt härligt.


Kroatien, sommaren 09.

20/04/10

Känner att mitt liv inte är så roligt just nu, men det flyter på, speciellt i skolan. Här hemma har gjort samma sak som alltid, tagit det lugnt, läst, pluggat o.s.v. Måste bryta mig ur detta tråkiga mönster.

19/04/10

Vet inte vad det är med mig, känner mig slut mest hela tiden och blir trött av varje liten grej.
Hade två nationella prov idag, franska läsförståelse och svenska muntliga. Kommer vara skönt när alla är klar. Ett franska, ett matte, ett engelska och det i no och sen tror jag bestämmt vi är klara.
Har inte gjort mycket  här hemma. Tagit det lugnt som vanligt, läst och pluggat det jag har orkat.


Kroatien, sommaren 09.

18/04/10

Det har varit en riktigt Hhärlig helg. Rolig? Inte direkt, men ack så skön. Tagit det lugnt mest hela tiden, har inte heller blivit något pluggande. Precis vad jag behövde. Mår åter igen toppen.
Har dock gjort något vettigt, har nämligen rensat och flyttat runt innehållet i flera lådor. Har en tendes att bara köpa och samla på mig saker utan att göra mig av med något vilket resulterar i många överfulla lådor.
Läst har jag också gjort, upptäckte att böckerna jag hade beställt var hemma. Kom väl för några dagar sen men jag hade inte märkt paketet. Egentligen upptäckte jag det inte, det var min mamma som sa det till mig. Jag är väl inte alltid så uppmärksam. Har nu många böcker men lite tid, mer tid och sen blir det perfekt. Lånar aldrig böcker på bibloteket för av någon anledning måste jag ha böckerna, vilket har resulterat i en överfull bokhylla. Ni ser likheterna.
Ska nog sova nu, borde det i alla fall. Vore ju inte helt fel att vara någorlunda pigg och utvilad imorogn.

Bjuder på några sköna och gröna sommarbilder från Grebo.





17/04/10

Har inte hänt så mycket de senaste dagarna. I torsdags hade jag bara två lektioner och en föreläsning av en munk. Efter skolan hände det inte så mycket, målade naglarna, pluggade m.m. På kvällen åkte jag och mamma till Ica Maxi, var några saker jag kände att jag var tvungen att skaffa, bl.a. en ny foundation för mina andra tycker jag är för täckande. Himla bra att man kan åka dit och handla på kvällen, de har ju öppet till 10.
Gårdagen började med ett nationellt prov i matte, känns som det gick riktigt bra och var lätt, kan ju dock inte veta om jag lyckades bra. Kände mig helt slut så var hemma hela tiden efter skolan. Har tänkt att mer eller mindre vara hemma och ta det lugnt hela helgen. Bakade och åt kladdkaka, läste, såg på film o.s.v.
Idag har jag varit på stan med mamma och syster. Skulle hitta smycken som jag önskar mig tills jag slutar 9:an, vilket jag öven gjorde. Blir dock ingen överaskning när jag väljer och med när mamma köper det men men. Jag köpte även 2 par örhängen från Guldfynd åt mig själv. Har inte gjort så mycket annat idag. Hade tänkt plugga men får se hur det blir med det. Blir kanske någon film eller liknande, ska nog även ta och läsa lite.

14/04/10

Helt vanlig skoldag idag, nationella proven rullar på. Nu väntar jag mest på att få sluta 9:an och få sommarlov.
Här hemma har det inte hänt så mycket, som vanligt alltså. Tagit det lugnt, pluggat lite, läst o.s.v. Älskar att läsa böcker, önskar bara att jag hade mer tid till det. Egentligen skulle jag ju kunna ta mig mer tid till det men då får jag inte tid till det andra jag också vill göra.
Har i alla fall fått min beställning från e.l.f.. Blev lite besviken på färgerna på vissa produkter, speciellt nagellacken och läppstiftet men jag är väldigt nöjd ändå, man får ju vara beredd på det när man beställer från internet. Billigt var det i alla fall, alla 20 produkter tror jag gick på strax under 350 kronor, inte illa.


13/04/10

Finns inte mycket att berätta. Skolan är som vanligt fast slappare, lär ju tyvärr ändras inom det närmaste framtiden. Här hemma har jag hållit på med tidfördriv i alla dess former blandat med lite plugg.
Verkar inte som om jag har fått sommarjobb, är dock inte ett dugg chockad. Dels för att 75% av de som sökte hos kommunen sökte första perioden vilket var den enda jag kunde för språkresan överlappar de andra två och för att de prioriterar de äldsta först och eftersom det är 92-, 93-, och 94-or som får söka så hade de i min ålder minst chans att få jobb, lär ju inte heller ha hjälpt att jag fyller år på hösten så jag kommer få barnbidrag under sommaren vilket inte de som fyller år på våren får. Synd men det är inte hela världen, klarar mig ju ändå.
Nu ska jag krypa ner i sängen.

12/04/10

Slapp början på skolan, jobbade på de två sista lektionerna men på de tre lektioner vi hade innan lunch jobbade vi ingenting, på so:n var det brännboll, på svenskan pratade vi bara och på idrotten spelade vi brännboll. Jag var en av de som halkade i leran, mysigt. Blev även bränd i ansiktet som bilden visar, var ju inte så bra att solen var på ena sidan av ansiktet så förutom att det är rött är det även väldigt ojämt mellan sidorna. Det mesta lägger sig förhoppningsvis tills imorgon.
Vanlig dag här hemma, har tagit det lugnt och pluggat, precis som vanliga vardagar.





slut på lovet

Blev mycket tv-tittande idag, hittade tillslut förra veckans avsnitt av Gossip Girl på internet eftersom jag missade det, sen blev det Desperate Housewives, Grey's Anatomy, Cougar Town och sen veckans Gossip Girl. Är väl mest det jag har gjort idag förutom lite plugg.
Imorgon ska jag tillbaka till skolan så nu ska jag sova.

Tillbaka till vardagen.
Tillbaka till rutinerna.
Tillbaka till skolan.

11/04/10

Älskar att varenda morgon när jag tittar ut genom mitt fönster så är det mindre och mindre snö.
Gjorde inte så mycket på dagen i förrgår, pysslade, strök kläder m.m. På kvällen var jag med Christoffer, Anton, Gustav, Adrian och Johanna hos Christoffer, bl.a. så såg vi Pulp Fiction, väldigt bra film.
Igår gjorde jag inte mycket förutom att jag var på stan. Om jag orkar så kanske jag visar mina köp. På kvällen grillade jag, Christoffer, Adrian, Anton och Gustav hos Gustav, Johanna kom också efter ett tag. Gick senare in och såg på film, spela tv-spel m.m.
Idag har jag tänkt vara hemma hela dagen. Känner att jag verkligen behöver plugga. Sen på eftermiddagen komer jag se på tv om jag har tid för det går repriser av flera avsnitt som jag har missat under veckan.
Nu tror jag det bara är drygt 40 skoldagar kvar tills det blir sommarlov och grundskolan är gjord. Första gången en klass kommer splittras för mig. Som när vi började sjuan så slogs vi ihop från 3 klasser men alla som jag hade gått med gick jag fortfarande med. Känns konstigt att man i princip inte lär träffa många av dem man har träffat varje skoldag i fler år något mer efter skolavslutning. Längtar ändå extremt mycket till gymnasiet och en ny klass.

08/04/10

Har typ inte gjort något under dagen. Gillar det verkligen inte, speciellt inte när det finns flera saker jag borde göra.
För mig började kvällen ute med Adrian, Gustav, Anton, Christoffer, Jasmine, Jessica och Johanna. När Jasmine gick för att ta bussen gick vi andra till Gustav och såg på Analyze This, bra film som jag har sett förut. Jessica gick och filmen tog slut och då gick resten av oss till Christoffer.

07/04/10

Har inte uppdaterat på ett tag men kändes som dags nu, fast egentligen skulle jag hellre vilja sova.
Blev inte brännboll på kvällen i förrgår. Jag, Johanna och Jessica mötte Emma, Aron, Adde, Elias och Arvid för att spela men jag, Johanna och Jessica gick till Gustav istället där han, Anton, Christoffer, Anton, Adrian och Johannes var. Många namn i en mening.
Igår satt jag ute i solen på verandan och läste, åkte till min farbror, hans fru och min kusin som var hemma på besök från Linköping och fikade och träffade deras valp igen m.m. På kvällen var jag hos Gustav med honom, Christoffer, Anton och Johanna.
Idag har jag inte gjort mycket, läst, pluggat lite, tittat på tv o.s.v. På kvällen hamnade jag åter igen hos Gustav tillsammans med honom, Anton, Johanna och Christoffer. Adrian som fyllde år kom också efter ett tag, Love kom också senare. Vi såg på film, The Truman Show som jag har sett det en gång förut, bra film. Efter det gick vi till Max men som precis hade stängt så då gick vi vidare till Raggarn.
Är även tvungen att påpeka min lycka till det underbara vädret.

happiness

Bra dag igår, väldigt bra. Jag och Johanna köpte hårfärg sen gick vi förbi Arvid och så satte vi tre oss och solade och pratade i badhusparken. Gick upp på torget och köpte glass och sen så satt vi där ett bra tag. Gick till Subway och sen gick vi hemåt. Johanna och jag satt och pratade i nästan en timme i hennes trapp. Åt hemma sedan gick jag ut och var med Johanna, Adrian, Johannes, Anton, Christoffer och Gustav. Gick senare till Gustav där vi tillbringande resten av kvällen. Minst sagt en rolig kväll.
Idag har jag tränat på crosstrainern i en halvtimme, blivit bjuden över till grannarna för att träffa deras tre små gulliga toypudelvalpar (möjligtvis dvärgpudel), grillat lunch och suttit ute på verandan och ätit o.s.v.
Ska äta god middag nu och sen ska jag spela brännboll med trevligt folk.

Livet blir så mycket bättre när våren kommer.


04/04/10

Ännu en dag med underbart väder, det gör mig så otroligt glad. Familjen åkte iväg till Bydalen för att åka slalom men jag kände inte riktigt för det så jag har varit hemma istället. Har tränat en timme på crosstrainern, kändes minst sagt nödvändigt med tanke på hur mycket godis jag har proppat i mig. Har precis lagat och ätit mat och nu ska jag ta hunden på en promenad. Sedan så ska jag träffa Johannna.

hej sol, hej värme, hej vår

Är ju ett sådant underbart väder idag så jag har tagit en promenad på isen med familjen och hunden. Gick hem lite tidigare än alla andra för att plugga lite vilket jag även har gjort. Det är inte det att jag gillar att plugga som vissa kanske kan tro för det gör jag verkligen inte utan jag gör det huvudsakligen för att jag vill lyckas, göra bra ifrån mig och vara nöjd över mig själv. Har självklart ätit en hel del godis idag, är ju nästan ett måste under påsken.

glad påsk

Är redan vaken och klockan är inte ens 9. Imponerande.
Är ju påskafton idag så det blir väl det vanliga. Ska snart leta ett påskägg fyllt med godis som mamma har gömt och ikväll kommer min ena farbror över på påskmiddag. Precis som alla andra år.

e.l.f.


Detta är vad jag nyligen beställde från e.l.f. Har läst mycket bra om det fast jag vet ju inte hur bra det är, men billigt är det i alla fall så det är värt att ge det ett försök. Allt jag köpte förutom läppstiftet gick på £1.50, läppstiftet £3.50. Alltså väldigt billigt. En frakt på £3.95 tillkommer oavsett hur mycket eller lite du handlar. Kan vara värt att kolla in.
Har i princip inte gjort något idag. Dagen förstörs lite när man går upp så sent. Känns som om klockan knappt är 7, fast eftersom klockan snart är 12 så ska jag nog snart sova. Har tänkt försöka hålla en någorlunda normal dygnsrytm.

god morgon

Har nyss klivit upp. Brukar behöva sova länge första dagen på lovet för att kompensera att jag har sovit lite och varit trött under veckan så jag så kan sova normalt resten av lovet. Fast brukar dock inte sova riktigt så här länge. 
Vet inte riktigt vad som händer idag, lär väl i alla fall plugga och städa lite.

"rajtan tajtan, lattjo lajban, tjo faderittan"

Bra dag idag och nu är det äntligen lov, tror nästan att jag behöver det.
Fanns inte mycket att göra på praon. Gick upp till skolan för att se Påskrocken, alla var verkligen jätte duktiga. Gick tillbaka och praoade men slutade tidigare. De var väldigt nöjda med mig och jag fick en liten påse med massa olika saker, armband, sminkborste, sminkväska, scrubhandskar, parfymprover, småa förpackningar med ansiktsprodukter, hårspray, nagellack, mascara och kajalpenna. Väldigt snällt av dem. Köpte mig även ett par ointressanta småsaker.
Efter det gick jag på stan med Johanna, Emma, Arvid och Elias. Senare på kvällen var jag med Adrian, Gustav, Johanna och Cornelia. Såg och sjöng med på Allgott och Villgott Singalong, eller det de kallar "kariåka", himla roligt. Såg även lite på Damöb, väldigt många år sen det gick på tv.
Så  fort jag har bytt sängkläder ska jag sova, katten lade sig nämligen i min säng när han var blöt och smutisigt, inte trevligt.



31/01/10

Idag var det roligare på Sense. Larmade varor, fyllde på, bockade av så beställningarna var korrekta och sådant vanligt men sen så ville en som jobbar där träna ansiktsmålning på mig. Någon gång under morgondagen är det ansiktsmålning i påsktema. Blev målad till en påskkärring två gånger, påskhare två gånger och en tupp en gång, härlig prao minst sagt. Fick även väldigt mycket beröm vilket är något av det bästa jag vet vilket gjorde det ännu roligare.
Förutom lite småsaker har jag även köpt ett par skor fast är inte säker på om jag ska ha kvar dem. Helt vanliga vita tygskor men satt inte så bra på ena foten men de var ju så billiga så jag lär ha kvar dem ändå. Min ena fot är nämligen lite större än den andra.
Har varit för trött och lat för att göra något här hemma. Har mest tittat på tv och pysslat.

RSS 2.0