30/03/10

Är så extremt trött. Går inte att beskriva. Satte mig i soffan för att se på tv för drygt 2 timmar sen men somnade ganska direkt och har sovit fram tills nu. Ska bara göra mig i ordning och sen ska jag äntligen sova.
Praon var rätt bra, trevlig personal, en aning långtråkigt men okej. Har ju i alla fall inga planer på att jobba i en butik på längre sikt, möjligtvis tillfälligt någon gång i framtid.
Var med Maja Elg. efter skolan. Förutom det så har jag knappt gjort något. Har varit för trött helt enkelt. Pysslet kom hem idag men har knappt orkat pysslat.
Ville hitta mitt inlogg till dexter för att se om jag har kommit in på gymnasielinjen jag har valt. Hittade det inte men såg att man kunde se lägsta och medelbetygen av de intagna. Om man kollar på det så kom jag in på det jag ville. Skulle även ha kommit in på vad jag än hade sökt. Detta är dock bara preliminärt eftersom de utgår från våra höstterminsbetyg men jag kommer höja mig i flera ämnen så jag är lugn. Riktigt skönt.
God natt gott folk.

29/03/10

Sista skoldagen innan lovet. Underbart. Bara tre dagar prao på Sense, kosmetikabutiken i Mittpunkten. Det bästa med det var att jag inte behövde leta rätt på en plats utan studievägledaren som vi måste gå genom hade en plats där eller vad man ska säga. Ska tyvärr sluta vid 4 varje dag men som tur är så börjar jag 9.30. Kan äntligen få lite mer sömn.
Som de senaste dagarna på skolan så gjorde vi nästan inget idag heller. Har inte gjort så mycket här hemma, nästan ingenting faktiskt. Har tagit andra Gardasil sprutan i alla fall. Ska nu se på Boston Tea Party som började för några minuter sen.

28/03/10

Blev varken stan, Badhusparken eller Ringo igår kväll. Istället gick jag och Johanna till Gustav där han och Anton var. Christoffer kom också efter ett tag.
Dagen har gått väldigt fort, blir ju värre av att det var inatt det blev sommartid. Första söndagen på länge jag inte har behövt göra något, tänkte ändå plugga men det blev inte av. Förutom att jag har pysslat och strukit kläder så har jag mest tagit det lugnt. Har tänkt att kladdkakan som jag precis har bakat och en film ska få förgylla min kväll.

27/03/10

Det har självklart snöat mycket idag eftersom så fort det är borta från gatorna så kommer det mer.
Åkte slalom i Bydalen idag, trots skitvädret. Tror det var sista gången jag åker i år, men man får se. Gillar verkligen de nya skidorna, pjäxorna och stavarna i alla fall.
Har äntligen beställt lite mer pyssel. Har massa halvfärdiga armband för jag behöver mer material.
Planen var att gå på Karibu ikväll men det är inte öppet så jag och Johanna ska gå ner till stan, är ju något i badhusparken eftersom det är Earth Hour och sen kanske vi går till Ringo.

26/03/10

Äntligen fredag, bara en dag kvar i skolan och tre dagars prao och sen är det lov.
Hela veckan på skolan har varit rätt så härlig, inte ofta det är så strax innan lov. Idag har det varit ett rollspel i no, jag åkte ner till Fagervallen för att presentera franska för femmorna (nostalgi!), hade ingen svenska, slapp idrotten om vi ville för det hade åkt ner, enligt läraren, en 40 kilo tung sak från fönsterbrädan i idrottshallen och sen hade jag prov i engelska. Bra dag helt enkelt.
Gick på stan efter skolan med Johanna, Cornelia, Jessica, Arvid, Maja och Elin, dock inte alla hela tiden. Köpte några mockaband men förutom det så köpte jag ingenting, fortsätter vara sparsam.
Min mammas gamla vän, Susanne, tror från gymnasiet, kom hit i morse och ska vara här i helgen. Gick ut och åt middag på Tawikoon. Väldigt mysigt där och älskar deras kycklingspett. Resten av kvällen spenderades hemma framför tv medan jag pysslade.
Ska sova nu och imorgon om vädret inte är allt för dåligt så blir det nog slalom i Bydalen.

25/03/10

Har precis sett på Uppdrag Gransknings uppmärksammade avsnitt som gick igår och ska snart sova. Om du inte har sett det kan du göra det här.
Har inte hänt så mycket idag, en skoldag som alla andra fast lite slappare. Här hemma har jag mest tagit det lugnt, letat rätt på en hårfön som jag ska beställa och tittat runt på lite mer pyssel som jag behöver beställa, tänkte göra det idag men blir väl imorgon om jag har tid. Har även åkt och bytt mina slalompjäxor mot ett par som matchar lite bättre till skidorna och stavarna och pluggat lite m.m.
Mamma kom hem med en rootlift spray från Goldwell idag som min frisör använde på mig senaste gången. Hon sa att den var väldigt bra och jag tyckte också den fungerade bra. Ett litet tips till er som vill mer volym i håret.

24/03/10

Ännu en bra dag på skolan idag, nationella prov i engelska, en väldigt kort lektion i hemkunskap där vi i princip bara fick tillbaka ett prov som jag hade fått mvg på, hade lunch och sen gick vi ner till badhusparken och tog ett dopp i en isvak. Var inte så kallt som jag trodde och var faktiskt ganska uppfriskande, skulle gärna kunna göra det igen.
Tänkte plugga när jag kom hem men det gjorde jag inte. Var helt enkelt för lat och tog det bara lugnt framför datorn, läste m.m. Fick lite lätt panik på kvällen för jag inte hade gjort något vettigt så då vid 8 började jag städa, tog en paus vid 9 för att se Grey's Anatomy och fortsatte sedan att städa. Har plockat undan allt, vilket var väldigt mycket, dammsugit och bytt sängkläder. Plugga får jag göra imorogn.

23/03/10

En till härlig dag på skolan, slappa lektioner, brännboll på en och behövde inte gå på sista. Gick på stan med Cornelia och Johanna efter skolan. Gick mestadels runt och tittade bara, jag försöker vara sparsam. Kom bara hem med en ansiktsrengöring, tidning och lite mat. Här hemma har jag tagit det lugnt som vanligt. Nu ska jag se på tv, Desperate Houswives, Cougar Town och Christine. Imorgon blir det bl.a. ett nationellt prov och ett dopp i en isvak.

22/03/10

Orkar. Inte. Uppdatera.
Problemet är att jag inte orkar, har tid eller tar mig tid tills klockan är mycket och det jag mest av allt vill är att sova. Fast nu gör jag det ändå.
Gjorde ändå inte så mycket igår, pluggade, pysslade och åkte till min farbror och hans fru för att fika och träffa deras nya hundvalp. Det är våran hunds och deras hunds bror som är pappa till valpen, eller hur man nu ska säga det. Så himla underbar.
Dagen har varit rätt så bra, började med att redovisa mitt so-arbete så jag har det gjort och jag tror det gick bra. Fick slutade tidigt för vi hade ingen vikarie och jag hade därför inte heller provet som jag missade i fredag.
Här hemma har jag tagit det lugnt och gjort minimalt av allt. Nu har jag tänkt att sova, underbart, någurlunda tid också om man jämför med igår.

vårdagsjämning

Har gjort lite av varje idag, läst mycket, pluggat, bytt nagellack, städat, köpt slalomskidor, pjäxor och stavar och TV:n fick stå för underhållning ikväll. Måste köpa ny längdskidsutrustning också men hann inte det idag, tror jag även ska byta pjäxorna för att skaffa en annan färg som fanns på en annan butik. Känner mig nästan frisk men inte riktigt helt så var nog bra att jag tog det lugnt idag, dock inte det roligaste.
Kan ju påminna alla ni skoltrötta att om mindre än 2 veckor är det lov igen, glöm inte det.

19/03/10

Förutom att jag har mått bättre idag så har det varit en repris av gårdagen. Efter två dagars instensiv utvilning så är jag nästan helt återställd. Ska rengöra ansiktet, borsta tänderna o.s.v. och sedan fortsätta läsa vilket jag har gjort i drygt en timme nu för att sedan sova.

18/03/10

Var hemma från skolan idag, har mått som igårkväll och har haft feber. Har sovit och vilat mest hela tiden så det börjar bli en aning bättre. Kommer även vara hemma imorgon. Gillar verkligen inte att missa saker i skolan, som prov och redovisningar m.m. men jag skulle inte ha klarat av skolan när jag mår så här.

17/03/10

Mår verkligen skit, har en fruktansvärd och bultande huvudvärk, känner mig varm som om jag har feber, väldigt ont i ryggen, har ingen energi kvar i kroppen och för varje steg jag tar känns det som om benen ska ge vika o.s.v.
Har i alla fall avklarat två muntliga nationella prov idag. Det i matte som gick bra och var kul tack vare gruppen och det i franska som var väldigt jobbigt, tror det gick ganska bra ändå.
Har pluggat det lilla som jag har orkat och annars har jag inte gjort så mycket.
Nu ska jag sluta klaga och istället försöka sova så snabbt som möjligt och hoppas på att det känna bättre imorgon.


Don't you know you better run



Det jag köpte idag.

Har tänkt att sova nu. Kvällen bestod av min fjärde och sista semla för året, Desperate Housewives, Cougar Town och Christine. Hann med en del plugg också.

16/03/10

Härlig dag idag. Började med nationella i engelska, hör- och läsförståelse, känns som om det gick bra. De nationella vi har haft hittills har varit mycket lättare än vad jag trodde de skulle vara, hoppas det fortsätter så. Efter det hade vi lunch och sen gick vi för att se på konst på Färgfabriken och på Jamtli.
Gick sedan på stan, köpte några saker. Bestämde ju mig för att inte använda kortet på en månad, bara en vecka kvar nu sen har jag lyckats, kan därför inte handla så mycket jag vill men känns bra att spara lite pengar. Hade tid till frisören vid 4, toppade bara några centimeter. Håret känns mycket härligare nu så jag är nöjd.
Har ätit mat för ett tag sen och har nu tänkt att plugga lite. Borde städa eftersom det är kaos i mitt rum men får ta tid tilll det någon annan gång.


15/03/10

Har inte riktigt orkat med bloggen på sistone, var förmodligen bara tillfälligt.
Lite meningslös uppdatering, på lördag var jag hemma och fixade och tog det lugnt och på kvällen blev det Karibu med Johanna, Arvid, Jessica, Cornelia och Elin, träffade även lite fler människor där.
Igår så satt jag hemma och arbetade med en uppsats i so mest hela dagen för den skulle vara klar idag, gör alltid skolarbeten klar i tid, kan nog inte sova annars.
Mer eller mindre en vanlig måndag på skolan idag, hemma också för den delen. Har tagit det lugnt, tittat på tv, gjort lite av varje, tittat igenom några läxor o.s.v.
Ska läsa lite nu och sen sova och imorgon börjar skoldagen med ett nationellt prov i engelska. Hoppas det går bra.

Badly Drawn Boy - Degrees of Separation

Har gjort lite av varje idag, inget märkvärdigt. Ska ta hunden på en sista promenad och sen ska jag nog sova.


23.53

Hittade tillslut lite mat och tittade på Criminal Minds, var ett riktigt bra avsnitt. Gick en promenad med hunden och ska nu försöka sova. Katten sitter och stirrar och mjauar på mig, har gjort det ganska länge nu, väldigt jobbigt, lär inte få somna.


väldigt gammal bild på katten

hemma

Är nu hemma från fjällen. Har åkt skidor, både slalom och längd, åkte även med Maja Elg en dag och har tagit det lugnt, läst mycket och sett på TV m.m.
Är ensam hemma nu förutom katten och hunden, känns härligt. Dock så finns det i princip ingen mat kvar och jag borde ju äta middag. Har inte bestämt om jag ska skippa middagen, försöka leta rätt på lite mat, gå och handla, hämta mat från någon restaurang eller liknande, känns inte så kul att gå ut och äta om jag inte skulle få med mig någon.
Har inga planer för kvällen, kanske blir film, TV, plugg eller vänner, återstår att se.

Bydalen

Har packat klart och ska snart åka iväg till Bydalen. Har packat ner både filmer och böcker så om det blir dåligt väder har jag något att göra. Sökt sommarjobb har jag också gjort nu på morgonen, blev barnomsorg. Är rädd att jag skulle glömma bort annars. Återkommer om några dagar.

lov

Nu är det lov, äntligen. Behöver det verkligen.
Sitter här och mår illa efter att jag har ätit för mycket godis. Det är inte första gången det händer, borde lära mig att sluta när jag börjar må en aning illa.
Har varit ovanligt duktig och tråkig denna fredag, städat pappas kontar, alltid bra med extrapengar, installerat lite saker på datorn, bl.a. webkameran för skivan har nog varit borta i flera år, och handlat mat, kom hem med drygt ett kilo godis. Har typ packat också, åker ju till Bydalen imorgon. Hade tänkt göra det direkt efter skolan så jag kunde göra något kul på kvällen men så blev det ju inte.  Härligt att jag köpte nytt underställ, solglasgöon och vantar för några dagar sen. Vi har hyrt en stuga i Bydalen i en vecka, fast jag kommer troligen hem innan dess. Ska åka skidor, ta det lugnt, läsa o.s.v. Lär även behöva plugga en del, men det klarar jag.


04/03/10

Dagen har bestått av en väldigt kort skoldag, förskutande av jobbet med en litteraturanalys, görandet av det sista som var kvar av litteraturanalysen, som tur var var det inte mycket, och vilande, har inte mått så bra. Ska sova nu. Bara morgondagen kvar sedan är det lov, helt underbart!

promenad

Har mer eller mindre struntat i att sitta vid datorn dom senaste dagarna, därför den kassa uppdateringen.

Måndag. Bakade, blev några misslyckanden men bra i slutändan. Struntade i att plugga för att ta tag i något som jag har skjutit upp alldeles för länge.



Sarah Bernhardtbakelser.


Marängfingrar.


Blev chocklad över.


Tisdag. Först skola där jag bl.a. presenterade franska för 5:or och fixade mig ett mvg i bild. Kom hem och såg att pysslet hade kommit. Pysslade mest hela tiden. Struntade även då att plugga. Såg på Desperate Housewives som det var säsongstart på.





Idag. Hade friluftsdag på skolan. Gick på medvinden, långt. Gick även till och från badhusparken så det blev 5 timmar promenad minus lunchpaus. Här hemma har jag gjort allt och ingenting. Pysslat, ordnat upp sånt som var nödvändigt, sett på säsonstarten av Grey's Anatomy m.m. Pluggat har jag inte gjort idag heller, måste verkligen göra det imorgon.

01/03/10

Trött tjej, ska försöka somna tidigt ikväll. Vanlig dag på skolan förutom att vi skulle presentera franska för ett gäng 5:or. Har inte gjort så mycket sen jag kom hem från skolan, fixat lite med allt möjligt. Mamma kom hem med ingredienser för ett tag sen så nu har jag tänkt att baka. Lär antagligen plugga lite ikväll.
4 dagar kvar tills lov, det klarar vi.

28/02/10

Har som vanligt inte hunnit med allt jag ville men mycket mer än vad jag brukar på söndagar. Bakat, städat, är inte färdig men har kommit en bra bit, pluggat, inte allt som var tänkt dock, skottat taket på cykelgaraget och beställt pyssel. Är ändå nöjd.


Älskade apelsiner.



Märtas skurna chokladkakor. Råder er att köpa boken

RSS 2.0