31/05/10

Skoldagen bestod enbart av film och brännboll. Frågade min no-lärare om jag behövde göra den frivilliga mvg-uppgiften för att få mvg i no eftersom han nu har rättat de nationella proven. Han sa att det gick väldigt bra så jag kommer få mvg i no även om jag inte gör uppgiften. Riktigt underbart, är rätt så överlycklig.
Blev stan med Cornelia och Johanna efter skolan. Satt och solade på torget. Cornelia skulle iväg så då gick jag och Johanna runt i butikerna. Efter mycket funderande valde jag två bikinisar som jag köpte, lika bra att passa på innan de tar slut. Köpte även en liten väska till skolavslutningen.
Här hemma har jag inte gjort mycket, tror faktiskt att ingenting stämmer bättre.
Kom på att jag har haft fel på nedräkningen av skoldagar. Eftersom min klass är ledig på fredag så är det endast 7 skoldagar kvar. Det är ju ingenting, verkligen ingenting.

Gårdagen i fyra punkter

  • Solade i två timmar.
  • Gjorde min andra parfym.
  • Rengjorde utemöbler.
  • Cyklade till stan för att vara med Cornelia på kvällen

Nu blir det fest...


med vodka...

och marshmallows.


Nejdå, skämtar bara. Har faktiskt inga planer på att dricka vodkan, helt ärligt. Den är enbart till för att jag ska göra parfymer.
Blev så otroligt sugen på marshmallows så jag blev tvungen att köpa det.

Tog en tur på staden med min mamma, lämnade tillbaka mitt extra par skor eftersom jag fick tag på de andra, köpte doftoljor, pipetter, sprayflaskor, vodka, present till mamma eftersom det är mors dag imorgon, två rengöringsprodukter till ansiktet, marshmallows och ett skohorn eftersom det förra gjorde jag sönder. Ni anar inte hur många saker i huset jag har gjort sönder, det är helt otroligt, bl.a. 3 eller 4 äggklockor.

Har börjat med min första parfym, ska stå två dygn nu och sen ska jag tydligen tillsätta vatten och sen ska den stå ännu längre. Luktar extremt mycket i mitt rum nu. Lite hopplöst att köpa doftoljor eftersom min näsa känner ingenting efter ett tag, samma sak med parfymer.

Min enda plan idag var att måla naglarna, har dock inte gjort det. Ska snart äta och sen ska jag till Karibu.









Min present till mamma, ett doftkrus

29/05/10

Nästan en vecka sen jag skrev sist. Kändes dags nu.
Har varit konstant trött och haft huvudvärk, magvärk och illamående under hela tiden. Motivationen och orken har varit på noll. Tror starkt att det kommer bli bättre nu när jag kan vila upp mig och vi knappt har något kvar i skolan.
Segat ut tiden och pluggat är väl det jag har gjort i stort sett hela tiden här hemma. Finns inte mycket mer att säga om det.
Hade lektion för sexorna igår, enda anledning till att jag gick till skolan för jag mådde verkligen skit på morgonen. Gick väldigt bra, trodde att de skulle vara uppkäftiga men inte då, skötte sig jättebra. Resten av tiden såg på film, spelade kort och gick till badhuset i regnet där vi upptäckte att vi inte hade en vikarie i idrott.
Sov en stund när jag kom och läste lite, tog det lugnt helt enkelt. På kvällen gick jag till Johanna och sen gick vi ner till Adrian där även Anton och Gustav var. Vi såg på Pineapple Express, väldigt rolig film.
Har kommit på att jag ska prova att göra parfymer. Har letat fram några beskrivningar så nu behöver jag bara vodka, doftoljor och lite material.
Kan även berätta att mina skor till avslutningen skickades hem till mig igår. Var ju slut i stan och de kollade även hur det var i Sundsvall men där var det också slut. Då fick mamma telefonnumret till tillverkarna och fick då veta alla butiker i Sverige som hade köpt skorna. Hon ringde till mellan 15 och 20 butiker men det var slut överallt. Två affärer skulle dock få in men det var långt kvar tills ena skulle få en men en butik i Umeå ringde i förrgår och sa att de hade fått in och skickade ett par till mig. Fick det som sagt i går. Blev lite dyrare, 150 kr ungefär, men det var det värt. Nu tror ni säkert att det är världens mest fantastiska skor, fina är de men är inte så otroliga, ganska vanliga faktiskt, men det är de som utan tvekan passar bäst till klänningen. Mamma är minst sagt bra.
Jag får se vad dagen bjuder på, har inte några speciella planer.
Är förresten bara 9 skoldagar kvar.

23/05/10

Pluggat, men har mycket kvar, städat, men har mycket kvar, joggat, tittat på Gossip Girl och en halv film, målat naglarna och cyklat till affären och köpt en stor påse med lösviktgodis. Min dag lite kortfattat. Krävdes 3 lager nagellack för att täcka vilket gör att det blir märken jättelätt under lång tid men tror det börjar bli bättre nu.
Förövrigt känns det som om jag håller på att bli sjuk, det gjorde det igår också.
Är förresten bara 14 skoldagar kvar nu.

iväg


Cyklar nu iväg till stan och Karibu.
Ha en bra kväll gott folk.

22/05/10


Blev väckt halv 1 imorse. Hade lite ont i huvudet och var lite seg men inte så illa. Duschade och åt för sen skulle vi till min farbror och faster. Kom hem för drygt en timme sen. Snart ska jag nog äta och ikväll blir det Karibu. Det var riktigt länge sen.

Bildbevis från mitt dopp, dåliga bilder för det var helt fel inställningar, men men.



21/05/10

Helt underbart väder idag, varmt och soligt. Arbetade i princip inget på skolan idag. Efteråt gick jag och Johanna på stan, även Cornelia var med ett tag. Köpte mig ett par solglasögon, handkräm, schampo och balsam, vanligt och tråkigt helt enkelt. Skulle köpa mig ett par skor till avslutningen men de som jag ville ha var slut men mamma ska ringa runt lite och försöka hitta mig ett par. Köpte ett par skor utifall de andra inte går att få tag på, kan ju lika gärna göra det när det är öppet köp. Åt mjukglass gjorde vi i solljuset i Badhusparken.
Vi cyklade hem och bytte om och åt middag m.m. Sedan cyklade vi ner till Willy's för att köpa lite dricka och godis. Där träffade vi Anton, Adrian, Christoffer och Gustav som vi hade sällskap med på vägen till Minnesgärdet där jag och Johanna skulle bada. När vi väl var där gick dock jag och Johanna istället till typ någon fest som var där med ungefär 10 killar, riktigt roligt var det. Var väl med dem i kanske ett par timmar och sen kom Cornelia, Arvid, Elias och Jonathan K så då var vi med dem. Doppade mig tillslut i Storsjön, någon gång runt 11, dock bara till axlarna. Har bildbevis som jag lägger upp imorgon. Var tyvärr ensam om att göra det för Johanna var inte riktigt kapabel till det. Tror det var bra att jag passade på då för jag frös knappt, även fast vattnet var kallt så var jag varm och kände inte mycket. Är tacksam över att mina solglasögon följde med mig hem för det var väldigt nära att dem försvann iväg med polisen sittandes på en annan. Plockar just nu bort barr och pinnar m.m. från håret, kan råda er att inte lägga er på en grusig och jordig väg/stig om ni vill undvika att få skit i håret. Börjar nu bli trött så nu ska jag gå och lägga mig och sova väldigt länge.
Är en aning fundersam om jag har skrivit för mycket men då får jag väl ändra det imorgon.

20/05/10

Har precis rengjort ansiktet och allt sådant och nu ska jag sova.
Har mestadels pluggat under eftermiddagen och kvällen. Höll som vanligt på lite väl sent. Även fast jag är säker på att den här inlämningen inte kommer påverka mitt betyg så känner jag mig som alltid tvungen att vara nöjd innan jag lämnar in och det krävs mycket för att jag ska bli nöjd. Känns på något sett fel att inte vara lika ambitiös med den här uppgiften bara för den inte kommer sänka mig. Förutom att jag alltid måste lämna in saker i rätt tid så kan jag inte sluta jobba om jag inte är nöjd och känner mig klar. Kan ibland vara en aning jobbigt men det är en stor anledning till varför jag får bra betyg. Oftast ser jag ingen riktig anledning till varför jag alltid känner att jag måste lyckas i skolan, försöker få mvg i så många ämnen som möjligt även om jag kommer in på gymnasielinjen ändå. Tror det gör att jag känner mig extra nöjd med mig själv, att det känns som det rätta att göra och för att det är en gammal vana.
Är irriterad över mig för jag inte har hunnit jogga, speciellt eftersom det var helt perfekt väder idag.
Kan ju berätta att imorgon är ett bad i storsjön planerat. Tror det lyckligtvis kommer bli rätt så bra väder.
Kan även berätta att igår kväll så beställde vi flygbiljetter till Nice, på franska rivieran. Var från början bara tänkt att vi skulle åka till Paris men nu blir det alltså även Nice. Jag tror vi även ska ta en tur till Cannes när vi är i Nice eftersom det ligger nära. Förutom det ska jag ju på språkresa till Brighton och då kommer jag även spendera två dagar i London. Tror sommaren kommer bli riktigt bra, resa är ju något av det bästa jag vet. Det enda som skulle kunna göra det bättre är om jag skulle ha fått ett sommarjobb och om jag skulle vara hemma under hela Yran och inte bara lördagen.

19/05/10

Vet inte varför jag sitter här och skriver nu när jag skulle kunna sova istället. Har gått och lagt mig efter 12 hela veckan vilket innebär att jag har varit trött hela veckan.
Hade det sista nationella provet idag, labb i no. Riktigt skönt att ha det helt avklarat.
På franskan var vi några som gick ner till Rådhuset för att filma och när vi var där nere upptäckte vi att batteriet var slut. Verkligen lyckat.
Har tryckt i mig en 200g chokladkaka, har pluggat en del, har målat mina naglar blodröda, har sett på Grey's Anatomy m.m.
Tänkte och ville ut och springa men jag hade fruktansvärt ont i magen i flera timmar så jag var tvungen att ligga ner för att det skulle bli uthärdligt. Inte hela världen, får göra det imorgon istället.

18/05/10

Varorna som jag beställde från e.l.f. i fredags fick jag redan idag. Galet snabbt med tanke på att det skickas från England. Ska börja laga middag nu. Sen blir det en lång promenad i rask takt. Började med min plan igår, jogga ca. tre gånger i veckan och rask promenad resten av dagarna. Har bara hunnit plugga lite än så länge så det blir mer senare.

17/05/10

Bara 18 skoldagar kvar. Blir chockad varje gång jag tänker på det. Var en vanlig slapp skoldag idag, finns inte mycket att säga om det. Hade tänkt plugga en hel del när jag kom hem men så blev det naturligtvis inte, men väldigt lite har jag i alla fall gjort, bättre än inget. Istället har jag tittat på tv, gjort armband av indianpärlor, tagit en springtur med hunden m.m. Har en pinsamt dålig kondition men det ska det förhoppningsvis bli ändring på.

16/05/10

Igår var den första riktiga sommardagen. Soligt och nästan 20 grader i skuggan. Riktigt härligt.
Blev bl.a. lite pluggande för min del. Rensade även en väldigt gammal låda som innehöll massa saker jag samlade på mig som liten. Samlade och sparade verkligen på allt och var riktigt kreativ.
På kvällen blev det självklart grillning med familjen, måste ju passa på när det är fint väder. Själv stod jag för efterrätten. Sen var jag med Johanna, Adrian, Gustav och Anton. Cornelia kom även efter ett tag. Sen satt jag, Johanna, Cornelia, Aron, Elias och Arvid nere i Minnesgärdet och fikade.
Idag har jag pluggat lite till, strukit kläder, plockat undan lite på rummet m.m. Sådant som passsar att göra när det är dåligt vädet. Temperaturen höll i sig men dock så regnade det lite då och då. Snäll och duktig som jag är lagade jag middag ikväll igen.

beställt


Detta är alltså vad jag beställde från e.l.f. Har beställt från dem en gång förut och blev nöjd så jag passade på att göra det igen nu när det var gratis frakt.

14/05/10

Har varit för lat för att skriva något i bloggen på ett tag. Blir mest troligt ändring på det.

I förrgår kväll så fick kladdkaka, Grey's Anatomy och Pretty Woman underhålla mig, mysig kväll.

Igår sov jag bort en stor del av dagen. Gick sedan runt och gjorde mest ingenting tills jag gick till Johanna och var där en stund. Pratade mycket om allt möjligt som vanligt. Du är minsann bra du, Johanna.
Gick hem för att laga en middag, tog två timmar, hade tänkt att det skulle ta mellan en halvtimme och en timme. För att försvara mig kan jag ju säga att det inte är lätt att fixa hinnfria apelsinklyftor om man inte vet hur man gör. Försökte i en halvtimme men sen sökte jag runt på internet och hittade en beskrivning. Ni som verkligen vill veta hur man gör kan ju klicka här, säkert bra att kunna någon gång.
Gick till Johanna igen och sedan var vi med Anton och Christoffer.
På vägen hem fick jag och Johanna stora problem med maskarna som var överallt. Fjolligt? En aning.

Sov länge idag igen. Har under hela dagen tänkt att jag ska börja plugga men det har inte blivit av. Har hittat på allt möjligt för att skjuta fram det, läst, beställt lite smått och gott från e.l.f., gjort en otroligt god milkshake, målat naglarna o.s.v Ska se till att få något gjort idag i alla fall. Tänker skylla lite på vädret, har varit dåligt både idag och igår, himlen öppnar sig lite då och då. Visst är det mysigt men det gör mig väldigt trött. Tror jag visar vad jag beställde från e.l.f. lite senare, förstår att det verkligen är olidligt spännande men ni klarar er nog.
Hade tänkt vara med lite trevligt folk ikväll men får se hur jag gör med det, känner mig hemskt trött och behöver plugga. Det har känts som om det inte är så mycket vi ska göra men om man tänker efter så är det en hel del som ska vara gjort ganska snart och för att slippa att göra allt i sista minuten så behöver jag verkligen plugga en hel del i helgen.
Bara 19 skoldagar kvar tills sommarlov.

12/05/10

Nu är det redan helg. Känns otroligt skönt.
I måndags gjorde jag nästan ingenting, varken på skolan eller hemma.
Igår jobbade klassen som vanligt ytterst lite. Vi tog klassfotot där man är utklädd till katalogen med alla nior. Gick på stan med Cornelia och Johanna, även Jessica en stund. På kvällen var det dans för niorna. De andra åren har man fått träffa dem som sökt samma linje men det fick man inte i år, en riktigt besvikelse.
Skolan har varit som vanligt idag, finns inte mycket att berätta om det.
Har nu tänkt att baka en kladdkaka och se på film, kanske läsa lite också.

09/05/10

Solen har skinit idag igen och det känns verkligen att det snart är sommar. Får ju inte glömma bort att det enbart är 22 skoldagar kvar i grundskolan.
Dagen har mest bestått av läsning. Läste ut boken jag höll på med och började med en ny. Man kan ju tycka att jag borde läsa boken vi har i engelska och göra uppgifterna som hör till men det känns inte lika roligt, uppgifterna förstör det härliga med att läsa. Jag började för ganska länge sedan men tog en paus och jag tänker fortsätta skuta upp det, i alla fall ett litet tag till.
Har även dammsugit och torkat av inuti ena bilen. Vad gör jag inte för lite extra pengar. Har många saker kvar jag kan göra. Fick ju inget sommarjobb så jag tänker försöka skrapa ihop lite pengar här hemma.
Har även spenderat ett par timmar framför tv och tittat på repriser av ett par avsnitt jag har missat och självklart även Gossip Girl.
Ska sova nu. Ska se till att mina tider blir bättre så från och med imorgon ska jag gå och lägga mig tidigare. I alla fall ge det ett försök. Började bli bättre för ett tag sedan men under veckan som var så förtstördes det igen.

08/05/10

Skolan igår bjöd på tre lektioner, vi jobbade inte på någon av dem. Slutade innan lunch och sen blev det stan med Johanna, Cornelia, Erika och Jessica.
På kvällen var jag med Johanna, Adrian, Jasmine, Anton, Gustav och Christoffer, även Cornelia en väldigt kort stund.
Sov, vaknade, läste, duschade, åt frukost klockan tre i solskenet på verandan, borstade katten och hunden, lekte med hunden, solade på verandan, läste, satt vid datorn och ska nu äta midddag, grillat. Min dag helt enkelt. Efter maten blir det filmkväll med Maja Elg. och Elin. Mys.

06/05/10

Har gått runt och gjort ingenting, läst en bok och börjat på en ny, fördrivit tiden vid datorn m.m. Mest av allt har jag bara njutit av att jag har tid till det.
Om 5 veckor är det sommarlov.

05/05/10

Nu är det nationella provet i no gjort, eller en del är kvar, och hkk uppgiften är inlämnad. Känns som om jag äntligen kommer få tillbaka mitt liv. Nu har jag inte längre någon press att läsa biologiboken, läste hela boken förutom sista kapitlet. Självklart kom det frågor om det kapitlet.  Känns otroligt skönt att vara klar med hkk. Tror dock jag var lite överdrivet ambitiös med den, rapporten blev sammanlagt 50 sidor, de flesta verkar ha gjort ca 15. Det viktiga är i alla fall att jag är klar med den. Satt uppe till klockan 3 i går natt för att bli klar så det är inte konstigt att jag är trött nu eftersom jag bara sov 3 timmar. Arbetade med den nästan hela gårdagen, förutom när jag firade gårdagens födelsedagsbarn, d.v.s. Maja Eng.
Nu ska jag sova, behöver det verkligen.

slutkörd

Pluggat i princip hela tiden sen jag kom hem från skolan. Det jobbigaste är att även om jag pluggar hela tiden så hinner jag inte med allt jag vill, precis att jag hinner med det jag måste.
Överanstränger mig och stressar varje dag.
Har även börjat bli lite sjuk. Var det igår och har bara blivit värre idag.
Är slutkörd.
Om någon vill dela med sig av lite uppmuntrande ord är det ganska passande att göra nu.

02/05/10

Har pluggat.
Pluggar.
Ska plugga.

01/05/10

Kvällen igår tillbringade jag tillsammans med Johanna, Adrian, Gustav, Christoffer och Anton, rolig kväll.
Förutom att min faster och valpen kom över på fika så har jag nästan bara pluggat idag. Ser ut som om det kommer vara så i några dagar framöver. Ska nu ta en promenad till mataffären och köpa lite gott till kvällen. Känns förhoppningsvis inte lika jobbigt att plugga då.

RSS 2.0