24/09/10

Igår efter skolan som slutade lite över halv ett så gick jag förbi Ica och köpte mig lite gott. Gick hem och la mig i soffan där jag läste och åt godis.

 

 

Inte så långt efter gick jag tillbaka till skolan för att möta Johanna och gå på stan med henne. Cornelia var även med ett tag. Rolig dag. Hade tänkt att vara väldigt sparsam men det blev ändå två skjortor och en puderfoundation som fick följa med mig hem, kan ju vara sparsam någon annan gång.

Gjorde inte så mycket på kvällen, såg lite på tv, läste o.s.v.

 

Var ledig från skolan idag så det blev en lång sovmorgon till strax innan elva, då jag egentligen redan skulle ha slutat. Läste till strax innan två då jag pigg och utvilad duschade och ställde mig i ordning.

Har läst i pricip hela dagen med pauser för mat, toabesök, hundpromenad och chokladätande och tvtittande med pappa. Har grubblat, funderat och tänkt alldeles för mycket på alldeles för många saker utan att ha blivit det minsta klokare. Blev några samtal med Cornelia på kvällen om vi skulle göra något men det fanns inte något tillräckligt lockande alternativ.

Mamma och syster åkte till Stockholm idag så det är bara jag, pappa och djuren hemma den här helgen. Det känns som om familjen inte är hemma samtidigt lika mycket som vanligt, några dagar förra veckan var pappa i Stockholm och jobbade som han brukar göra lite då och då och i helgen var han i Malmö och jobbade, i början på nästa vecka tror jag min pappa åker till Stockholm igen och  min syster åker till England och blir borta i en vecka och helgen där på åker jag kanske till Stockhom.

 

 

Ska krypa ner i sängen och sova nu, men först kanske det blir något kapitel i någon bok.


23/09/10

I eftermiddags blev det en tur till Önetberget på Frösön på biologilektionen. Regnigt, blött, halt, lerigt och brant. Finns trevligare saker att göra, men vi fick i alla fall sluta tidigare.

 

När jag kom hem satt jag mig soffan och läste men somnade ganska snabbt och sov nästan till middagen. Jag sov helt enkelt alldeles för lite i natt. Har ändå hunnit med att plugga lite.

 

Jag tror att jag är ledig på fredag, då är det alltså bara en skoldag kvar den här veckan. Underbart.

 

Nu ska jag äntligen sova.


huvudstaden

Det ser ut som om det blir två turer till Stockholm i höst. En med två av mina favoriter, Cornelia och Johanna, och en för att träffa några från språkresan.

 

Skulle egentligen ha sovmorgon imorgon för att vi inte ska ha någon franskalektion men jag ska på programrådet så det blir ingen sovmorgon för min del. Jag har under alla mina tio år i skolan undvikit att vara elevrepresentant i elevråd, men eftersom det här lär vara min sista chans så tänkte jag ge det ett försök. Ingen annan i klassen ville ju ändå så.

 

 

Det är skönt att valet är över nu så jag inte sitter vid tv:n hela kvällen för att titta på debatter. Kommer därför  förhoppningsvis somna lite tidigare än vad jag gjorde förra veckan. Jag ska snart sova nu, men först ska jag hinna läsa lite, läser för tillfället flera böcker samtidigt, och rengöra ansiktet och sådant.


födelsedag

Hade en lång dag på skolan idag, slutade kvart över fyra. Har sett en film, (500) Days of Summer. Har sett den en gång förut med Johanna, tror det var en kväll i somras, och den var lika underbar nu som då. En av mina favoriter. Förutom det så har jag inte hunnit med så mycket, pluggat en del. Sitter nu och lyssnar på fransk musik, något som jag inte gör vanligtvis.

 

Jag fyllde ju år igår, är nu 16 år gammal. Gjorde dock inget speciellt. Blev väckt av sång och presenter. Fick lite av varje; kläder, en väska, smycken, ett nagellack, pengar, ett presentkort, böcker, choklad såklart, en hårfön m.m. Efter skolan tog jag det mest lugnt. Läste en hel del, pluggade lite, åt lite av en chokladtårta som min syster så snällt hade bakat åt mig. För er som inte visste så är choklad något av det bästa jag vet.


valet

Efter tisdagens långa skoldag så gick jag och mamma en stund på stan och tittade på några saker som jag önskar mig, köpte en kalender och gick till Nordea och fick några gratissaker.

 

I onsdags var det fjällvandring. Gick från Storhogna till Vemdalen. Tror det var 8 km. Vilade när jag kom hem, tog ett bad o.s.v.

 

Vanlig skoldag i torsdag. Vi hade orientering sista timmen, skönt att det är samma banor som vi hade på förra skolan. Johanna och Elin kom till mig när de hade slutat.

 

Kort skoldag som varje fredag, slutade tjugo i elva. Gick hem och åt och sov. Typ ingen har ju slutat då så det finns inte mycket att göra. Gick till Johanna på kvällen, vi gick sedan vidare till Adrian där även Gustav och Anton var, Christoffer kom efter ett tag.

 

Gjorde inte mycket igår. På kvällen var jag med Johanna och Cornelia. Blev Karibu en stund där vi träffade några vänner som jag inte hade sett på länge. Lite senare på kvällen tog vi oss in till Frösön. Såg en bortsprungen hund så vi ringde polisen och väntade på att de skulle komma, de kom efter bara några minuter och allt löste sig. Hamnade på en fest där vi inte hade så roligt så vi tog oss hem ganska tidigt.

 

Idag gick jag upp ur sängen lite innan tolv idag. bakade en kladdkaka. Vid fyra kom två av mina fina vänner hit, nämligen Elin och Maja, och fikade. De hade mig sig presenter i form av fina smycken.

Ska nu återgå till valvakan. Magen är fylld med hämtpizza och så har jag lite choklad som håller mig sällskap. Jag hoppas att alliansen vinner och att det bli en majoritetsregering.

 

Fyller föresten år imorgon, det får ni ju inte glömma.


förändrad

Förstår inte vad det är som har hänt med mig. Från att ha snoozat så mycket som möjligt förra året och stressat hela morgonen går jag nu upp alldeles för tidigt och tar det lugnt, och det är inte nog med det, det första jag gjorde när jag vaknade både igår och idag var att bädda sängen. Jag brukar ju aldrig bädda, känns som ett sånt slöseri med tid. Har ju som sagt även börjat titta på politikdebatter, utfrågningar o.s.v. Det har jag aldrig tyckt om förut. Imorgon har vi fjällvandring, jag ser ju inte direkt fram emot det men jag har ändå inget emot det. Jag har aldrig varit någon friluftslivsmänniska.

 

Känner att jag har ett väldigt ointressant liv just nu. Orkar inte göra nåt för jag är trött och hungrig hela tiden och har ont lite här och där. Vi får ju inte heller glömma min förkylning. Min moder säger att det först brukar vara halsen, sen näsan och sist hosta. De senaste dagarna har halsen blivit lite bättre och jag har blivit väldigt täppt i näsan, så det är nog ett gott tecken. Nu hoppas jag verkligen att jag får hosta snart, eller att jag bara blir frisk. Skulle ju funka bra det också.

 

Skulle egentligen börja fem i tio men vi ska hämta ut miniräknare så då börjar vi halv tio. Ska därför gå nu.


13/09/10

Har tittat igenom några avsnitt på SVT play om politik. På den senaste tiden har jag intresserat mig lite mer för politik och sett på olika program om det, något jag verkligen inte har gjort innan.

 

Tog tillslut tag i pluggandet. Nästan varje dag när jag kommer hem så tänker jag att jag ska sätta igång med det direkt men så blir det nästan aldrig, väntar oftast till kvällen. Ska dock försöka ändra på det. Har i alla fall fixat det som behövdes.

 

Sängen väntar.


september

Har inte skrivit här på hela september så det kändes minst sagt dags nu.
 
Onsdag 1/9:
Vanlig skoldag. Var med Elin efter skolan. Backade muffins med citronsmak.

Torsdag 2/9:
Skola först, såklart. Var hemma resten av dagen och pluggade och vilade.

Fredag 3/9:
Halv friluftdag. Slutade innan lunch. Gick på stan med Maja. Tog en lång fika på Törners. Var hos Maja och gick hem och åt medans jag väntade på att hon skulle komma hem från någon fotbollsgrejs och gick sedan tillbaka till henne.

Lördag 4/9:
På lördagkväll tog jag mig in till stan och fikade med Johanna, Cornelia, Linette och tre av hennes vänner. Rörde oss senare runt genom staden.

Söndag 5/9: Lugn dag hemma, kan nog ha blivit lite pluggande.

Måndag 6/9:  Var på skolan som vanligt. Gick direkt hem och vilade för jag började känna mig mer förskyld.

Tisdag 7/9: Tisdag var ungefär en repris på måndagen.

Onsdag 8/9 och torsdag 9/9:
Förkylningen vann tillslut. Var hemma båda dagarna. Vilade och sov, såg på tv och film (Forrest Gump), åt drygt 1½ liter glass och annat man har för sig när man är sjuk.

Fredag:
Gick till skolan för förkylningen var inte lika illa. Det visade sig att vi enbart hade en lektion och slutade lite över 9, men jag stannade kvar ett tag och läste och pratade med trevliga människor från klassen. Gick på stan en stund och la undan lite kläder som jag önskar mig. Köpte två svarta halsdukar, nästan identiska, för bara 10 kronor styck. Eftersom jag fortfarande var sjuk och helt slut så valde jag att stanna hemma i soffan med mina föräldrar och se på TV.

Lördag 11/9:
Nio år sedan planen flög in i World Trade Center. Drygt fyra år sedan jag var där och fick tårar i ögonen av teckningarna som barn hade ritat till sina föräldrar som dog då och liknande.
Tog en tur till Lillänge med pappa. Blev filmkväll med Maja och Elin, hyrde "Remember me" och "Flickan från ovan". "Flickan från ovan" var bra och "Remember me" var väldigt bra, ett sammanträffande att vi såg den just den dagen.

Söndag 12/9:
Igår slappade jag mest, satt vid datorn, lagade nudlar och kycklingbitar i hopp om att det skulle bli lika gott som när jag åt det i Brighton men lyckades inte helt, målade naglarna klarblå, gjorde en milkshake för min pappa kom hem med en nya handmixer eftersom jag förstörde den förra o.s.v. Blev endel pluggande också, hade tänkt att göra det flera dagar innan men förskylningen gör att jag är alldeles för trött.
Förövrigt så var det ett år sedan min gammelmormor dog.




Min nagellackssamling.

Imorse vaknade jag innan klockan ringde, inte varje dag det händer. Har som vanligt bara två lektioner på måndagar, dock så har jag ett förfäligt långt hål mellan dem.



Försöker visa hur stort tältet jag har på mig är, lyckas dock inte riktigt

RSS 2.0